Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen okból mennél/ mentél...

Milyen okból mennél/ mentél genetikai tanácsadásra?

Figyelt kérdés

Még nincs baba, csak tervezzük.

Unokanővérem kisbabája genetikai rendellenességgel született(spinalis izomatrófia), mindez a születése után pár hónappal derült ki. Nem tudott velünk maradni.

Van okom aggódni? Unokanővérem kért, hogy mindenképpen keressek fel egy genetikust.

2013. ápr. 8. 15:19
 1/3 anonim ***** válasza:

Mi azért voltunk, mert a kisfiam fogigátló szedése mellett csúszott be, valamint mert a lányom egy enyhe fejlődési rendellenességgel született: 6-6 ujjal a kezein (a férjemnek egyel több pár lengőbordája van és egy apai ükapjának a lábán voltak szám feletti ujjai, meg még egy rokonnak a kezein+ lábain is, valamint gyakori a családukban a farkasfog is).

Szerencsére a fiamnak semmi ilyesmi nem jött elő.

A ti esetetetkre rákanyarodva: ha jól tudom ,ez egy izomsorvadásos gond, viszont nem tudom ,milyen séma szerint öröklődik. Egy szakember bizonyára teljes körűen tudna tájékoztatni benneteket, úgyhogy én már csak ezért is elmennék egy kompetens orvoshoz.

2013. ápr. 8. 15:31
 2/3 anonim ***** válasza:

én akkor mennék, ha a családban már előfordult volna genetikai rendellenesség.

lehet,hogy a ti esetetekben elmennék, ha már magzati korban kiszűrhető ez a betegség, mert ha nem, akkor végül is mindegy.

2013. ápr. 8. 15:53
 3/3 Lues ***** válasza:
Én azért voltam, mert "alacsony" lett az AFP eredményem. 0,7 helyett 0,69 lett. A dokim azt mondta, hogy tutira nincs gond, de a biztonság kedvéért menjek el. Ott megnyugtattak, de mondták azt is, hogy (mivel a magzatvízvételbe nem egyeztem bele) semmi sem biztos. Én azért vagyok nyugodt, mert egyikőnk családjában sem volt semmi probléma, így biztos vagyok benne, hogy nem lesz gond! A magad megnyugtatására ha úgy gondolod, menj el!
2013. ápr. 9. 08:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!