Fontos kérdés! Olyan kismamákat kérdeznék, akik már szültek és szedtek terhesvitamint. Többi lent?
Már teherbeesés előtt egy hónappal szedtem a Femibion, meg készültünk rá, folsav,magnézium,tehát nagoyn tudatosan terveztük a babát.Elsőre sikerült,25 éves vagyok.
Viszont 31.héten már majdnem 2200grammnak mérték.Az orvosom szerint nem a magzatvédőtől lesz nagy a baba hanem genetika,de nem tudom, hogy most így, a 36.héten abbahagyjam e már a vitamin szedését és csak vasat meg c vitamint elég ha szedek?Igazából azon aggódom, hogy nehogy túl nagy legyen a baba.Köszönöm a válaszokat előre is!36hetes kismama
Elevitet szedtem a terhességem alatt, 3960 grammal született a kisfiúnk, de sem én, sem pedig a férjem nem születtünk kis súllyal, így lett ő is nagy. A nőgyógyász annyit mondott, hogy nem a terhesvitamin miatt, hanem genetika miatt lett nagyobb babánk az átlagnál.
Az egyik rokonunk velem egy időben volt terhes, ő is szedte az Elevitet, még 3 kg sem volt a babája.
Kislányommal végig szedtem az Elevitet,40 hétre született 3240 grammal.
Kisfiammal olyan rosszul voltam,hogy vele semmit nem tudtam bevenni,mégis 4100 grammal született szintén 40 hétre.
Én a Femibiont szedem, igaz már nem minden nap. A férjem 3300grammal én pedig 2 kilóval (korababa voltam) születtünk. Most a fiamat 32 hetesen 1800 grammra becsülték.
A lányaimmal nem szedtem vitamint, ők 2900 és 3000 grammal születtek:)
Kétlányos 34hkm.
Szerinem sincs összefüggés.
Én nem szedtem kifejezett terhesvitamint, mert azoktól nagyon székrekedésem lett a sok vastól, mert nekem nem kellett volna egyébként vaspótlás, mert olyan jó volt végig a vérképem. Így csak kalcium-magnéziumot szedtem végig, és hébe hóba kis multivitamint, de az elenyésző volt- meg az elején még folsavat.
Szültem 3,8 és 2,6kg-os babát is. :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!