Megcsináltattátok valamelyik Down-kórra vonatkozó vérvételi szűrővizsgálatot?
Melyiket? Mennyibe került? Milyen eredményt adott?
Én az integrált teszten gondolkozom. 36 éves leszek hamarosan, 3. babánkat várjuk, a magzatvíz vételt nem igazán szeretném, ezért marad a integrált teszt.
Szia!
Nem tudom merre laksz, de Budapesten ők a legjobbak, és érdemes a cikket elolvasni, mert nem rémisztgetnek:
Ebből kiderül, hogy a Down-kórt a kombinált szűri ki a legjobban (az integráltnál csak több mindent néznek).
Én bevallom felesleges idegeskedésnek tartottam az integráltat úgy, hogy egy hónap van a két vérvétel között.
Kedves kanizsai Válaszoló!
Kihez jársz? Hol csináltattad a vizsgálatot? És az UH-t?
6-os vagyok. Igen, megnyugató választ kaptunk és a neme is kiderült 100%-ra. Lányunk lesz.
Én azért csinálnám inkább a kombináltat, mert az hamarabb van, mint az integrált. Ott az uh-n lehet igazán látni, hogy baj van e a babával vagy sem, a vérvétel csak egy arányszámot mutat. Ha neadj ég, rossz az eredmény, akkor hamarabb tudtok más vizsgálatra menni, aminek az eredményére újabb heteket kell várni. Nagyon nem mindegy, hogy a végső rossz hír 17 vagy 22 hetesen derül ki. Én is ezért hagytam ki az integráltat... én csak időhúzásnak tartom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!