Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szed valaki utrogestant a...

Szed valaki utrogestant a terhesség alatt?

Figyelt kérdés

Sajnos volt egy erősebb vérzésem már egy hete, azóta szedem az utrogestant 3x2 napi adagban, a vérzés ugyan elmúlt, de még mindig van barnázás, kis mennyiségben?

Amióta szedem a gyógyszert, elkezdett görcsölgetni a hasam, előtte csak napi egy-két alkalommal éreztem, most van hogy mindig szúrkál. Ez lehet a gyógyszer miatt is?

Az orvos azt mondta, hogy fokozatosan kell elhagyni, mert vetélést okozhat.

Az baj, ha egy hét után még van minimális barnázás, lehet, hogy a gyógyszer miatt van?

11 hkm

2013. ápr. 11. 00:07
 1/10 anonim ***** válasza:
A gyógyszer nem okoz görcsöket és barnázást sem. Mennyi volt a progeszteron szinted?
2013. ápr. 11. 00:52
 2/10 anonim ***** válasza:

én egy korábbi vetélés miatt kaptam utrogestant.

12. hétig kellett szednem. nem okozott se görcsöket, se vérzést, se barnázást. és valóban fokozatosan kell elhagyni. minden nap 1 bogyóval csökkenteni az adagot.

18 hkm

2013. ápr. 11. 07:03
 3/10 anonim ***** válasza:
12 hét körül kell majd elhagyni, és valóban fokozatosan, de szedhető a 14-16 hétig is és ezt az orvosod majd megmondja. Barnázást nem okoz, viszont lehet csak ennyire tudta csökkenteni a vérzésed, hogy egy minimális vérzés megmaradt. A görcsöket szintén nem a bogyó okozza, én arra tippelnék, hogy a baba ássa még beljebb magát a bogyó hatására. Magnéziumot nem kaptál???? Magnerot szedek 3x1 , de kérdezz rá a dokinál.
2013. ápr. 11. 07:03
 4/10 A kérdező kommentje:

Meg csak most kaptam beutalokat a vervetelre is pl. ugyhogy nem tudom a szintet.

Felek ha mar most lecsokkentem akkor meg lehet baj a 12.hetig.

Ma mar csak 3x1-et mondott az orvos, holnap 2x1, utana 1x1 amig el nem fogy.

Magne b6-ot szedek napi 6dbot ennyit mondott az orvos.

2013. ápr. 11. 07:51
 5/10 anonim ***** válasza:
Hát az orvos jobban tudja szerintem hallgass rá. Az én dokim pont, hogy azt mondta, hogy 12 hétig ezt kell szedni 3X1 és csak utána szabad csökkenteni és majd azt is megbeszéljük hogyan. De ahány orvos annyi féle hozzáállás. Hallgass a saját dokidra ő ismer téged, biztosan nem akar rosszat.
2013. ápr. 11. 11:25
 6/10 anonim ***** válasza:

Szia! En a laanyomnal kaptam utrot, 3*1 szemet,és a 18. Hetre kellett teljesen elhagynom..nem okozott vérzest,vagy görcsöket, szerintem az mástól lesz.

10 hkm

2013. ápr. 11. 12:26
 7/10 anonim ***** válasza:
Hát én tuti nem csökkenteném még az adagot, majd csak ha már túl vagy a 12. héten, pont most a legfontosabb a megfelelő progi szint.
2013. ápr. 11. 12:41
 8/10 A kérdező kommentje:
Most voltam orvosnal mert reggel megint volt kis verzesem, ujra felemelte napi 6-ra. Megnezte uh-n es ott uszkalt a kis baby :) remelem minden rendben lesz. 13.hetig kell szednem a 6 darabot utana csokkenteni fokozatosan.
2013. ápr. 11. 16:00
 9/10 anonim ***** válasza:
Na akkor biztosan nincs nagy baj! Szurkolok neked!
2013. ápr. 11. 17:50
 10/10 anonim ***** válasza:
Minden rendben volt vegul az utro elhagyassal?
2017. jan. 26. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!