Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Megcsináltattátok valamelyik...

Megcsináltattátok valamelyik Down-kórra vonatkozó vérvételi szűrővizsgálatot?

Figyelt kérdés

Melyiket? Mennyibe került? Milyen eredményt adott?

Én az integrált teszten gondolkozom. 36 éves leszek hamarosan, 3. babánkat várjuk, a magzatvíz vételt nem igazán szeretném, ezért marad a integrált teszt.

2013. márc. 28. 13:28
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem tudom merre laksz, de Budapesten ők a legjobbak, és érdemes a cikket elolvasni, mert nem rémisztgetnek:

[link]

Ebből kiderül, hogy a Down-kórt a kombinált szűri ki a legjobban (az integráltnál csak több mindent néznek).

Én bevallom felesleges idegeskedésnek tartottam az integráltat úgy, hogy egy hónap van a két vérvétel között.

2013. márc. 28. 14:41
 12/21 A kérdező kommentje:
Nagykanizsán élünk, kicsit messze lenne ezért elutazni Pestre.
2013. márc. 28. 14:57
 13/21 anonim ***** válasza:
Szia!Én is kanizsai vagyok!i megcsináltattuk a kombinált tesztet, nekem mindkét betegségre 1:50000hez arányszám jött ki plusz az uh ami szintén jó eredményt mutatott!
2013. márc. 28. 15:09
 14/21 anonim ***** válasza:
Nekem magzatvízvételem volt,igaz hogy az 99,9 %-ra mondja meg de engem már ez is megnyugtatott...Nekem 1:166 az esély jött ki a Down-kórra pedig 24 éves vagyok
2013. márc. 28. 15:27
 15/21 A kérdező kommentje:

Kedves kanizsai Válaszoló!

Kihez jársz? Hol csináltattad a vizsgálatot? És az UH-t?

2013. márc. 28. 16:29
 16/21 anonim ***** válasza:
A vizsgálatot a kanizsai kórházban csinálták, ott vették le a vért és felküldték Pestre!9000Ftba került!Az uh meg a sima terhestanácsadási uh volt a kötelező 12 hetes!1,2 lett a tarkóredő, orrcsont látható, szóval én ezekre alapoztam,h minden rendben van, meg a doki is azt mondta jó az eredmény!14 hetesen meg elmentünk 4D uhra a Dr. Nagy Évához,ő pedig megnézte h nincs e nyitott gerinc, meg a fejecskéjét is megnézte!Már csak a 18 hetes genetikai uh van hátra, remélem ott is minden rendben lesz, szerdán megyek!
2013. márc. 28. 16:35
 17/21 A kérdező kommentje:
Sok sikert! És boldog babavárást!
2013. márc. 28. 16:38
 18/21 anonim ***** válasza:

6-os vagyok. Igen, megnyugató választ kaptunk és a neme is kiderült 100%-ra. Lányunk lesz.

Én azért csinálnám inkább a kombináltat, mert az hamarabb van, mint az integrált. Ott az uh-n lehet igazán látni, hogy baj van e a babával vagy sem, a vérvétel csak egy arányszámot mutat. Ha neadj ég, rossz az eredmény, akkor hamarabb tudtok más vizsgálatra menni, aminek az eredményére újabb heteket kell várni. Nagyon nem mindegy, hogy a végső rossz hír 17 vagy 22 hetesen derül ki. Én is ezért hagytam ki az integráltat... én csak időhúzásnak tartom.

2013. márc. 28. 16:56
 19/21 anonim ***** válasza:
Hat terhességemből egynél csináltattam meg a kombinált tesztet.
2013. márc. 28. 20:31
 20/21 anonim ***** válasza:
Én csináltattam egy integráltat és egy kombináltat is.....ez nyugtatott meg. 36 leszek ősszel. Deee a lényeg, hogy jóóóó ultrahangos dokid legyen. Nekem az UH a 20. héten 1 órás volt. Mindent megnéztek, ami betegségre utal. A szív ereit, az új perceit, csigolyáit.....stb.....eez a tuti!!!! Nem a vérvétel. A magzatvíz vizsgálat 2%a, hogy elvetélsz.
2013. márc. 28. 20:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!