Hogyan kell közgyógyigazolványt igényelni a tartósan beteg gyermekem után?
Már megjött az Államkincstári határozat, hogy a lányom tartósan beteg, hogy gyest és emelt családi p.t kapok utána, megjött az utazási igazolvány is,amivel 10%-os áron uatozunk, ha a gyermek is velünk jön.
Ezt a határozatot kell a házi dokinak elvinni és ott igényeltetni a közgyógyigazolványt?
Az első válaszló majdnem jól tájékoztatott: az önkormányzattól kéred a kérelemnyomtatványt, a kis borítékot, amiben a háziorvos leírja a rá tartozó adatokat ő adja, nem az önkormányzat.
Az önkormányzathoz visszaviszed tehát a kitöltött kérelemnyomtatványt, a zárt borítékot amit a doki adott és a MÁK határozatának fénymásolatát, mellyel igazolod hogy a gyermek tartós beteg.
egy közgyógyos hatósági ügyintéző
Bocsi de egy szóval nem írtam, hogy az önkormányzat ír valamit is rá a borítékra!!! A borítékot a doki rendezi, neki csak be kell vinni az igénylőlappal (vagy kérelemmel, nevezzük aminek akarjuk) meg a MÁK határozattal.
Csütörtökön adtam be a mi igénylésünket, elég friss az "élmény", hogy tudjam mit írok. :)
Na látom félreértelmeztem amit írtál.
De teljesen mindegy, mert itt a BORÍTÉKOT az önkormányzat adta. Szóval akkor sem írtam hülyeséget.
Önkormányzat-doki-önkormányzat.
Itt így ment. Persze attól lehet máshol máshogy működik, nem vonom kétségbe, viszont félretájékozott sem vagyok :)
Tényleg ne vesszetek össze, nem lényeg a boríték, apró részletkérdés.. az útvonal az: önkorm. aztán a doki, mind2töknek ment a zöld kéz :)
Szóval itt az önk.nál adták a kitöltendő űrlapot, már kitöltöttem, aztán a dokihoz délután megyek, onnan kapom a borítékot, és holnap megyek vissza az önk.hoz a papírokkal-viszem a szakorvosi igazolást is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!