Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Valaki meg tudná végre PONTOSA...

Valaki meg tudná végre PONTOSAN mondani, hogy milyen egy keményedés?

Figyelt kérdés
Mindenhol teljesen ellentmondásos információkat olvasok erről. Van, ahol azt írják, hogy az a keményedés, amikor az egész has befeszül, és kőkemény lesz, ugyanakkor a nőgyógyászom szerint az is keményedés, ha csak bizonyos pontokon (mindig máshol) érzem néha pár másodpercig, mert 21 hetesen nem érezhetek olyat, hogy a baba kinyomja magát. Máshol meg azt olvastam, hogy az a keményedés, ami derékba is sugárzó fájdalommal jár. A 2. trimeszterben pedig érezhetem, ahogy a baba nyomja ki magát a hasfalon. Most akkor hogy is van ez?

2013. ápr. 18. 13:12
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Ismét 2-es vagyok! Azért írtam valóban, hogy az egész has, mert nekem már kitölti az egész hasam a méhem, de ha neked így jobban megfelel, akkor : az egész méh keményedik, és a hasadon azon a részen érzed, amit kitölt a méhed! Valóban 21 hetesen ez még a has alja.

És lehet hogy neked kockahasad lesz keményedéskor, ezt nem tudom cáfolni, mert nem láttam (de szívesen megnézném), de nekem teljesen gömbölyű, és kő kemény. És nem hiszem hogy a "zsírpárnáim" miatt látom ilyennek, mert 56 kg voltam terhesség előtt, most meg 66 mindenórásan.....

2013. ápr. 18. 14:59
 12/19 anonim ***** válasza:

A "kockát" én sem úgy értem, hogy szabályos geometriai alakzat, hanem hogy a baba kirajzolódik valamelyest, mert annyira "rászívódik" a hasfal és a méh, ezért a vége felé mondjuk a feje lent van, ezért a popsija és a háta teljesen látszik, azért hívom "kockának", mert arra hasonlít leginkább.

Feltételezem, hogy mégiscsak első baba, és fenntartom az álláspontomat, hogy lesz ez még másképp is.

Amúgy tényleg nem akarok vitatkozni, de nekem volt olyan "minden naposan" is, hogy csak az alja keményedett be, és ilyenkor tényleg gömbölyű is maradt.

De mivel tényleg nem vitatkozni jöttem, elköszönök, remélem Kérdezőnek sikerül valami hasznosat levonni a maga számára.

2013. ápr. 18. 15:07
 13/19 anonim ***** válasza:
Az én keményedésem olyan hogy csak a pocakom alsö fele keményedik meg, feszül és olyan mintha hirtelen vagy 5kiló követ cipelnék benne ami lehúzza, ha gyaloglás közben keményedik meg az akkor elég kellemetlen, nehezebben járok, döcögösen. Sugárzó fájdalommal nem jár.
2013. ápr. 18. 16:41
 14/19 anonim ***** válasza:
50%

Első vagyok:

első baba lesz,és nekem ha keményedik a pocakom,akkor az egész szokott és nem csak egy része.Na de tök mindegy,nem vagyunk egyformák,mindenki másképp élni meg a keményedést is.

2013. ápr. 18. 18:31
 15/19 anonim ***** válasza:
*éli
2013. ápr. 18. 18:31
 16/19 anonim ***** válasza:
Nekem is hasonló volt, mint az első válaszolók, hogy éreztem körbe a babák körül, hogy megdermed, megkövül, vagy ha úgy tetszik, mintha kemény műanyag burok lenne a bőröm és a hájacskám alatt. Én nem vagyok egy vékony alkat, de a 18. héttől éreztem, hogy vándorolnak bennem a babák. Kettő volt, és néha egyik oldalról átúszott az egyik a másik alá, vagy mellé, nem mindig keményedett közben a hasam, de a legtöbbször igen. Ha bármi fáj, vagy keményet érzel a pocakban, szerintem jelezd az orvosnak. Sajnos nekem nem vette komolyan az orvos a keményedéseket, mert kevesebb volt egy nap, mint 5, vagy hogy számolta, hogy óránként kevesebb, mint 2 vagy három. Szedj magnéziumot, az oldja az ilyesmit. De ha még nem tudod milyen érzés, akkor valszleg nem keményedsz! :) És ez a jó! A mozgást meg van, aki a 11. héten érzi. Nálam a 17 héttől lehetett látni is, hogy mikor hol van a két baba. Pedig 160 centimhez terhesség nélkül a 75kg az nem épp sovány.
2013. ápr. 18. 19:11
 17/19 anonim ***** válasza:

Nos, ami a gömbölyűséget illeti, keményedéskor nekem sem marad gömbölyű a hasam. Valóban olyan, mintha a baba ''kirajzolódna''. Szerintem ez azoknál van, akik vékonyak. Nekem keményedéskor eddig sosem maradt gömbölyű a hasam. Ha járás közben jött rám, össze kellett görnyedtem. Fájdalmat nem éreztem, talán inkább feszülést.

31+4 hkm

2013. ápr. 19. 03:30
 18/19 anonim ***** válasza:

17-es vagyok. Elfelejtettem leírni, hogy nem olvastam végig az összes hozzászólást, csak az első oldalt. Így talán kihagytam 1-2 szempontot. Viszont valami még eszembe jutott, amit olvastam: Én is úgy tudom, hogy amit csak egy ponton érez az ember -tehát nem az egész méhében-, az nem keményedés.

31+4 hkm

2013. ápr. 19. 03:37
 19/19 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a hasznos válaszokat :) Azóta eljutottam egy másik dokihoz, aki szintén megerősítette, hogy ez nem keményedés, az előző nőgyógyászomat ott is hagytam ezek után, feleslegesen riogatott. Szóval biztosan a babát éreztem :)
2013. ápr. 20. 10:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!