Mennyi kalciumot szedjek terhesség alatt?
Én Bérest szedek, és az orvos nekem se mondott adagolási javallatot. Így a betegtájékoztatóban írt 1-3 db-ot tartom, annak függvényében, hogy mondjuk aznap tudtam-e tejet vagy tejterméket fogyasztani. Ha tejes reggelim és vacsim volt, akkor 1-2 szem, ha nem, akkor tartom a 3-at. Sajna, nagyon rosszak a fogaim, így ezzel nem viccelhetek.
22 hkm
Én is a fogaim miatt aggódom, állítólag a baba elveszi ami kell én meg ott maradok fogak nélkül. Már most sok a koronám amúgy is.
A terhesvitamin nagyon óvatosan bánik a kalcium mellett pl. a C-vitaminnal is (bár a C-vitamint senki sem meri nagyobb adagban adagolni) ezért gondoltam hogy pótolnom kellene még a kalciumot , főleg hogy kezdek leállni a terhesvitaminnal. De hallottam olyat is hogy nem tesz jót a méhlepénynek a túlzott kalcium bevitel, ezért vacillálok.
Én is így vagyok ezzel. A körmöd ha erős, akkor jó a kalcium bevitel, ha töredezik, akkor kalciumhiányod van.
1200mg-ot írnak hivatalosan, de én 1600mg-ot viszek be 18. hét óta, mert érzem kevés, hiszen kell D vitamin a felszívódásához.
Sokan nem tudják, hogy vasat is hiába szednek üresen, mert kell hozzá C vitamin hogy beépüljön a szervezetbe.
De én terhesvitamint nem szedek, csak folsavat.
Kérdező, én hetente 3-szor 1 kg frissen facsart narancslevet iszom és nem árt meg.
A C vitamin nem marad meg a szervezetben, ha nem használja fel távozik belőle.
Nem kell félni tőle, én inkább a mindenféle tablettáktól félek.
A C vitamin muszáj ebben az időben, mert kell a vas.
És hiába szedsz vasat ha nincs C vitamin amihez kapcsolódjon a szervezetben.
Tessék orvosi oldalakat olvasni pl webbeteg vagy házipatika, mert kalciumból 1200mg kötelező naponta.
Vasból pedig 30mg naponta. De C vitamin nélkül ez sem ér semmit.
A vörös húsban és halakban van a legtöbb, ezért mondják a vegáknak, hogy legalább terhesen egyenek húst.
A zöldségekben is van persze, de az jóval kisebb mértékben szívódik fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!