Túl lehet élni az abortuszt, úgy, hogy már van gyereked?
Kedves Kérdező!
Ha azt írod, ha megszülöd, nincs senki, aki elválaszthatja tőled, akkor tudod, hogy nagyon tudod majd szeretni. Ugyanúgy, mint a többi gyermekedet. Nem igaz az, hogy 3 vagy 4 majdnem ugyanaz. Nekem is van 3 én is tudom, hogy vannak nehéz pillanatok, periódusok.
DE! Most inkább próbáld meg elképzelni, milyen is lehet ő. Majd később vele az élet. Vajon kire hasonlít majd? Párodra, esetleg rád? Ő is a ti babátok. Próbáld meg számba venni, milyen segítségeket lehet felhajtani a baba születésekor. A nagyobb gyerkőcök már óvodában, iskolában, esetleg bölcsiben, te meg boldogan babázhatsz otthon. Délután ha van nagymama, esetleg szomszéd, vagy olyan szülő. akinek a gyereke a tiéddel jár egy közösségbe, és hazahozhatná valamelyiket az oviból, bölcsiből stb. Hétvégén párod főzzön előre, így neked hétköznap már nem kell majd minden nap és így tovább.
Ha elveteted, azt sosem tudod visszacsinálni. És te már nem mondhatod azt, mint a felelőtlen tinik, hogy az csak egy sejtcsomó, mert neked már vannak gyermekeid, és tudod, pontosan tudod, hogy akit a szíved alatt hordasz, a te kisbabád. Nagyon nehezen lehetne megmagyarázni a későbbiekben magatoknak, testvéreinek, hogy azért, mert ő csak negyedikként fogant, már nem fért bele a családba. Bizonyára fiatal vagy még, az élet pedig túl hosszú ahhoz, hogy azt a terhet cipeld a végéig, hogy volt egy babád, aki miattad nem született meg. A kezdeti nehézségek, amelyek valóban tudnak olykor elviselhetetlen terhet róni az anyukákra, az életidőnkhöz képest hamar eltelnek. Csak addig kel kitartani. És gondolom, az is világos, hogy amit a férjed mond, nem igaz: már nem a te testedről van szó...
Beszéld meg, tervezd meg vele együtt, miben mennyit tudna segíteni, hogy a kezdeti nehézségeken átlendüljetek.
Ne tegyél olyat, amit később borzasztóan megbánhatsz, mert lelkifurdalással, önmarcangolással nem lehet leélni egy egész életet. Szeresd a babádat!!!!!! Ő is szeret téged. A ti családotokat választotta, testvéreket szeretett volna. Ott fejlődik, gyarapodik benned és rendíthetetlen ősbizalommal készülődik a világra. Légy erős, és gondolkozz!!! Nagyon drukkolok.
Kedves Kérdező!
Utolsó vagyok. Annyit engedj még meg, hogy leírjam: A fáradtság idővel múlik, az idő majd neked dolgozik, de a fájdalom egy esetleges megbánt rossz döntés nyomán életfogytiglani... Ne azt vedd számba, miért nem, hanem hogy miért igen. Meglásd: sokkal de sokkal több érv szól a szép nagycsalád mellett. Úgy szorítok!
1. hét: Anyu,még csak 8 mm-es vagyok, de megvan az
összes fontos szervem. Imádom hallgatni a bársonyos
hangodat. Mindig amikor hallom, megmozdul az összes
kicsi csontom a picinke testemben. A szíved dobogása
számomra a leggyönyörűbb melódia.
2. hét: Anyu, ma megtanultam, hogyan kell szopni a
hüvelyk ujjacskámat, ha most látnál biztosan azt
mondanád, hogy teljesen úgy nézek ki, mint egy kisbaba.
Olyan jó meleg van idebenn.
3. hét: Tudod mi Anyu? Kislány vagyok. Remélem örülsz
neki. A te kislányod vagyok. Én is mindig veled sírok, csak
te nem hallasz engem.
4. hét: Anyu, már a hajam is elkezdett nőni, csak kár
hogy még olyan kicsi szálak, de azt hiszem hasonlít a
tiédre. És már tudom mozgatni a kicsi fejecskémet, az
ujjacskáimat is, de a lábacskáimat és a kezeimet is csak
egy kicsit tudom mozgatni, de erre még bőven van időm,
nem gondolod?
5. hét: Anyu,te ma orvosnál voltál? Ő csak hazudott
neked mikor azt mondta, hogy még nem vagyok baba.
Anyu hiszen én a te babád vagyok,és nagyon szeretlek.
És... Anyu? Mit jelent az hogy elvetetés?
6. hét: Anyu, én megint hallom az orvost, miért olyan
gonosz hozzád? Miért merészkedett be a házacskámba?
Anyu, ő azt mondta hogy tű... mi az a tű? Anyuuuuu! Ez
nagyon éget, és nagyon fáj, mondd már meg neki, hogy
hagyja abba. Anyu én nem akarok elmenni, nem akarok
tőled elmenni, mégis miért csinálja ezt?! Kérlek Anyu,
segíts, ez nagyon fáj! Anyuuuu neee!
7. hét: Anyu, jól vagyok... Már az égben vagyok, a Jézuska
a karjaiban tart, nagyon hiányzol nekem, vissza akarok
hozzád menni, még ha tudom is, hogy ez lehetetlen. Már
elmagyarázták nekem mit jelent az, hogy elvetetés. Anyu,
mondd miért nem akartál engem? Hiszen én téged
mindennél jobban szeretlek. De te miért nem szeretsz
engem? Még ha ez is történt, én akkor is a te kis
angyalkád maradok örökre, kérlek Anyu, már soha ne
akarj elveszíteni egy Angyalkát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!