Aki terhességi toxémiás volt annak könnyen lement a vérnyomása a gyogyszer szedésével? Vagy magasabb maradt?
Nekem mondhatni rögtön hatott a dopegyt. 36. hetes NST-n fogtak bent 170/100-as vérnyomással. Felvittek a szülőszobára infúzióban kaptam magnéziumot és dopegytet és még egy másik vérnyomáscsökkentőt vagy hasonlót, nem emlékszem annak a nevére. Kb. 3 óra múlva 120/80-as vérnyomást mértek. Másfél hetet feküdtem bent az osztályon, majd hazaengedtek, napi 3-szor kellett dopegyt és napi kétszer a másik gyógyszer. Persze egy szombati nap engedtek ki és hétfőn már mennem is kellett NST-re, de minden rendben volt a gyógyszerek mellett. Miután kiengedtek, 1 hét múlva mentem szülni:) Szülés alatt is 120/80-as vérnyomást mértek, minden rendben volt.
Délután 4-re szültem meg, mikor másnap reggel 6-kor jöttek vérnyomást mérni, 60/80-at mértek. Szédültem rendesen, rögtön mondta a doki, hogy nem kell tovább szedjem a gyógyszereket.
első vagyok, nekem szülés után is magas volt, állítólag a toxémia miatt és mondták is, hogy tilos ilyenkor egyből leállni a gyógyszerrel, még legalább 2 hétig szedni kell és a háziorvos fogja csökkenteni az adagot szoros ellenőrzés mellett. Így is lett, de nem 2 hét múlva, hanem 1 hónap múlva csökkentettük, majd fokozatosan elhagytuk. Azóta eltelt 3 év, a legmagasabb a 120/80 volt, amit mértem, általában kávéval 110/70.
Kérdező, remélem Veletek minden rendben lesz, a bent fekvéses időben mindent tud az ember, csak pihenni nem, napi 5 pisi vizsgálat, 2 nst, minden nap volt uh, 2 naponta vérvétel és a 8-9 vérnyomásmérés.
Szia
engem 170/110el kuldtek be a korhazba, ott beallitottak 4x1dopegytet, meg 2x1 normodypint. 8napig voltam bent, igy beallt 130/80ra.
Miota itthon vagyok, viszont mertem mar 150et is. Szoval nekem szinte nem is valtozott a gyogyszer hatasara, mert a korhaz elott is normal esetben 140korul volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!