Mit tegyek, hogy ne látszódjon ennyire rajtam, hogy terhes vagyok, ne pocakosodjak ilyen rohamosan?
Nézd, én is hamar pocakosodni kezdtem, bár sokáig nem híztam. De szerintem, ami nagyon fontos, az a tudatos étkezés. Sok kilót vissza lehet fogni, ha tudatosan táplálkozol, (sok gyümölcs, és zöldség, utóbbi párolva, főzve, nyersen, ahogy éppen kívánod) és cukros lötyik helyett mezei ásványvizet iszol. A mozgásra továbbra is adj, annyit sétálj, amennyi jól esik, mellette járhatsz úszni, kismama tornára, kismama jógára... ami csak tetszik.
De abban igaza van az orvosnak és a védőnődnek, hogy a hízás alkat kérdése. Persze, ha odafigyelsz, tudsz tenni azért, hogy kevesebb szaladjon fel, de ahelyett, hogy aggodalmaskodnál a súlyod miatt, inkább élvezd a helyzetet, hogy pocakosodsz és babát vársz. Amit eszel, edd jóízűen, jó kedvvel, ízlésesen tálalva. Majszolj nap közben almát, szőlőt, amilyen gyümit kívánsz, és ne foglalkozz azzal, mások hogy néznek rád. Tapasztalatból mondom, azért meg tudnak szólni, ha hízol, de ha nem, eszükbe se jut megjegyezni, hogy milyen jó formában vagy.
Jó egészséget és sok boldogságot nektek!
22 hkm
szia.én 24hétig 14kg híztam.ma töltöttem a 40hetet és plusz 17kg van rajtam.a babát mégis szép nagynak mondják(majd meglátjuk).
54kg-val kezdtem,rohamosan jöttek rám a kilók,de a vége fele meg alig-alig.Még azt sem lehetne mondani hogy nagy hasam van.mindenki csak olyan 30-32hetesnek tippel.Pedig ebből túlhordás lesz.
Hárha megáll majd neked is a hízás.sok sikert,könnyű szülést!
Szia, szerintem ne tedd tönkre emiatt a terhességed boldog heteit, hónapjait. Tényleg alkatfüggő a dolog, és általában a vékonyakon látszik jobban.
Én az első gyermekemnél 48 kg-ról indultam, és 70 kg-osan mentem szülni, és senki nem szólt egy rossz szót sem. 3 gyereket szültem így, most a 3-al vagyok gyesen, jelenleg 54 kg. Szóval lejön az magától is.
Ami a lényeg: semmiképp sem hagyd magad éhezni, egyél ami jól esik, persze egészséges táplálkozásra gondolok, kerüld a felesleges cukros dolgokat, igyál sok folyadékot, és mozogj amennyi jólesik, élvezd a terhességed. Az orvos és a védőnő tanácsaira hallgass, az ismerősökkel pedig ne foglalkozz!
Boldog babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!