8 hetes vagyok és most kezdem el a gravida szedését.
Megkérdeztem erről a védőnőt és ő azt mondta hogy
minden második nap vegyek be egyet de ha elfogy a
készítmény akkor már ne szedjek többet. Miért mondta
ezt?
Ezekről mindenki mást mond.
Az én dokim végig ajánlotta, hogy szedjem naponta, csak az utolsó hónapokban mondta, hogy nem kell minden nap, csak 2-3 naponta.
De valaki csak az első trimeszterben szedni, valaki végig és még szoptatás alatt is, úgyhogy annyiféle verzió van, amennyit csak akarsz. :)
2013. márc. 27. 09:20
Én elevitet szedtem, az első 12 hétben próbáltam minden nap szedni, de utána 2-3 naponta szedem. Nekem azt mondta hogy így jó lesz. 25 hkm
2013. márc. 27. 09:20
Ez doki illetve védőnő függő. Az én régebbi dokim is azt mondta, nem ajánlja a 12. hét után, de másik doki meg végig ajánlja. Nincs nagy jelentősége. Szerintem főleg a téli időszakban fontos, nyáron nem baj, ha nem szeded rendszeresen.
2013. márc. 27. 09:21
Nem elég tájékozott. Azok szokták ezt javasolni, akik nem követik az új szakirodalmat és kutatásokat, és még mindig abban a hitben élnek, hgy a vitaminoktól óriásbabák születnek. JAvaslom a 9 hónap utolsó 2 részét, ahol Czeizel doktor bemutatja a legújabb kutatásokat, amik igazolták, hogy a magzatvédő vitaminok nem okoznak jelentős súlygyarapodást (azt hiszem 30-50g-ot), viszont nagyon jótékony hatásuk van. A vitaminokat minden nap szedni kell. A védőnő meg megragadt egy szinten.
2013. márc. 27. 09:21
Én is csak az első trimeszterben szedtem az Elevitet, bár amikor bejött a hányós korszak akkor nem is tudtam szedni, képtelen voltam lenyelni azt a nagy bogyót, pedig korábban nem volt ilyen problémám. Ha kiegyensúlyozottan táplálkozol, akkor tényleg "felesleges" tovább szedni a vitaminokat, majd úgyis fog felírni a nőgyógyász vasat, magnéziumot, stb... Nem tudom, hogy attól a pár hétig szedett Elevittől van-e, de a 32. héten 2400!!! grammosnak mérték az uh-n a babámat, pedig akkor olyan 1800 gramm körüli a "normális" súly...
2013. márc. 27. 09:23
Amíg naponta szedtem addig rohamosan híztam, de amióta 2-3 naponta szedem a terhesvitamint (Femibion 400) azóta hetente 1-2 dkg-t hízok.
2013. márc. 27. 09:34
Végig szedtem az Elevitet, és 3,3 kilós babám született a 41. héten. Őt 32 hetesen 1800 grammnak becsülték. Csak annak írom, aki szerint ettől lehetséges, hogy nagy lesz a babája...
De ez tévhit, már nagyon sokan cáfolták.
Amúgy a vitamin fontos a szervezetnek, úgyhogy ha naponta szeded, akkor sem lesz bajod. De persze mindenki mást ajánl. Mondjuk az első trimeszterben naponta szokták ajánlani, nem úgy mint a te védőnőd. Én a helyedben pontosabb infókért a nődokit kérdezném meg.
2013. márc. 27. 09:53
8/12 A kérdező kommentje:
a védőnőm már eléggé régen a szakmájában van mert nekem is ő volt a védőnőm kicsi koromban:)hát jó megkérdezem a nődokit is, bár az az orvos egy kész katasztrófa.amikor elmondtam neki hogy pozitív lett a teszt vizsgáljon meg egy mondatot mondott: meg akarja tartani a gyereket?
és ennyi egy szót nem szólt hozzám utána......
Drága Kérdező, sos cseréld le a dokidat. Az ilyentől sokat ne várj a szülőszobán sem. Én végig szedtem a Femibiont, naponta, annyi lett csak, hogy egyszer sem voltam beteg!!!!! Az első gyerekemnél nem szedtem, totálkáros voltam a vírusoktól...a másik kettőnél kutya bajom nem volt. Az egyik 3 kg-val, a másik 3400-zal született, az első pedig, akinél nem szedtem ezt, 3800-zal...szóval nem függ össze. Kell a vitamin!!!!!!!!!!!!
2013. márc. 27. 10:23
10/12 A kérdező kommentje:
Kapcsolódó kérdések: