Ikerterhességnél van olyan opció, hogy az egyiket elvetetik, a másikat pedig megtartják? Milyen esetekben végeznek ilyen eljárást? Illetve máshogy végzik-e mint a sima abortuszt és jár-e valamilyen plusz kockázattal?
Én teljesen természetes úton estem teherbe, sem az én családomban, sem a férjemében nem volt ikerterhesség sosem, na hát nekem rögtön első próbálkozásra egyszerre 3 baba jött össze.
Sok vizsgálat meg ilyen-olyan genetikussal való tanácskozás után azt a végeredményt kaptam hogy a szervezetem nem lenne képes egyszerre 3 magzatot 9 hónapig kihordani és ellátni úgy, hogy mind a 3 egészséges legyen, azt mondták 98%, hogy az egyik (rosszabb esetben 2 is) fogyatékos legyen. Úgyhogy nekem egyet el kellett vetetnem, ilyenkor kérdés nélkül csinálják, de gondolom nyilván ehhez elég nyomós indok kell, tehát ha te besétálsz hogy "heló, én csak 1 gyereket akarok" akkor nem hiszem hogy elveszik. Aztán ki tudja, manapság már akinek pénze van ugyebár..
Ha az egyiket leszívják, lehet a mási baba károsodik, vagy elvetélsz, s elmegy az is...
Szomzédom 7 hónapra szülte az ikreket, az egyik meghalt 1 hónaposan még a kórházban...
Így legalább az egyik megmaradt...
Gondol bele, ha elvetetnéd az egyiket, ránéznél a másikra, s mindig eszedbe jutna akit elvetettél...
"Ahol egy gyereket fel tudnak nevelni, ott kettőnek is jut ennivaló." Igen, látszik hogy még csak egyetemre jársz! Nem mindegy hogy 60 ezret kell költeni pluszban egy gyerekre vagy 120-at. Pláne, ha mellette van még 1-2 gyerek, akire szintén kell költeni.
Ha nincs tapasztalatod gyerekneveléssel kapcsolatban, ne írj kérlek butaságokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!