Mikor kezdtetek vásárolni a babátoknak?
Érdekes, úgy a 25. hétig nem is éreztem ingert, hogy bármit is megvegyek neki. De a 30. héten beindultam mint a gép :) . Szétnéztem mi hol olcsóbb, még a neten is nézelődtem. Óriási árkülömbségek lehetnek a boltok között. Egy hét alatt összevásároltam a babának a dolgait, nekem a szüléshez a dolgokat, viszont a szobája még sehol sincs. Tehát a bútorok és a babakocsi még vár egy hónapot. Remélem még bőven belefér. Egyébként nagyon izgalmas a babócának vásárolni, majd te is tapsztalod. Sokszor elérzékenyültem egy-egy apróság megvételénél.
Boldog babavárást!
18 hetesen vettük meg az első kis ruciját. Majd a nagy vásárlást 23 hetesen kezdtük, de így is jó ideig eltartott.
A könyvek is ezt az időszakot ajánlják, nem véletlenül. Én örülök hogy időben elkezdtük, mert ha bármivel baj van, akkor még van idő korrigálni és nem kell kapkodni. Aztán 34 hetesen elkezdtem kimosni a baba dolgait, meg kivasalni, beszerezni a kórházi dolgokat, és örülök hogy minden megvan már.
Nyugodtan elkezdhetsz vásárolni, feltéve ha nem vagy babonás, mert a vége felé már nyűg ha menni kell. Én egész jól bírom a terhességet, és mégis, ha vásárolni kell menni (pl Tesco, auchan, piac...), egy idő után keményedik a hasam, fáj a derekam, és nem beszélve hogy hiába pisilek otthon, mire beülünk a kocsiba már megint kell. Így nem valami élvezet a vásárlás. Elég a háztartást vezetni ilyenkor!
Jó vásárolgatást, készülődést, és boldog babavárást kívánok!
38 hetes kismami
Kb. 22 hetes lehettem, mikor megvettük a kisáhyat, a matracot hozzá, a hordozót, a pelenkázót és a kiskádat. Aztán rá pár hétre a babakocsit, aztán szépen lassan mindent. Hidd el nem korai elkezdeni vásárolni. Csak arra gondolj, hogy nehezebb lesz, ha már nagy hasad lesz és előbb is jöhet ám a baba a kiírtnál.
Nekem így is eltartott mostanáig, múlt héten vettem meg az utolsó szükséges dolgokat.
Arról nem is beszélva, hogy ha van valami leárazás, akkor nem érdemes babonából kihagyni, mert sokat lehet spórolni.
37 hetes kismama:)
szia!
mi a 24 het utan kezdtunk el vasarolni,pld a babaagyat,most 36 hetes vagyok,a ruhacskak mar meg vannak,cumisuveg,meg csak jovo heten megyunk meg venni a tobbi cuccot,szerintem nem keso,nyugi van ido...:)persze elhanyagolni sem lehet,mert egyszerre megvenni...hat bizony draga mulatsag,persze felre is lehet rakni,de szerintem konnyebb lassan-lassan:)kellemes babavarast kivanok es konnyu szulest;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!