7 hetes terhes vagyok, szedek elevitet és külön folsavat. Ez így elég? Vagy kellene még mást is szednem?
Elevit mellett elvileg felesleges a folsav, hisz a magzatvédő vitaminoknak pont az az egyik lényege, hogy van bennük folsav, így az elevitben is.
Mondjuk a folsav vízben oldódó vitamin, így viszonylag nehéz túladagolni, de azért feleslegesen sokat ne szedj belőle.
(Egyébként a Gravida tudtommal egészen pontosan ugyanannyi folsavat tartalmaz, mint az Elevit, szóval arra emiatt ne válts...)
Ezeken kívül egyelőre nem nagyon kell mást szedni, magnézium és kalcium inkább a későbbiekben fontos, ha beindul a csontképződés és a Te szervezetednek is nagyobb szüksége lesz rá, a lényeg, hogy étkezz egészségesen (amennyire a rosszullétek mellett megy, nekem nehezen ment :) )
Még valami a folsavval kapcsolatban: A Femibiont hirdetik még azzal, hogy egyes nők szervezete a folsavat nem megfelelően alakítja át, ezért hasznosabb metafolin tartalmú készítményt szedni (ilyen a Femibion).
Fogalmam sincs ebből mennyi igaz, én azért szedtem Femibiont mert a rosszullevős időszakomban azt tudtam csak lenyelni. :D:D
De szerintem (és nőgyógyászom szerint) szinte bármelyik "ismert" vitamint szeded az elég, ha mellette rendesen táplálkozol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!