Magas a TSH-m! Ez lehet a terhesség jele?
Biztos tsh-t akartál írni??Én pajzsmirigxy beteg vagyok, nekem akkor volt ilyen magas a tsh-m mikor iszonyatosan alulműködött a pajzsmirigyem.
De tsh ból a 4 nem számít jónak teherbeeséshez 1-1.5 öt szoktak szeretni a dokik de még a felső határa is 3-3.5.
De egyébként a terhességhez semmi köze.
Lehet hogy vmi mást akartál írni? Fsh t esetleg?
Én is úgy tudom, hogy teherbeeséshez 2 alatt kell lennie.
Nekem az első labornál (11 hetesen kb.) volt 1,90 valamennyi.
Igen, de ugy erzem a legfontosabbat nem ertetted meg (ne haragudj), MAR A 4 SEM VOLT NORMALIS! Korosztalyos hatarertek 2,5! Endokrinologushoz fordulj, ez az o szakterulete, nodoki nem ert hozza! Ha magas tsh mellett esel teherbe, es a magas 2,5 felett van (!), nagy esellyel veteles kovetkezik be, ha megsem es a dolog tovabbra is kezeletlen marad, akkor a pici agyi fejlodese elmarad az egeszsegestol! A laborleleten azert van 3,9 jelolve, mint felso hatar, mert
1, az eletkor elorehaladtaval (60-80 ev) a magasabb szint is elfogadhato, gyermekvallalasi korban a hatar 2,5;
2, a gyogyszeripar nem erdekelt a abban, hogy a beteg igazi problemajat egy 100ft/ho gyogyszerrel meggyogyitsak, mert a betegseg tuneti kezelesere az emberek sulyos penzeket hajlandok aldozni: hajhullasra vitaminok, samponok; elhizasra fogyasztoszerek; meddosegre meddosegi kezeles stb.
Korabban alacsonyabb volt a hivatalos hatar, amerikai nyomasra emeltek meg!
Jobbulast es mielobbi gyermekaldast kivanok! (en 3 honap gyogyszeres kezeles utan teherbe estem, elotte 1evig nem...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!