Terhesség alatt fogyhatok ésszel?
Példaként azt tudom felhozni hogy aki cukros diétát kell tartson terhesen és túlsúlyos volt, az képes rá hogy terhesség során CSAK FOGYJON! Barátnőm pl. 94 kg ról indult és 84 kg lett a szülésre és 3300 grammos babát szült.
Életében nem volt olyan csinos vékony (viszonylag magához képest ugye) mint szülés után:)
És sok ezren csinálnak cukros diétát ugye mert kötelező nekik és egészségesen kihordják a terhességet.
Szóval ebből kiindulva egyáltalán nem kizárt hogy ha odafigyelsz mit eszel és még esetleg a ch-t is számolod akkor nem fogsz hízni esetleg csak nagyon keveset terhesen.
Természetesen nem drasztikus diétára kell gondolni és laza mozgás pedig kifejezetten ajánlott is terhesen is! (tempós séta, gyaloglás, jóga, kismama torna stb.)
Én azt gondolom, hogy orvossal mindenképpen konzultálj, de azt én is hallottam, hogy sokan tartották a cukros diétát olyanok is, akiknél nem volt gond a cukorértékkel.
Viszont el tudom neked mondani a saját példámat, aki a 160 cm-éhez képest 75 és fél kg-al esett teherbe és mindösszesen 80 kg-al mentem szülni és 4 kg-os babám született.:) És semmilyen diétát nem csináltam, nem figyeltem az étrendre, nem is kellett, sajnos többször voltam rosszul, nem is volt nagy étvágyam, ezért figyelnem se kellett rá.
Szóval ezt csak azért írtam le, hogy nem feltétlenül fogja elhízni magát 100 kg-osra az, aki túlsúlyosan kezdi a terhességet.
Amúgy az egyik ismerősöm közel 90 kg-al kezdte a terhességet, a végére 7 kg súlytöbblettel ment szülni. Viszont ő sem diétázott, evett, amit megkívánt és mégis.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!