Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 23 hetes kismama vagyok....

23 hetes kismama vagyok. Tegnap voltam orvosnál és azt javasolta, hogy egyenlőre hagyjam abba a Gravida szedését mert olyan nagy lesz a baba, hogy nem fogom tudni megszülni és én is sokat hízhatok tőle. Találkoztatok már ilyennel?

Figyelt kérdés

2013. ápr. 5. 19:09
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

"Tulajdonképpen anyáink,nagyanyáink idejében nem voltak ilyen vitaminok,mégis egészségesen hoztak minket a világra. :)"

Tulajdonképpen nagyanyáink idejében sem volt ultrahang, mégis egészségesen hoztak minket világra :)

Akkor kedves kérdező, ugye te sem jársz el ultrahangra, semmilyen egyéb vizsgálatra, sőt, semmi olyan modern, ördögtől való huncutságot sem veszel igénybe, mint pl. mosógép, eldobható pelenka stb stb? :)

2013. ápr. 7. 02:56
 22/27 anonim ***** válasza:
52%
Bizonyított tények hegye. Csak mert te azt mondod? Na ne már. Nyilván aki szedte az megpróbálja magát megnyugtatni, hogy nem volt felesleges. Azért ajánlja a sok orvos, mert ebből van pénze! A bizonyított tényeket pedig a terhes vitamin gyártó cég kutatói bizonyították, nem fogják azt mondani, hogy ez hülyeség, felesleges, mert nekik is ebből van pénzük. Persze, ártani nem árt, de a 12. hét után semmire nem jó, mivel a súlyos rendellenességek már kialakultak eddig, ha lesznek. A 12. hét után már hiába szeded, ha baj van akkor már baj van, ha nincs, már nem is lesz.
2013. ápr. 7. 09:26
 23/27 anonim ***** válasza:

Mostmar tenyleg szornyu olvasni a sok butasagot... A dokinak, hogy lesz penze a recept nelkul kaphato vitamin bogyokbol??? Nem olyan gonoszok ezek a dokik hogy sok vitamint beszedetnek velunk azert mert szart se er, de viszont penz... Recept nelkul hogy??? A folsav is recept nelkuli... A doki a recept utan kap x szazalekot. Gyermekorvos vendegem magyarazta ezt el. + alap fizujuk van amit az onkormanyzat felajanl. De ahhoz hogy nalunk praxist vezessen az elodjetol a jogot at kell vasarolni x millioert. Ez nalunk igy mukodik. Ezzel az x millioval felel a praxisaert.

A dokinak veny nelkuli szarokbol nincs penze. A gyartonak igen... Nem szedek vitamint, de nem azert hogy csunya gonosz gyartonak ne legyen penze... Vagy mert " hulyeseg" mert ugyse hat... Dehogynem es nem csak az elso 12 hetben...

2013. ápr. 7. 09:38
 24/27 anonim ***** válasza:
Hát az érdekes, mert nálunk pl. a védőnőnek a terhesvitamin gyártók finanszírozzák a külföldi utazgatásaikat. Szórólapot, mintaterméket osztogat, hidd el nem ingyen. De nekem mindegy, aki akarja szedje, baja nem lesz tőle.
2013. ápr. 7. 09:43
 25/27 anonim ***** válasza:
Ja és nálunk is csak a 12. hétig ajánlják a dokik, de ha utánaolvasol ott is le van írva, hogy a 12. hét után már nem segít a babán, maximum rajtad. Nem vagyok ellene, én is szedtem a Gravidát, de amikor mondtam a dokinak, hogy nem bírom szedni, mert kihányom, azt mondta nem baj, már úgy sincs semmi értelme.
2013. ápr. 7. 09:46
 26/27 anonim ***** válasza:

Nem én mondom, hogy bizonyított tények, hanem a szakértők.

Olvasgass egy kicsit mondjuk itt: [link]

De a google is a barátod, nyugodtan keresgélj a témában, és akkor talán rájössz, hogy nem én találtam ki ezeket a dolgokat.

Nem magamat akarom nyugtatni, hogy nem szedtem feleslegesen. Lehet, hogy ha nem szedtem volna, akkor sem lett volna semmi baj, de minek kockáztatni? A következő terhességnél is szedni fogom természetesen, mert nem bocsájtanám meg magamnak, ha a gyerekem azért születne betegen, mert én lusta voltam lenyelni naponta egy bogyót.

Amúgy biztos a gonosz dr. Czeizel Endre és azért propagálja, ahol tudja, hogy minden terhességre készülő nőnek szednie kellene valamelyik vitaminkészítményt, mert ők finanszírozzák a külföldi nyaralásait :) Ugyanmár...

2013. ápr. 7. 21:39
 27/27 anonim ***** válasza:

Egyik vitamin sem fontos, míg nem hiányzik. Vagy tudjuk a a bevitt táplálékkal pótolni, vagy nem. Nem tudom mit tennék akkor, ha mondjuk valamilyen vitaminhiány vagy ásványi anyag hiány miatt baj lenne, és én tehettem volna ellene, mondjuk szimplán egy magzatvédő vitamin szedésével.

Hallottam erről a "túl nagy lesz a baba" teóriáról. Gravidát szedek én is. 24 hetes kismama.

2013. ápr. 8. 14:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!