Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan kell közgyógyigazolvány...

Hogyan kell közgyógyigazolványt igényelni a tartósan beteg gyermekem után?

Figyelt kérdés

Már megjött az Államkincstári határozat, hogy a lányom tartósan beteg, hogy gyest és emelt családi p.t kapok utána, megjött az utazási igazolvány is,amivel 10%-os áron uatozunk, ha a gyermek is velünk jön.

Ezt a határozatot kell a házi dokinak elvinni és ott igényeltetni a közgyógyigazolványt?

2011. júl. 30. 17:03
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Kedves Eszter!

Bocs, de nem tudok privátban válaszolni!

Szóval mi gyermek pulmonológus szakorvoshoz járunk, ő írta alá a papírt, amit az államkincstárban adtak. Ezt az igazolást (hogy a lányom tartósan beteg) bevittem a kincstárhoz, és ott kitöltöttem egy nyomtatványt, így kapom a lányom után az emelt családi pótlékot, és mivel nincs 8 vagy 10 éves (nem tudom, mi a határ), kapok utána gyes-t is.

Szóval 1 hét alatt kiküldte a kincstár a határozatot (meg az utazási kedvezménmyre jogosító kártyát), h folyósítani fogják a lányom után az emelt cs.p.-t és a gyes-t.

Ezt az igazolást bevittem az önkormányzatba, és megigényeltem a közgyógy igazolványt, itt is ki kellett tölteni nyomtatványokat. Szóval a lányom után alanyi jogon jár a közgyógy (rendelet szerint a tartósan beteg vagy fogyatékos gyerek után jár, de lehet, itt is van egy korhatár-neten bizti van info erről).

Remélem segítettem, ha van kérdésed, írjál csak!

Szép estét Neked!

2012. jún. 18. 22:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!