Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Angliai anyukak: Kell a...

Angliai anyukak: Kell a GP-hez (doki) vizeletmintat vinni?

Figyelt kérdés

Nem mondtak, hogy kellene, de azon agyalok, hogy vigyek e, vagy ott kell produkalnom? Vagy egyaltalan a GP meg fogja allapitani a terhesseget, vagy elkuld midwife-hoz, es majd az allapitja meg?

Ma vagyok 6 hetes.

2013. márc. 27. 17:23
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Tök mindegy, ha tudsz ott is pisilni akkor jó lesz ott is. De vihetsz is. Ahogy neked kényelmesebb. :)
2013. márc. 27. 17:26
 2/14 anonim ***** válasza:
Nem kell vinni. Elmész, kapsz terhes vitamint, csomó olvasni valót és időpontot uh-ra. ;)
2013. márc. 27. 18:52
 3/14 anonim ***** válasza:
Nekem a GP nel volt hogy kertek,volt hogy nem.Volt mikor csak vert vettek.szerintem vigyel,jobb otthon megoldani mint egy koszos wcben...A midwifenal kapsz konyveket es vitamint,nem a GP-nel.Es arra az idopontot 8-10.het korulre sozktak adni.
2013. márc. 27. 19:35
 4/14 A kérdező kommentje:

Nem elso terhessegem itt, csak teljesen kiment a fejembol, hogy kell e vinni, meg nalam kavar volt eloszor, mert akkor regisztraltam, de ra egy hetre koltoztunk masik varosba, s mar nem emlekszem, hogy alapbol csinaltak e a vizsgalatokat, vagy azert mert terhes voltam, meg arra se emlekszem, hogy volt e vizeletkeres a GP-nel, de arra emlekszem, hogy a MF-nal mar volt, de arra is emlekszem, hogy ott kellett pisilnem, mert nem tudtam, hogy kell e, es nem vittem. De vitaminra en nem emlekszem, hogy felajanlotta volna, akkor magamnak inteztem a 7.-8. hetttol, most meg mar elkezdtem terhesseg elott. Van vitaminom. A gyereknek is amit adtak vitamint ingyen, csak egy darabig vettem igenybe, aztan vettem neki multit, mert abban csak 3 fele vitamin volt, es en mindenfelet akartam neki adni.

De milyen vitamint adnak kismamaknak? Az is valami hasonlo?

2013. márc. 27. 20:27
 5/14 A kérdező kommentje:
Egyebkent koszi a segitseget, akkor valahogy valamibe teszek, elmeletileg van valahol egy abszolut felhasznalatlan fiolam, de nem tudom, hogy hol:D
2013. márc. 27. 20:28
 6/14 anonim ***** válasza:
Tolem nem kert semmit.
2013. márc. 28. 11:01
 7/14 anonim ***** válasza:
En a MF-nal valami gagyi vitamint kaptam,en se hasznaltam fel,mert a terhes vitaminban tobb van(abban az NHS vitaminban kismamaknak is csak 3 fajta van..)Ezt csak azert irtam mert nem a GP adja,hanem a MF.De szerintem is inkabb szedd azt amiben tobb van.:) En egy kis mustaros uvegben vittem,aztana MF is jot nevetett,akkor kaptam utana fiolat..:D 3. valaszolo
2013. márc. 28. 14:04
 8/14 A kérdező kommentje:

Hat most meg nekem az sincs, de el is felejtettem reggel mintat venni, mondjuk nem is lett volna mibe. Bemegyek minta nelkul, aztan lesz, ami lesz.

Jo, hogy van idopontom mara, mar ugy is akartam menni dokihoz 2 bajom is van. Az egyikre mar megtalaltam a megoldast, kitalaltam, hogy mi bajom van, de meg kell kerzdeznem, hogy nem artalmas e tarhesseg alatt a kezeles (mondjuk nincs rairva, hogy tiltva lenne terhesseg alatt), de a masik bajomra meg nem tudtam rajonni, es az akar komoly is lehet:S

Nagyon remelem, hogy nincs semmi komoly bajom.:( Par ora mulva mar okosabb leszek.

Anglia melyik reszen vagytok? En Manchestertol egy orara vagyok kabe.

2013. márc. 28. 16:52
 9/14 anonim ***** válasza:
En Skociabol, Glasgowbol irok.Megkerdezhetem hogy mi bajod?:( Remelem semmi komoly!3,7es valaszolo
2013. márc. 29. 02:32
 10/14 A kérdező kommentje:

Sokkal nem lettem okosabb a vizsgalat utan a bajaimat illetoen.

Idopontot MF-hez csak aprilis 19.-ere tudtam kapni, mert csak pentekente van a MF es addig be van telve. Akkor leszek 9+2 hetes. Elozoleg azt hiszem 7 vagy 8 hetesen tudtam menni. Nem emlekszem, hogy elozoleg kaptam volna beutalot az Anantal Care-hez, most kaptam, lehet, hogy a bajaim miatt. De oda is csak hetfon tudom meg, hogy mikor tudok menni, mert a recepcios nem tudott idopontot adni, az illeto, aki tudott volna adni, szabin van, csak hetfon jon vissza. Ugyhogy majd hivnak.

A bajaim:

Az elsore mar megoldast talaltam, pikkelysomoros a fejborom, de szerencsere csak a homlokom es a hajam talalkozasanal, de ha nem kezelem, akkor visszajon par napon belul. Kozolte az orvos, hogy nem hasznalhatom a hajsampont...kerdeztem, hogy akkor mit hasznaljak, de csak elismetelte, hogy azt ne...hu de kedves, meg hozza erto. Remelem mihamarabb kapok az AC (anantal care)be idopontot, es ott talan tudnak segiteni. Ha nem, es nem tudok mit kezdeni a fejemmel, patikakba, korhazba, es a children centerbe, ahova a MF-hoz fogok jarni elmegyek es megkerdezem. A Bootsban eleg hozzaertoek az emberek, majd ott erdeklodom. Vagy az NHS-es patikaban. Ma valoszinu zarva vannak, de majd megnezem.

A masik, ami akar lehet komolyabb is, es ami miatt kaptam szerintem az AC beutalot a zsibbadasom. Nem most kezdodott, mar vagy egy eve, hogy eloszor tapasztaltam, es idorol idore viszater. Korulbelul 2 hetig volt legutobb, minden nap arra ebredtem, hogy zsibbad a jobb kezfejem, de neha mind a ket kezfejem zsibbadt. Eleg erossen, ha tobbszor megebredtem hajnalban, akkor minden ebredessel zsibbadt. Elmult, de most 2 honap utan visszajott. Most viszont nem olyan durva, es altalaban minden masnap van csak. Ma nem volt, tegnap volt, de tegnap volt a legdurvabb, de kozel se volt olyan durva, mint a legutobbi periodusban.

Mondta az orvos, hogy a sok munka. Mondom neki, csak 5 oraban dolgozok. Ugy erzem a ket kezem korulbelul hasonlo megterheles alatt van. Megvizsgalta a kezem, nem mondott semmit. Jajj de utaltam, hogy hozzam er...paki:S Eddig meg szerencsere nem kellett hozzam ernie, de most ugy irtoztam tole...Meghallgatta a mellkasom, de halisten polon keresztul. Vernyomast is eleg erdekesen mert. Kerte, hogy vegyem le a pulcsim es mivel hosszu ujju polo volt rajtam, igy felturtem a polom. de pont ott tette ram a merot, ahova felgyurtem a polom...na mondjuk igy is lemerte, csak akkor mi a turonak turtem fol, jobb lett volna, ha nem turom fel..mindegy:D Egyebkent nagyon enyhen mar elozo terhessegemnel is elofordult egy kis zsibbadas, de az mas volt. Karomban volt ugyanugy, de olyan volt, hogy mondjuk tamaszkodtam valahol, elnyomtam az ideget es zsibbadni kezdett. Pont mint most, ahogy gepelek. A bal kezemen a kisujjamtol a kozepso ujjamig erzek enyhe zsibbadast, es tudom, hogy azert, mert jelenleg a konyokom korul elnyomok egy ideget. De mikor alvasbol felebredek, altalaban haton fekve ebredek, nem fekszek a karomon, nem nyomok el egy ideget se szerintem.

Nagyon remelem, hogy tenyleg csak valami nyomas miatt van. Az AC-s vizsgalaton megkerdezem, s barmit is mondanak, addig nyaggatom oket, amig el nem magyarazzak, s ha csak legyintenek ra, tutkeraj hogy addig nyaggatom a korhazat, mig ki nem vizsgalnak, mert terhesseg ide vagy oda, most mar tudni szeretnem, mert zsibbadok. Paromnak a fonoke korhazban dolgozik, ha nem lepnek semmit, tole kerek intezkedesi segitseget. Azon kivul mondja parom, hogy az utcankban lakik egy apolono, aki a korhazban dolgozik, meg ot is megkerdezhetjuk.

2013. márc. 29. 08:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!