Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 23 hetes kismama vagyok....

23 hetes kismama vagyok. Tegnap voltam orvosnál és azt javasolta, hogy egyenlőre hagyjam abba a Gravida szedését mert olyan nagy lesz a baba, hogy nem fogom tudni megszülni és én is sokat hízhatok tőle. Találkoztatok már ilyennel?

Figyelt kérdés

2013. ápr. 5. 19:09
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

Én az ilyen vitákba bele sem szállok, most is le lettem pontozva, csak mert a kérdésedre válaszoltam. Aki akarja szedje, aki meg másféle módon viszi be, az vigye be úgy. Nem terhesvitaminnal vittem be a vitamint a szervezetembe, de a doki ugyanazokat felírta, más formában.

És teszem azt aki szedi, honnan tudja mit raknak még bele?

Mindegy is...

A babámnak semmi baja a hasamban, mert nem szedem az annyit reklámozott "vitaminokat" :)

2013. ápr. 5. 21:26
 12/27 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó válaszoló!

Nagyon örülök,hogy válaszoltál!Én személy szerint "felfelé" pontoztalak. :)

Én 38 éves vagyok,első terhességem.Az eredményeim(vér,vizelet,EKG,UH,magzati szívUH)olyan tökéletesek,mint 20 évesek sem voltak!!!Pont ezért tettem fel a kérdést egyébként,mert azt gondolom,hogy ez nagyrészt a terhesvitaminnak köszönhető és nem tudom,abba merjem-e hagyni.Te hány éves vagy?

2013. ápr. 5. 21:30
 13/27 anonim ***** válasza:

25 vagyok, hamarosan 26. Első babám lesz, és persze rengeteg embert meghallgattam, háziorvost(mert nő), édesanyámat, és az ő idejükben sem volt divat a terhesvitamin, meg nagyanyáink idejében sem. Az, hogy ki hisz benne és ki nem, mindenkinek az egyéni döntése, meg az is, hogy a babának hogy viszi be a kellő vitaminokat. Csak azt nem értem ezért miért kell lepontozni? Mert nem javasolta a doki? Vagy édesanyám? Esetleg más, több női ismerősöm? Szerintem ez olyan dolog, ha már valaki kérdez valamit, és hozzá tudok szólni, válaszolok. Én nem pontozok sem le, sem felfelé senkit. A leleteim mind tökéletesek, jobbak, mint terhesség előtt, a babám egészséges, és jól érzi magát a pocakomban, pedig a végén vagyok már.

Szóval szerintem te érzed, mivel viszed be a kellő vitaminokat, hogy kire hallgatsz, hiszen lehet igazságalapja is.

Az Elevit sok országban be van tiltva amúgy, ha már választanom kéne, akkor Gravida, mert az Béres termék. Meg sok orvos nem szereti, ha olyan pirulákat szedsz, amit nem ő ír fel, és ezt nekem orvos mondta... :S

//Nem akartam kikelni, csak annyira gyerekes ez a lepontoznak mert le mertem írni a gondolataim :) //

2013. ápr. 5. 21:45
 14/27 anonim ***** válasza:

En femibiont szedtem + magneb6 3*2 es a 42 hetre mertek 5 kilot azt hittem elsirom magam azt mondtak combcsont alapjan 60 centi lesz a fiam... Latvanyossag voltam a korhazba az utolso vizsgalatomnsl az osszes osztalyos orvos bent volt valami egyetemi magantanar vizsgalt aki az atyauristent jelentette naluk...

A csaszar mutetemnel 14 ember volt ben abbol 4 csecsemos mert ilyen lobebi mar reg szuletett ed ha komplikacio adodna akkor tudjanak cselekedni rogton... 14 orat vajudtam elotte mert en hul.ye kitalaltam hogy szuljunk huvelyin... Aztan ereztem hogy a gyerekem szettori a medence csontom...

Mire megszuletett csak 4310 volt es 58 centi... Igy se lett kicsi de most inkabb csak folsavat szedek es a vitamint megoldom a gyumikbol... En 20 kilot hiztam az elsonel most 10 hetes vagyok 3 kilo lement...

2013. ápr. 5. 22:02
 15/27 anonim ***** válasza:
36%
Lehet a dokid nem akart megsérteni és arra célzott, hogy ideje visszafognod az evést, márha tényleg annyit híztál. Ha sokat eszel akkor nincs szükésged terhesvitaminra valóban. az meg hogy folsavat írt fel megint egy baromság mert a folsav szedése teherbeesés előtt 3 hónappal és a megtermékenyüléstől számított 17. napig szükséges, onnan már felesleges...
2013. ápr. 5. 22:22
 16/27 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó válaszoló!A dokimnak sansza nem lett volna megsérteni,ugyanis már 2 hete megbeszéltük(az én felvetésemre)hogy addig is,,amíg meglesz a terheléses vérvétel eredménye,visszaveszek a szénhidrát bevitelből.A folsavval kapcsolatos infód is megdöbbentett,(mert tényleg mindennek alaposan igyekszem utánajárni)azt gondoltam,hogy végig nagyon fontos a terhesség alatt.

14es válaszoló!Akkor Téged is jól beparáztattak.Lehet hülye kérdés:de ugye ténylegesen nem törte szét a babád a medence csontodat???

Ezt az "ideális hízásos" dolgot nem igazán értem,mert ugye ez testalkattól is függ.Van,akinek 12 hetesen is óriási hasa van,és van,akinek a végén is alig van valami.Én személy szerint az első 8 hétben csúsztam meg,egyszerűen nem tudtam kontrollálni,olyan éhségrohamok törtek rám,hogy úgy éreztem:mindjárt elájulok és evés után sem éreztem magam jóllakva.

2013. ápr. 6. 07:34
 17/27 anonim ***** válasza:
Azért ajánlja a gyártó, hogy minél többet vegyél belőle. Egyedül a folsav szedése fontos a terhességnél. Ezek a vitaminok csak arra jók, hogy mindenből több legyen a szervezetedben. A baba úgyis elveszi magának tőled, ami kell neki, terhes vitaminok nélkül is. Ha ezektől több van benned, többet vesz el, ezért lesz nagyobb súlya. Arra jók ezek, hogy te ne legyél rosszabbul, ne szenvedj hiányt a baba miatt. Terhesség előtt teljesen felesleges szedni, az első 12 hét után szintén teljesen felesleges. Csak hát a gyártónak ebből van pénze.
2013. ápr. 6. 08:47
 18/27 anonim ***** válasza:
Szia!"relative Téraránytalanság miatt" nem tudtam megszulni a Fiam ez van a zaronkon. Mikor megszuletett a fiam masnap kaptam kezbe es a feje tiszta veralafurasos volt, parom mutatta az elotte ejjel keszult kepeket es a feje a csucsfejek cimu filmre hasinlitott (mint egy vakumos baba) csak neki a csucs egy ilyen vizes odema volt. azt mondta a csecsemos, hogy a fajasok alatt ahogy preselodott lefele a csont "torte" a fejet... Nem lett bajunk, de en hetekig nagyon szarul ultem, alltam... A szemerem csontom es a farcsontom iszonyatosan fajt. Allitolag ilyenkor van az hogyha ne adj isten lecsuszott volna a szulocsatornaba es nem bir kibujni eltorik a vallat... Nem tudom ilyen tenyleg letezik-e de budos nagy panik lett mikor szoltam hogy torik a csontom. Minden fajas alatt olyan volt mintha a szemerem csontom szakitanak ki. Eloszor azt hittem normalis es csak tagulok... En is ugy tudom, hogy folsavat kell szedni hogyha egyebb vitamint nem szedsz... Es a verkepzeshez is hozzajarul amivel en amugyis eleg csovesen allok, azt mondjak hogy a terhesseg alatt tuti befuto vagyok egy transzfuziora...
2013. ápr. 6. 09:35
 19/27 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszokat! :)

Tulajdonképpen anyáink,nagyanyáink idejében nem voltak ilyen vitaminok,mégis egészségesen hoztak minket a világra. :)

2013. ápr. 6. 20:14
 20/27 anonim ***** válasza:
47%

Te jó ég, nem akartam hinni a szememnek, amikor ezt a topikot olvastam.

Úgy látszik tényleg minden valamire való orvos kivándorolt az országból, és csak azok maradtak, akik leragadtak a 30-40 évvel ezelőtti nézeteknél, és azóta nem képezték tovább magukat.

Rég bizonyított tény, hogy a magzatvédő vitaminnak és a baba, valamint az anya súlyának semmi köze egymáshoz.

Ahogyan az is rég bizonyított tény, hogy a magzatvédő vitamin kivédhet több fejlődési rendellenességet is.

Az is bizonyított tény, hogy a mai táplálkozással szinte lehetetlen bizonyos ásványi anyagokból és vitaminokból elegendő mennyiséget bevinni a magzat és az anya számára.

Ezeket figyelembe véve az az orvos, aki lebeszéli a terhes nőt a vitamin szedéséről, óriási felelőtlenséget követ el, ráadásul hülyeségekre alapozva.

És a unalomig ismételt nagyanyáink szöveg: bizony, a nagyanyáink idejében nem volt terhesvitamin. Bizony, sokkal-sokkal gyakrabban fordult elő vetélés, halva születés, vagy fejlődési rendellenességekkel világra jövő újszülött. Bizony, mi mégis megszülettünk egészségesen. Akik meg nem, mert mondjuk születésük után pár órával meghaltak a folsav hiány okozta nyitott gerinc miatt, azok nem jönnek ide pampogni, hogy nekik bizony jól jött volna a terhesvitamin.

(csak úgy mellesleg: a terhesség tervezésekor kezdtem el szedni Femibiont, végig szedtem minden nap a terhesség alatt, és szültem egy 2150 grammos "óriásbébit")

2013. ápr. 7. 02:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!