Rossz ez az afp eredmény? Nagyon bepánikoltam!
Ezek az eredmények:
afp:0,68mom
hcg:1,08
sp1:0,9
papp-a:0,63
Figyelembe vett arányosító tényezők:testsúly!
De ami még lényeges az az hogy amikor levették 16+4 voltam az eredményk szerint!(Ez van a papírra írva)
És ma voltam hogy csinálják meg a 18 hetes uh-t Mert holnap töltöm ezek szerint a 18 hetet és a védőnő elküldött hogy mehetek nyugodtan! De a doki azt mondta nem csinálja meg mert még túl kicsi a baba és csak annyitmért hogy:
bpd:36,6mm
thorax:35,7mm
fl:21mm
Az eze lőtti eredményeim pedig 16+2 naposan a következők voltak:
bpd:3,33cm
hc:12,07cm
ac:10,42cm
fl:2,05cm
Tényleg kicsi? És akkor most baj van? Vagy nem fejlődik rendesen? Nagyon félek!
Én a helyedben az orvost vagy a védőnőt kérdezném még, bár úgy gondolom ha gond lenne az eredményekkel, akkor mondaniuk kellett volna.
A kisfiam AFP-s lapján a következő intervallumokat találtam:
MOM érték: 0,8-1,2
MOM korrigált: 0,7-2,5
Nekem akkor és most is beleesik az adott intervallumba, de pl nem tudom mit jelent nálad a testsúly, mint arányosító tényező. Én a helyedben az idegeskedés helyett tényleg inkább rákérdeznék szakembernél (ez a feladatuk, hogy segítsenek), mert lehet az izgalom többet árt és nem is rossz az értéked.
A második résszel én azért nem nagyon foglalkoznék, mert a mért adatok szerint a babóm nekem van, hogy nagyobb, van, hogy kisebb mint a tényleges kora, ezek csak kb értékek. Mondjuk azt nem értem, hogy ha nem csinált uh-t akkor hogyan tudta pl a fej vagy combcsont nagyságát megmondani??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!