Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Magas a TSH-m! Ez lehet a...

Magas a TSH-m! Ez lehet a terhesség jele?

Figyelt kérdés
Pco-s vagyok, és a TSH-m 6,797 lett. Decemberben mértük utoljára, akkor még a normál tartományban volt, 4 körül! Nem tudom, baba van-e a dologban, viszont elég sűrűn van hányingerem. Nem tudom, nem lehetséges, hogy a terhesség miatt ugrott meg ennyire a tsh?
2013. márc. 31. 16:10
 1/8 anonim ***** válasza:

Biztos tsh-t akartál írni??Én pajzsmirigxy beteg vagyok, nekem akkor volt ilyen magas a tsh-m mikor iszonyatosan alulműködött a pajzsmirigyem.

De tsh ból a 4 nem számít jónak teherbeeséshez 1-1.5 öt szoktak szeretni a dokik de még a felső határa is 3-3.5.

De egyébként a terhességhez semmi köze.

Lehet hogy vmi mást akartál írni? Fsh t esetleg?

2013. márc. 31. 17:02
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem, es tsh-bol a 4 sem normalis. Korosztalyos hatarertek 2,5. Babahoz 1,5 koruli ertek kell. Ha megis tortenik fogantatas, ilyen ertek mellett veteles kovetkezik be. En sokaig nem estem teherbe, 4,5 volt a tsh-m. Nodoki latta a laborleleten, de az nem ert hozza. Endokrinologushoz kell vele menni. Gyogyszert ir fel, nekem 3 honap alatt beallt az idealis ertek es azonnal teherbe estem. Onnantol is szigoru kontrollt igenyel!
2013. márc. 31. 18:24
 3/8 anonim ***** válasza:

Én is úgy tudom, hogy teherbeeséshez 2 alatt kell lennie.

Nekem az első labornál (11 hetesen kb.) volt 1,90 valamennyi.

2013. márc. 31. 20:10
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! TSH-t akartam írni, tudom ha magas a tsh akkor alulműködik a pajzsmirígy! Csak azért vagyok bizonytalan, mert hirtelen nőtt meg a maximális szint fölé. Azelőtt határértéken belül volt. És lehet, hogy baba van, ezért voltam kíváncsi, hogy nem lehet-e ez is az egyik jele! :-) De akkor valószínűsítem nem így van!
2013. ápr. 2. 10:09
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Igen, de ugy erzem a legfontosabbat nem ertetted meg (ne haragudj), MAR A 4 SEM VOLT NORMALIS! Korosztalyos hatarertek 2,5! Endokrinologushoz fordulj, ez az o szakterulete, nodoki nem ert hozza! Ha magas tsh mellett esel teherbe, es a magas 2,5 felett van (!), nagy esellyel veteles kovetkezik be, ha megsem es a dolog tovabbra is kezeletlen marad, akkor a pici agyi fejlodese elmarad az egeszsegestol! A laborleleten azert van 3,9 jelolve, mint felso hatar, mert

1, az eletkor elorehaladtaval (60-80 ev) a magasabb szint is elfogadhato, gyermekvallalasi korban a hatar 2,5;

2, a gyogyszeripar nem erdekelt a abban, hogy a beteg igazi problemajat egy 100ft/ho gyogyszerrel meggyogyitsak, mert a betegseg tuneti kezelesere az emberek sulyos penzeket hajlandok aldozni: hajhullasra vitaminok, samponok; elhizasra fogyasztoszerek; meddosegre meddosegi kezeles stb.

Korabban alacsonyabb volt a hivatalos hatar, amerikai nyomasra emeltek meg!

Jobbulast es mielobbi gyermekaldast kivanok! (en 3 honap gyogyszeres kezeles utan teherbe estem, elotte 1evig nem...)

2013. ápr. 2. 10:34
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! Igen, én is hallottam, hogy 2 alatt kell lennie, és sajna 4-re sem adott gyógyszert az orvos. De most endokrinológusnál voltam, és adott rá gyógyszert, és akkor sikerül majd lefogynom és teherbe esnem! :-) A fogyásról van valakinek valamilyen tapasztalata?
2013. ápr. 2. 12:43
 7/8 anonim ***** válasza:
Na szuper, akkor minden rendben lesz! A fogyasert ugyanugy kuzdeni kell dietaval sporttal, csak aki nincs kezelve, az hiaba kuzd, nem fogy... De babatervezeskor ne vidd a fogyozast tulzasba, inkabb az egeszseges etelekre es kikapcsolo mozgasra koncentralj!
2013. ápr. 2. 12:48
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ! :-) Nagyon kedves vagy!
2013. ápr. 2. 12:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!