Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehet segíteni a magzati...

Lehet segíteni a magzati korban fellépő veseelégtelenségen?

Figyelt kérdés
25 hetes terhes vagyok, sajnos tegnap kiderült, hogy a pocaklakómmal baj van, a bal veséje leállt, s ennek hatására több,1-1,5 cm-es folyadékkal telt területeket véltek felfedezni. (ezt a 18 hetes genetikán még nem látták! ) Az orvosom nagyon megijesztett, véleménye szerint ki lehet hordani így is a terhességet, de ha a hólyagok tovább nőnek, akkor megindítják a szülést. A bajt még fokozza, hogy a külső méhszáj nyitott, így nagyobb esélyem van a koraszülésre. Nagyon tanácstalan vagyok. Van egy egészséges 11 éves kislányom vele minden rendben volt. Kérlek, ha valakinek volt, vagy van ilyen problémája írjon! Lehet valahogy segíteni?
2009. szept. 24. 05:55
 1/4 anonim ***** válasza:
Biztosan nem lehet rajta méhen belül segíteni, ha lehetne az orvosod megtette volna... Bízz a dokidban, tudja mit csinál, lehet hogy egy kicsit korábban kell megszülnöd, de majd idekint kezelik és minden rendben lesz! Meg az is lehet hogy a következő uh-n már minden rendben lesz, tucatszám ismerek ilyen "történeteket".
2009. szept. 24. 07:08
 2/4 anonim ***** válasza:

Egy vese is elég a túléléshez, ne aggódj.

A veseleállás, illetve vesehiány azért veszélyes, mert a magzat a magzatvízbe üríti a vizeletet, a magzatvizet belélegzi, és ez erősíti a tüdejét. A teljes vesehiánnyal született babáknak nem érik meg a tüdeje, a méhen kívül életképtelenek, semmiféle orvos nem tud rajtuk segíteni, a születés után nem sokkal mind meghalnak.

Ha babádat mégis idő előtt kell megszülnöd, akkor biztosan tüdőérlelő gyógyszereket fog majd kapni. De egyelőre ne izgulj ezen, bízz az orvosokban és a másik vesében. Fel a fejjel!

2009. szept. 24. 10:28
 3/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is hasonló cipőben járok.Az én babámnál már 12 hetessen feltűnt,hogy nem ürít.Borzasztó nagy volt a hólyagja.Voltam én is genetikán de ott semmi nem volt.Mondták nem aggódjak mert a fiúk lustábbak pisilni,hát köszi.Most voltam 1 hete a 30 hetes uh-n.Ott megint mondták,hogy feltűnően nagy a húlyagja,valószínűleg egy ideje már nem pisilt.Teljessen frászba vagyok.5.-én megyek elösszőr ctg-re+lessz vér és pisi vételem is+nálunk ilyenkor uh-is van megint.Szóval most egy komolyabb vese funkciót is fognak nézni.Nagyon aggódom.Valameddíg még ki kell bírnia a babódnak ,hogy nem bújjon ki.De ha már kinn van akkor tudnak segíteni neki.Amíg bennt lakik addíg nem hinném.Biztos minden rendben lessz.Én is csak ezzel nyugtatom magam.Aggíg is nyugodj meg mert az nagyon fontos!!

31 hetes kismama!!

2009. szept. 24. 10:29
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a biztató szavakat, ilyenkor csak ez segít!

okt. 6.-án megyek megint uh-ra, majd megírom, hogy mi volt..

Bea.

2009. szept. 24. 19:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!