Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Refluxos kismamik mit szedtek...

Refluxos kismamik mit szedtek gyomorsavra?

Figyelt kérdés
13 hetes terhes vagyok, fél éve gyomortükrözés alkalmával állapították meg, hogy refluxbetegségem van, a nyelőcsövem is fel van maródva. Controlocot szedtem, amit a terhesség tervezésekor abba is kellett hagynom. A nőgyógyászom azt mondta, hogy semmit nem szedhetek. Egyek kekszet. DE néha nagyon elviselhetetlen a savam. Ti mit szedtek rá?
2009. szept. 20. 11:05
 1/7 anonim ***** válasza:
Állitólag a rennie nagyon jó rá. Én is küzdök a savval, de nem szedek semmit, még birom.
2009. szept. 20. 11:20
 2/7 anonim ***** válasza:
én nem akarok gyógyszert bevenni, ezért elrágok 2 szem kekszet, és egy rágót. (nem mentolosat). nekem ez jött be.
2009. szept. 20. 11:24
 3/7 anonim ***** válasza:
SZia! Nekem nagyon sok volt a savam a terhességem alatt, és ehettem a kekszet akkor sem volt jobb. Nem fog segíteni. A Rennie-t pedig ha csak egy orvostól megkérded, már azt mondja, hogy nagy sz.r . Nekem sem vált be, ahhoz hogy valamit is hasson el kellene szopogatni 3 szemet. Aztán már közepén jártam a terhességnek, mikor javasolták a patikában kapható Salvus vizet. Valami csodákra képes. Terhesen is lehet inni, és csak pár korty kell. Nagyon jó dolog, én ajánlom mindenkinek. Igaz először elég borzasztó az íze, de 1 hét után nem is érezni, másrészt pedig mér majd meghaltam a savtól és után nem szenvedtem már vele.
2009. szept. 20. 13:45
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! A renniere nekem is azt mondta a dokim, hogy ilyen savra semmit se fog érni. Keksz nekem se jön be. Kipróbálom ezt a vizet, bár elég rosszul tolerálom a rossz ízű dolgokat, de ahogyan néha szenvedek, lehet, hogy inkább az a pár korty rossz, mint az órákig tartó kínlódás.
2009. szept. 20. 16:01
 5/7 anonim ***** válasza:

Maalox nevű gyógyszert javasolta a dokim, használ is, de nekem nincs ilyen komoly betegségem, csak a "szokásos" terhesség alatti gyomorsav.

38 h km

2009. szept. 20. 19:20
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia!Nálunk a férjemnek van refluxa már vagy 10 éve.Ő is a controlocot szedi,és mellette issza a Salvus vizet.Sajnos neki még így is fáj a gyomra,de a víztől úgy érzi ,hogy egy fokkal jobb.Szerintem is mindenképp próbáld ki,a többi gyógyvízhez képest ez "szuper" ízű.

Gondolom a többit tudod,este 7 után ne egyél,fűszeres kajákat hanyagold,kávé,tea,szénsavas nem jó.Alvásnál a fejed legyen magasabban a melkasodhoz képest,hogy ne jöjjön vissza a sav.Én nagyon sokat olvastam ezzel a betegséggel kapcsolatosan,sokat segít a megfelelő étrend.Olvass utána a lúgosító dolgoknak!Sajnos a férjemnél ezt nem tudom alakalmazni,mert többnyire zöldséget-gyümölcsöt kéne enni,Ő pedig inkább a húsnál maradt.:( Remélem tudtam segíteni.

További jó babavárást!

31 hetes km.

2009. szept. 21. 09:11
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, jó babavárást nektek is!
2009. szept. 22. 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!