Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Azt honnan lehet tudni, hogy...

Azt honnan lehet tudni, hogy valakinek nyitva van a méhszája?

Figyelt kérdés

A majd a doki megnézi, megmondja nem opció, mert Angliában az ember nem találkozik orvossal és itt nem nyúlkálnak fel soha, egyik vizsgálat alkalmával sem.

De ha nem nézik meg és nyitva van (otthon sok ilyet olvasni), akkor honnan lehet tudni, a mondjuk korán, már a második trimeszterben kinyílik?

2013. ápr. 12. 12:02
 1/10 anonim ***** válasza:
szerintem Angliában is találkozik, csak nem olyan sűrűn, ott is végeznek UH vizsgálatot, azon meg kiderül. amúgy szerintem ha nincs panaszod, nincs gond.
2013. ápr. 12. 12:04
 2/10 A kérdező kommentje:

Mivel itt élek, tudom, hogy sem orvossal nem találkozunk, sem túrkálni nem túrkálnak. Ezért kérdezem. És az utolsó uh a 20. héten volt (előtte meg a 12-en és ennyi).

De ez szerintem uh-val nem derül ki.

Szóval engem tényleg a tünetek érdekelnek, ha vannak.

23hkm

2013. ápr. 12. 12:28
 3/10 anonim ***** válasza:
Nekem már elég korán elkezdett kinyílni a méhszájam, de szerencsére megállt. Már nem emlékszem, huszon-valahányadik héten. Nem volt semmi tünete, az orvos vette észre a vizsgálat során. Fura, hogy ott nem vizsgálnak rendszeresen.
2013. ápr. 12. 12:39
 4/10 anonim ***** válasza:
Nincs tünete, a keményedések, jóslók sem azok, én első babámmal 20. héttől görcsöltem, keményedtem, 36. héttől jóslóim voltak, szurkáló érzés is volt a hüvelyben, mégis teljesen zárt méhszájam volt még 41. héten is. Csak a doki tudja megállapítani "turkálással", vagy ultrahanggal.
2013. ápr. 12. 12:48
 5/10 anonim ***** válasza:
magán doki nem opció?
2013. ápr. 12. 12:56
 6/10 A kérdező kommentje:

De, biztos van privát is, de itt terhességgel nem jellemző, hogy magándokihoz járnak. Ha rákeresek magán nőgyógyászok oldalaira, akkor ilyen szolgáltatás nincs is.

De amúgy általban a konzultációk árai horrorisztikusak. Forintba átszámítva olyan 60e-től indul, és ez csak konzultáció, vizsgálattól függ milyen extra jön még rá. Azért az itt is megrázó, pláne, ha belegondolok, hogy azért ezt nem elég egyszer megnézetni, mint ahogy otthon is x hetente elmegy a nőgyógyihoz az ember lánya.

Hát marad a reménykedés, meg az, hogy ha itt ezt nem nézik annyira, akkor talán mégsem olyan katasztrófa. Ha nagyon veszélyes és mindennapos dolog lenne, gondolom vizsgálnák.

Köszi a válaszokat.

ps: itt amúgy az u.n. midwife fogalkozik a kismamával. A midwife kb a védőnő és a szülésznő keveréke. Illetve mind a kettőt így hívják. Egy kérdőív alapján dönti el, hogy milyen vizsgálatokra lesz szükség. Pl a cukorterhelés sem jár mindenkinek, csak ha előfordult a családban és azt is midwife-ja válogatja, hogy elküldi e a kismamát.

Eléggé ég és föld a két ország hozzáállása ebben a kérdésben. :)

Lehet, hogy nem kéne magyar oldalakat olvasgatnom.... :)

2013. ápr. 12. 13:24
 7/10 anonim ***** válasza:
Ultrahanggal is kiderül!!!
2013. ápr. 12. 13:43
 8/10 anonim ***** válasza:

Én itt szültem Angliában. Most a második babámat várom és itt fogok szülni megint. Őszintén szólva én is aggódom, hogy nyílok e és az első szülésnél is aggódtam. Ráadásul akkor 40 órában nyomtam egy kávézóban a 32.hétig, ahol emelgetni is kellett valamennyit és pörgés volt végig. Én is sokat keményedtem, de mégis indítottak a 41+5 napon és akkor is csak 1 cm-re voltam nyitva, előtte meg semennyire. Ezt onnan tudom, hogy 41 héten a midwife kézzel felnyul és megnézi mi a helyzet és ha elkezdődött a nyílás, akkor rásegít egy kicsit. Így elkerülhető a beindítás a kórházban.

Lehet, hogy nézik UH-on, de erről semmit nem írnak a vizsgálat eredményében a papírra, sőt a kiskönyvben sincs semmi szó róla. De lehet, hogy úgy csinálják, hogy ha nincs semmi baj, akkor nem írnak, ha van, akkor meg azt írják..... Nem tudom..... De én mindig néztem a monitort és igazából csak a babára koncentráltak, amit én láttam. Talán most a 12 hetesnél nézett valamit, mert azt megjegyezte, hogy totál tele a hólyagom és elkezdett aggódni, hogy odapisilek neki, mert már nem bírom visszatartan. :D Azért sikerült, de már nagyon fájt.

Szerintem próbálj meg ne aggódni. Ha meg bármi panaszod van irány az ügyelet a kórházban. Ott kötelesek ellátni, igaz ha a panasz nem olyan, akkor meg sem vizsgálnak, csak rád néznek, de ki tudja..... jobb bemenni.

A lényeg, hogy ne aggód túl, gondolkozz pozitívan.

2013. ápr. 12. 16:14
 9/10 A kérdező kommentje:

Igen, nekem is az a bajom, hogy habár nem járok mindennap dolgozni, tehát tudok pihenni, de ha megyek,akkor olyan melóm van, hogy állok egész nap és mászkálgatok. És tegnap baromi gyorsan keményedtem és olvastam valahol, hogy ez is lehet egy tünet. De ma már, hogy kipihentem magam, megint jól vagyok, csak hát azért a kisördög....

Ha nagyon gáz, akkor meg úgyis rohanok a kórházba, azt ha kell hazudok akkorát, hogy kapjak ellátást. :)

2013. ápr. 12. 16:38
 10/10 anonim ***** válasza:
En Skociaban fogok szulni.Most vagyok 21+5 hetes.Hetfon volt a (20.heti) uh-m es kerdeztem direkt hogy nezzek meg a mehszajamat is hogy zart e.kozoltek az nem latszik ultrahangon,es mondtak ha nincs panaszom akkor nem nezik meg..Eddig a 13. es a 15.heten megneztek mert barnaztam.En biztos kerni fogom a midwifeomat hogy nezze meg legkozelebb,mert negem is nyugtalalnit..Szerintem te is siman rakerdezhetnel.Legfeljebb hazudj(mint ahogy irtad is..Itt sajnos muszaj hazudni hogy foglalkozzanak az emberrel..) es akkor talan megvizsgalnak.Vagy a GP-nel is meg tdunak vizsgalni.Ott is probalkozhatsz,foleg mivel dolgozol is..Mondjuk nekem a sok maszkalastol es a takaritastol is faj mindenem a csipom korul,de azt mondtak hogy normalis.Es pihenes utan elmulik.
2013. ápr. 12. 17:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!