Nagyon aggódom! Beteg lesz a gyermekem?
Szia, Sorstársam!
Szeretnélek megnyugtatni a saját sztorimmal! Nekem az AFP-m 0.24 lett, na, ez alacsony a javából, nem igaz? Nem csináltattam amniot, mert mindenképpen a mi babánk, viszont elmentem genetikai uh.-ra, ahol tüzetesen megvizsgálták, és semmi bajt nem láttak.
Az az időszak életem legnehezebbje volt, hetekig sírtam. Próbáltam bízni, és az is segített, hogy a férjem "tudta", hogy a Baba nem beteg - annyira hitt benne.
Igazából én csak a szüléskor nyugodtam meg - teljesen egészséges, gyönyörű fiam született. Pedig 0,24 volt az AFP. A bátyám orvos, és mesélte, hogy külföldön már van, ahol betiltják az AFP-vizsgálatot, mert idegösszeroppanást kapnak a kismamák. Nekem kétszer is utánaszámoltak, hogy mikor estem teherbe, mennyi idős a terhesség, hátha amiatt van, hát nem amiatt volt. Egy kifejező párhuzam: minden alma gyümölcs, de nem minden gyümölcs alma - vagyis "minden" (pontosabban sok) beteg babának alacsony AFP volt, de nem minden alacsony AFP jelez betegséget.
Bízzál Te is! Higgy abban, hogy minden rendben lesz, és támaszkodj a szeretteidre, barátaidra! A 20. hétig is elmehetsz babamoziba, 4D-sbe, az is megnyugtat majd valamelyest addig is, ha nem kifejezetten genetikait kérsz (azt csak a kórházi után csinálnak tudtommal). Ha budapesti vagy, ajánlom az Istenhegyi Géndiagnosztikában Dr Hajdú Krisztinát, azt mondják, amit ő lát az uh.-n, az úgy is van - engem is ő vizsgált, nagy szaktekintély.
BÍZZÁL!!! Drukkolok Neked!!!
az 1 hónapos Matyi anyukája
szia!
nekem 15+3 hetesen csinálták a triplatesztet. Ezen az AFP-m 0,77 lett. Nem mondták hogy rossz lenne. Kérlek ne aggódj, bár ezt könnyű mondani, tudom...függ attól is, hogy hányadik hétben csinálják a tesztet...
itt napok is számítanak.. Kitartás!
ÉN is egyből itt az interneten néztem utána, hogy jó e ez az eredmény. Volt olyan oldal ahol 0,7-et írtak határnak, de volt olyan is ahol a 0,5-öt....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!