Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miert vannak ellene mostanaban...

Miert vannak ellene mostanaban a terhesvitaminnak a nok?

Figyelt kérdés
Mostanaban olvastam itt olyan kerdeseket, hogy nem szednek vitamint, mert nagy lesz tole a baba. De az mert baj, ha nagy lesz? Szerintem egyebkent nem a vitamintol lesz nagy, es ezt az orvosok is mondjak, de sok kismama nem hiszi el. Egyreszt miert nem hiszik el, masreszt meg nem ertem, hogy miert vannak annyira a vitamin ellen. En is jobban szeretnem, ha nem bogyo formajaban kene megennem a vitamint, gyerekkoromban hatalmas kertunk volt, nem is volt gondunk a napi vitamin bevitellel. De ma mar sok kutatas kimutatta, hogy nincs annyi vitamin az etelekben, mint regen. A kismamak ugy beszelnek arrol, hogy a vitamin felfujja a babakat, mintha az valamilyen esetleges hatrany lenne, vagy mintha szinte betegseg lenne, hogy nagy a baba. Pedig millionyi ellenpelda is van elottuk, hogy nem a vitamin fujja fel a gyereket, megis azt hiszik. Csak ezert vannak a vitamin ellen? (kulfoldon elek, nem nagyon tudok semmit az otthon forgalmazott vitaminokrol, de amit en szedek, arra ra van irva, hogy a legtobb orvos azt ajanja ebben az orszagban, es ugy gondolom, csak tan nem adnak ki olyan gyogyszert, amit nem kellene bevennie a kismamaknak) Talan otthon rossz hire van a terhesvitaminoknak, nem biztonsagosak?
2013. ápr. 1. 10:12
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
37%
Személy szerint én úgy gondolom, hogy bár nehezebb, de a legtöbb vitamint természetes forrásokból is be lehet vinni. Ennyi.
2013. ápr. 1. 10:19
 2/14 anonim ***** válasza:
49%
ui: én is csak kb a felében szedtem. azt is csak azért, mert semmi nem akart megmaradni bennem. (de így is mindig tökéletes volt a vérképem, táplálkozástól, vashiányom sem volt.... érdekes.
2013. ápr. 1. 10:24
 3/14 anonim ***** válasza:
40%

Én magában a terhesvitaminokban nem bízom, de a vitaminok ellen sosem voltam. Mindig is szedtem vasat, és C-vitamint, de most hogy terhes vagyok, gyümölcsöket is többet eszem.

Én nem azért vagyok ellene a terhesvitaminnak, mert felfújja a gyereket, vagy ilyenek, de ki tudja mit raknak még a szükséges vitaminokon kívül hozzá?

És vajon miért kell annyit reklámozni?

Szerintem a változatos étrenddel, vassal, c vitaminnal és a szükséges vitaminokkal ugyanazt pótlom, amit elvesz a baba. Nekem hálistennek szinte problémamentes terhességem volt, és van még így kábé 2 hétig, de nekem a doki sem javasolta a terhesvitamint.

39hkm

//És nem azért írtam, hogy lepontozzanak... :) //

2013. ápr. 1. 10:25
 4/14 anonim ***** válasza:
50%

Nekem is az orvosom nem javasolta tulajdonképp tehát azt mondta hogy eleinte kell a folsav ugye meg később mivel utálom a tejtermékeket calcium d3 magnézium meg ha rossz lenne a vérképem akkor vasat de nem volt rossz.

Egyébként meg normálisan táplálkozzam.

4 kiló feletti lett mindkét babám.

2013. ápr. 1. 10:27
 5/14 anonim ***** válasza:
60%

első 2 válasz származott tőlem:

nekem is megmondta a doki, hogy amíg változatosan táplálkozom tök felesleges (és a dokim mondta, h Dr Czeiczel is csak a pénzért mondja, nyomja ennyire a vitaminokat). rgyedül folsavat szedtem pluszban.

de gondolom úgy is le leszek húzva, de cseppet sem érdekel...

2013. ápr. 1. 10:28
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Én 5 hónapja szültem, végig szedtem vitamint és 3380 grammos kisfiam született, ami teljesen normális súly. Valakinek vitamin nélkül is sokkal nagyobb babája születik.

Másrészről nincsen rossz híre a terhesvitaminoknak itthon sem. Én angol vitaminnal kezdtem, mert a terhességem is ott kezdődött, aztán hazajöttünk. Itthon megmutattam a dokimnak, azt mondta ugyanolyan vitamin, mint amiket itthon is lehet kapni, szedjem nyugodtan. Utána pedig Gravidát szedtem a magyarok közül.

Még egy gondolat: amit ezen az oldalon gondolnak, az még nem vetíthető ki az egész országra vagy minden kismamára. Itt csak egy bizonyos réteg írja le a véleményét, amit az ellentábor pedig szépen lepontoz...

2013. ápr. 1. 10:29
 7/14 anonim ***** válasza:
55%

Azért mert nem járnak utána megfelelően a dolgoknak, mindent elhisznek, amit nem feltétlenül kéne, akinek meg kellene hinni, pl. a nőgyógyásznak, annak meg nem hisznek.

Egy terhesség alatt nem csak az anyukának kell, hogy minden fontos tápanyag meglegyen, hanem a babának is. És megnézném azt a kismamát, aki így télvíz idején gyümölccsel, meg zöldséggel be tudja vinni a sok tápanyagot! Nem is terem télen itthon. A külföldiből meg, amit a hipermarketben kapsz, amit ki tudja milyen káros anyagokkal szennyeznek, köszönöm nem kérek!

És szerintem aki még nyáron is sok gyümölcsöt, meg zöldséget fogyaszt, az sem tud minden tápanyagot csak étkezéssel bevinni. Meg amúgy sem erre való a vitamin gyógyszer formájában, hanem az étkezéssel bevitt vitaminokat egészíti ki. Nem ezt kell szedni vitaminnal teli étkezés helyett, ez csak egy kiegészítés.

Én magam is szedtem a terhességem alatt vitamint, mivel vitamin hiányos voltam. Plusz a babának is kellett a sok dolog, nem csak nekem. És most, hogy már rég megszültem, de télvíz idején is szoktam vitaminokat szedni.

2013. ápr. 1. 10:51
 8/14 anonim ***** válasza:
49%
Azelőtt ítélkeznek, mielőtt tanulnának. Aztán terjesztik az ahhoz hasonló b*romságokat, mint hogy a vitamin felfújja a gyereket. Nem pontozok le senkit, de no comment.
2013. ápr. 1. 11:07
 9/14 anonim ***** válasza:
75%

Most ez komoly hogy aki végig szedte az 100% os aki meg esetleg ORVOSI tanácsra az meg le lett húzva??? Hát gratulálok...Én egy szóval nem írtam hogy a felfújástól való félelmemben nem szedtem a vitamint, mert ez egy hatalmas baromság aki nem teljesen hülye az tudja, ezen az oldalon is (bármennyire is le lettek szépen húzva az itt válaszolók mintha ide csak full hülyék írogatnának...) meg amúgy is.

Keressetek vissza több tíz ilyen kérdés merül fel hónapról hónapra hogy nagy lesz e a baba a vitamintól meg az elevittől meg stb. és szinte SOHA SENKI nem támasztja ezt alá hanem épp hogy az látszik hogy nem sok köze van a baba súlyához a vitaminszedésnek. Mint hogy én sem gondolom hogy az én gyerekeim azért lettek 4 kiló felettiek mert ettem vagy nem ettem vitamint hanem mert alkatilag is ez volt benne a pakliban.

Pontozzatok továbbra is nyugodtan lefelé, szép napot.

2013. ápr. 1. 11:20
 10/14 anonim ***** válasza:
56%

Látom továbbra is csak az lehet jó anya, aki tömi magát vitaminnal, és mindent elhisz, amit a TV-ben mondanak. Csak tényleg nem értem, ha annyira nem lehet bevinni természetes forrásokból, akkor hogy lehetséges, hogy tökéletes volt végig a vérképem, tökéletesen egészséges babáim születtek?! Gyümölcsök, zöldségek, hal, fehér hsúok, vörös húsok, néha máj... ÉS minden vitamin megvan.

De sz@rok én rá.

2013. ápr. 1. 11:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!