Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhességi diabetesesek! Van,...

Terhességi diabetesesek! Van, hogy elcsábultok és a megengedett ch mennyiségbe beleszámolva esztek édességet?

Figyelt kérdés
Gondolok itt a valódi édességekre, nem holmi Norbi cucokra! Vanilliás karika, túrórudi, joghurt, sütik, péksütik, táblacsoki... és társai- esztek néha ilyet?
2009. szept. 24. 12:08
 1/6 anonim ***** válasza:

Én majdnem minden nap ettem 1 vagy 2 piros pöttyös túrórudit, és a cukrom akár hányszor nézte a doki vérvételen (reggeli/ebéd/vacsi utáni) mindig tökéletes volt! De norbi rudi mindig van itthon, piros pöttyös nem mindig.

Na azért a túró rudi mégis más mint a milka csoki, olyat nem ettem, viszont tegnap már annyira nem bírtam hogy a megengedetten felül ettem 2 marék ropit, és úgy voltam vele hogy ha nem ehetek abba belehalok!!!

Nem egy egyszeri elcsábulástól lesz gond, hanem ha tartósan magasan van a vércukorszint és azt szokja meg a baba.

Én jövöhétre vagyok kiírva, de már nagyon nehéz betartani! De azért igyekszem, ma is számolgatom tovább és próbálok nem kilengeni! De tegnap bűnöztem! :)

Kitartást és sok erőt a diétához!

2009. szept. 24. 12:14
 2/6 A kérdező kommentje:

Borzalom, már a 25. héttől diátázok, pedig csak csökkent glükoz tolarenciám van nem pedig konkrét terhességi diabetesem. Még ha rízst eszek attól is félek, hogy megemelkedik a cukrom. De 7. hete mérem magam és csak egyszer volt a megengedett felett, mert én hülye nappal 8 órán keresztül nem ettem és aztán amit befaltam az betett, de azóta sincs rossz eredményem, pedig esténként becsúszik egy rudi vagy 2 db praliné. Érdekes a nutellás palacsinta nem emeli meg a cukromat. Na ezt nem értem pl. 3x mondta orvos, hogy nincs diabetesem, de figyeljek oda- na így akkor mi a különbség, ugyanugy mellőznöm kell mindent :-(

És köszi a választ!

2009. szept. 24. 12:21
 3/6 anonim ***** válasza:

Nekem tavaly karácsony előtt derült ki, és bizony lecsúszott egy két beigli.

Azért nagyjából betartottam, nem ettem semmit, amiben cukor van.

De legalább nem híztam sokat, semmi felesleg nem maradt rajtam:-))

2009. szept. 24. 12:31
 4/6 A kérdező kommentje:
Akkor te húson és salátán éltél meg vízen, esetleg sajton és tojáson? Mert csak ezekben nincs jelentős cukor!? Mindenben van cukor: rízs, krumpli, tészta, teljeskiörlésű kenyér...
2009. szept. 24. 12:43
 5/6 anonim ***** válasza:

Világ életemben úgy tartottam, hogy nekem fogyózni kell, de soha nem csináltam még ilyen sokáig fogyókúrát összesen, mint ahogy most tartom a diétát 4 hete.

Most sincs sok akaraterőm, muszály néha a piros pöttyös túrórudi, egy-két mini nápolyi, ha épp van itthon, uzsira egy krémtúró stb.

A dokim azt mondta, hogy nézzem mit tartalmaz az amit leveszek a polcról, és ha van benne cukor, akkor tegyem vissza (cukor cukorra gondolt) Ennyi erővel semmit nem ehetnénk, mert tényleg mindenbe tesznek már cukrot.

Egyébként meg szerintem már az is nagy szó, hogy nem iszom cukros üdítőket, csak vizet, nem eszek csokikat állandóan, fagyit, cukiban süteményeket, ahogy korábban.

Tegnap tesómnak csináltam tortát, túrókrémmel, persze normális cukrot tettem bele, mondván, hogy én úgysem eszem belőle, de annyira finire sikerült a krém, hogy a tálban direkt hagytam még kicsit, és uzsira elnyalakodtam :o)

Ennyi kell, nem is értem, hogy aki nem bűnöz néha, az hogy bírja édesség nélkül... Én besavanyodnék édesség nélkül.

2009. szept. 24. 17:11
 6/6 A kérdező kommentje:
Na végre valaki bevallja, hogy szokott édeset enni :-). Köszike! Én is úgy gondolom, hogy ha napi 160g-os ch van valaki akkor abba biztos belefér néha egy kis édesség! Én is csak vízet iszok, fehér kenyeret sose eszek, se péksütit, se táblacsokit. De a turórudi és a joghurtok azok kellenek, nem bírnám ki nélkülük én se ! Minen jót neked is!
2009. szept. 24. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!