Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A 6. héten voltam először...

A 6. héten voltam először orvosnál. Akkor még csak a petezsák látszott hüvelyi UH-on. Holnap megyek ismét, a 10. héten. Most is fog UH-ot csinálni, vagy megvárja a 12. hetit?

Figyelt kérdés
Ha meg szeretném csináltatni a kombinált tesztet, amit a 12. héten csinálnak, akkor az sztk-sat már nem csinálják ugye? Nem árt ez a sok UH a babának? Jeleznem kell az orvosnak, hogy szeretném máshol a kombináltat elvégeztetni?
2013. márc. 24. 16:17
 1/9 anonim ***** válasza:
20%
Minek annyit UH-zni? Foleg a 6-ik heten?? Mit gondoltal mi fog latszani? Vard ki az ~UH-kat amit az orvos ajanl hogy csinalni kell, a tobbi felesleges. Nyugodjal meg ugyanugy fog ott bennt noni a baba UH nelkul is!
2013. márc. 24. 16:33
 2/9 anonim ***** válasza:

Az optimális családtervezés egyik alapja a koraterhesség megállapítása, a beágyazódás helyének megállapítása és egy nulladik uh, amivel a következőt össze lehet hasonlítani. Megértem, hogy van, aki a második kimaradt menses táján megy először uh-ra, sokáig ez volt a szokás, de manapság vannak, akik tudatosan tervezik a várandósságot, (lásd Czeizel Endre javaslatait ezügyben). Én is 5. héten megyek először, és valószínűleg nem sok minden fog látszani, ezt tudom előre. De kéthetente ismételjük, és detektáljuk a fejlődését. Van aki így szeretné, van aki úgy, hogy 12. hétig egyszer néznek rá. Mindenki úgy teszi, ahogy akarja. Szóval mi gyakran uh-zunk, kb. kéthetente. Ha kéred, neked is megcsinálja, szerintem.

Az uh nem árt a babának egyáltalán. Nincs rá hatással.

Ha máshol akarod a kombináltat csinálni, szerintem jelezd!

2013. márc. 24. 17:08
 3/9 A kérdező kommentje:
Azért mentem a 6. héten, mert volt már egy méhen kívüli terhességem és szerettem volna megbizonyosodni róla, hogy ez nem az. Tudtam, hogy nem sok mindent fog látni, ő mondta, hogy menjek vissza 4 hét múlva, ezért gondolom, hogy most is fog csinálni UH-ot, meg akkor két hét múlva megint (12. hét)?
2013. márc. 24. 17:55
 4/9 anonim ***** válasza:
Èn is úgy mentem, hogy 5. 9. és 12.héten. Bàr a 12. hetit màr a sajàt orvosomnàl, elötte csak az sztk-ban voltam. Mindig csinàltak uh-t:) 20hkm
2013. márc. 24. 18:35
 5/9 anonim ***** válasza:
Ha a múltkor csak petezsák látszott, akkor szerintem biztos csinál uh-t is!
2013. márc. 24. 20:09
 6/9 lillabillatrilla válasza:
Szia! Nagyon jól tetted, hogy elmentés 6 hetesen ultrahangra. Én mint utólag kiderült már 4 hetesen elmentem, mert én is aggódtam a méhen kívüli terhesség miatt. Kérdésedre a válasz, hogy igen, biztosan csinálnak uh-t, hiszen, ha eddig csak petezsák látszódott, a mostani uh-gal tudják megállapítani, hogy élő magzatról (embrióról) van-e szó.
2013. márc. 24. 22:49
 7/9 A kérdező kommentje:
Ma voltam, 9 hetes vok, csinált UH-ot, 25 mm-es élő magzat. :-) 3 hét múlva ismét. de érdekes ez a doki, kb. fél percig tartott az UH, nem hiszem h ennyi idő alatt mindenki elintézi. vagy igen? nem szeretnék hozzá visszamenni... :-(
2013. márc. 25. 17:48
 8/9 anonim ***** válasza:
4-es vagyok. Nyugi először nekem is ennyit csinàltak az sztkban..sőt amin eléggé meglepődtem, hogy a doki lekezelően megkérdezte, hogy mi a tervem a terhességgel..pislogtam rà és mondtam, hogy ami a kismamàknak..azóta inkàbb kerestem sajàt orvost.úgyis csak a 12. heti uh lesz a fontos. Gratulàlok:)) 20+2hkm
2013. márc. 26. 07:36
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm. :-) Sajnos nincs annyi pénzünk, hogy fogadjak orvost. Próbálkozok egy másiknál...
2013. márc. 26. 10:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!