A terhességi toxémiából mi baj lehet?

Hogy mi baj lehet? Gondolj a legrosszabb lehetőségekre. Ugye nem baj, ha nem írom le őket.
Menj másik orvoshoz, és mérd a vérnyomásodat továbbra is! Jelezd neki, hogy toxémiától tartasz.

biztos, hogy rendben a vérnyomásod? Mérd többször is.
Az orvosnak pedig nagyon is foglalkoznia kellene Veled! Én vizesedtem + magas volt a vérnyomásom, 35. hét után naponta kellett mennem CTG-re... Pedig Dopegit szedésével beállt a vérnyomásom, fehérje sem volt a vizeletemben, de azt is nézték mindig a CTG- után. Veszélyes dolog!

Ahhoz hogy diagnosztizálják a toxémiát, ahhoz magas vérnyomásnak is kell lennie, illetve fehérjének a vizeletben. A vizesedést ma már nem veszik igazából számba, mert bármelyik kismama vizesedhet a terhessége alatt, nem kell, hogy toxémiás legyen hozzá.
A másik meg, hogy ha nem mosakszol meg alaposan vizeletminta előtt, akkor ha a vizeletbe kerül egy pici hüvelyváladék, akkor azt fehérjének mutatja ki a teszt.
Ha neked nem magas a vérnyomásod, akkor nálad nem diagnosztizálható a toxémia. De ez persze nem jelenti azt, hogy nem alakulhat még ki. Nekem a 37. héten alakult ki.
Egyébként agyvérzést kaphat az anyuka, ha hirtelen felmegy a vérnyomása. Help szindróma alakulhat ki.
Egy kismama meg is halt ennek következtében a kórházban, ahol én szültem, volt is belőle elég nagy botrány.
Nálam is úgy volt, hogy ha felszökik a vérnyomásom, akkor azonnal indítják a szülést. Hát be is következett sajnos.:(
Egyre többször próbálkozok a szülésindítással, de nem akar megindulni és én nagyon félek hogy baj lesz:(
Más orvoshoz nem tudok menni, SZTK-ba járok.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!