Miert vannak ellene mostanaban a terhesvitaminnak a nok?
Ne aggódj, engem is lepontoztak, mert nem terhesvitamint szedtem, hanem vasat, C-vitamint, meg kálciumot...
Mert ezzel most sz@r anya leszek, hiszen a vérképem tökéletes, az egészségi állapotom is tökéletes, de semmi gond. Ez is egy olyan kérdés, ahol összeugranak a nők, terhesvitamin kontra normál vitaminok.
És aki pl nem teheti meg, hogy terhesvitamint szedjen?
Mondjuk jót nevettem, hiszen sokat tényleg ilyeneken kapnak hajba, de egészségükre.
A lepontozottak egyike :D
En azert szedem, mert tudom, hogy nem valtozatosan etkezem, finnyas vagyok. Zoldseget es gyumolcsot is keveset eszek szerintem.
Ha valaki ugy erzi, hogy beviszi a kajakbol a megfelelo tapanyagokat, akkor oke, oruljon neki, hogy nincs szuksege ra.
Valahogy megnyugtat a gondolat, hogy bevittem a vitamint, amugy meg nem tudom, hogy mennyi van benn.
En ezt szeretem merni, a szuletes utan meg en meg nem merem, hogy mennyit evett a gyerekem. Valaki meg azt szereti merni.
Nem vagyunk egyformak. De igy mar ertem, hogy ki mit gondol errol. tenyleg csak a velemenyekre voltam kivancsi, hogy hogy latjatok ti. Nem provokacionak irtam ki a kerdest. Megis elkerulhetetlen ilyenkor az osszeveszes. Ott kezdodik a baj, ha nem kulturaltan hallgatjuk vegig egymast, ha nem fogadjuk el, hogy a masik mashogy latja. Koszonom a valaszokat, en senkit nem pontoztam sehova.
Bevallom, én nem látok nagy különbséget aközött, hogy valaki terhesvitamint szed, vagy folsavat - vasat - C-vitamint meg nem tudom mit külön-külön. Nekem egyszerűbb egy tablettában bevenni kb. ugyanazt.
Nem vagyok vitaminmániás, de télen a terhesség előtt is bevettem néha multivitaminokat, mert nem akartam állandóan beteg lenni, és annak ellenére, hogy változatosan táplálkozom, az összes taknyos-köhögős vírust el szoktam kapni. Most meg a mostani állapotomnak megfelelő vitamint szedem.
Biztos vagyok benne, hogy tényleg be lehet vinni a megfelelő vitaminmennyiséget a táplálkozással is. Nagyanyáim sem szedtek terhesvitamint, nem is tudtak olyan sokat az egészséges táplálkozásról, mégis egészséges gyermekeik születtek. Én inkább azért szedem be a vitamint, mert magamban nem bízom. Nem eszem elég vörös zöldséget, halat stb. Ártani a vitamin nem árt, ki tudjuk gazdálkodni az árát, pedig nem élünk nagy pénzből - én így vagyok nyugodt. Hogy milyen adalékokat tesznek bele, és milyet nem, azzal inkább nem foglalkozom. Azt sem tudom, mivel etették azt a csirkét, amit megsütök ebédre. Valószínűleg nem biokukoricán élt, mégis megeszem.
Nem török pálcát azok fölött, akik nem szednek vitamint, nem tartom őket rossz anyának. Valószínű, hogy kevésbé stresszelnek rá a dolgokra, mint én. De azt is valószínűnek tartom, hogy a terhesvitamin mellett és ellen is értelmetlen kampány folyik. Mindenki utána tud nézni, hogy mire van szüksége a szervezetnek terhesség alatt, és át tudja gondolni, hogy ebből mennyit tud bevinni étkezéssel, szükséges-e a vitaminpótlás. Szerintem kár ezért egymás torkának esni, lepontozni, felpontozni, idegeskedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!