Lehet segíteni a magzati korban fellépő veseelégtelenségen?
Egy vese is elég a túléléshez, ne aggódj.
A veseleállás, illetve vesehiány azért veszélyes, mert a magzat a magzatvízbe üríti a vizeletet, a magzatvizet belélegzi, és ez erősíti a tüdejét. A teljes vesehiánnyal született babáknak nem érik meg a tüdeje, a méhen kívül életképtelenek, semmiféle orvos nem tud rajtuk segíteni, a születés után nem sokkal mind meghalnak.
Ha babádat mégis idő előtt kell megszülnöd, akkor biztosan tüdőérlelő gyógyszereket fog majd kapni. De egyelőre ne izgulj ezen, bízz az orvosokban és a másik vesében. Fel a fejjel!
Szia!
Én is hasonló cipőben járok.Az én babámnál már 12 hetessen feltűnt,hogy nem ürít.Borzasztó nagy volt a hólyagja.Voltam én is genetikán de ott semmi nem volt.Mondták nem aggódjak mert a fiúk lustábbak pisilni,hát köszi.Most voltam 1 hete a 30 hetes uh-n.Ott megint mondták,hogy feltűnően nagy a húlyagja,valószínűleg egy ideje már nem pisilt.Teljessen frászba vagyok.5.-én megyek elösszőr ctg-re+lessz vér és pisi vételem is+nálunk ilyenkor uh-is van megint.Szóval most egy komolyabb vese funkciót is fognak nézni.Nagyon aggódom.Valameddíg még ki kell bírnia a babódnak ,hogy nem bújjon ki.De ha már kinn van akkor tudnak segíteni neki.Amíg bennt lakik addíg nem hinném.Biztos minden rendben lessz.Én is csak ezzel nyugtatom magam.Aggíg is nyugodj meg mert az nagyon fontos!!
31 hetes kismama!!
Köszönöm a biztató szavakat, ilyenkor csak ez segít!
okt. 6.-án megyek megint uh-ra, majd megírom, hogy mi volt..
Bea.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!