Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 7 hetes terhes vagyok, szedek...

7 hetes terhes vagyok, szedek elevitet és külön folsavat. Ez így elég? Vagy kellene még mást is szednem?

Figyelt kérdés
2013. márc. 23. 18:58
 1/6 anonim ***** válasza:
Válts át gravidára abban minden benne van. Az orvosom mondta hogy elég is az nem kell mellé semmi.
2013. márc. 23. 19:04
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

annak sajnos alacsony a magnéziumtartalma.

[link]

én volt, hogy napi 400-500mg magnéziumot szedtem, igaz a 2.trimeszterben, de a 100mg-ot akkor is kevésnek találom.

ugyanígy a c vitamint is, de azt gyümölccsel-zöldséggel tudod pótolni.

találtam egy jó kis összehasonlítást:

[link]

boldog babavárást!

2013. márc. 23. 19:06
 3/6 anonim ***** válasza:
64%

Elevit mellett elvileg felesleges a folsav, hisz a magzatvédő vitaminoknak pont az az egyik lényege, hogy van bennük folsav, így az elevitben is.

Mondjuk a folsav vízben oldódó vitamin, így viszonylag nehéz túladagolni, de azért feleslegesen sokat ne szedj belőle.

(Egyébként a Gravida tudtommal egészen pontosan ugyanannyi folsavat tartalmaz, mint az Elevit, szóval arra emiatt ne válts...)

Ezeken kívül egyelőre nem nagyon kell mást szedni, magnézium és kalcium inkább a későbbiekben fontos, ha beindul a csontképződés és a Te szervezetednek is nagyobb szüksége lesz rá, a lényeg, hogy étkezz egészségesen (amennyire a rosszullétek mellett megy, nekem nehezen ment :) )

2013. márc. 23. 19:14
 4/6 anonim ***** válasza:
45%
Elevit mellé szerintem nem kell folsav. Van benne elég. Túl sokat sem jó belőle szedni! A sima folsav tablettának (lila-sárga-fehér) pedig túl nagy a folsav tartalma terhesség esetén.
2013. márc. 23. 19:17
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Még valami a folsavval kapcsolatban: A Femibiont hirdetik még azzal, hogy egyes nők szervezete a folsavat nem megfelelően alakítja át, ezért hasznosabb metafolin tartalmú készítményt szedni (ilyen a Femibion).

Fogalmam sincs ebből mennyi igaz, én azért szedtem Femibiont mert a rosszullevős időszakomban azt tudtam csak lenyelni. :D:D

De szerintem (és nőgyógyászom szerint) szinte bármelyik "ismert" vitamint szeded az elég, ha mellette rendesen táplálkozol.

2013. márc. 23. 19:21
 6/6 anonim ***** válasza:
Az en orvosom szerint ha kiegyensulyozottan taplalkozom akkor felesleges a vitaminkeszitmeny, de ahogy nekem tetszik. Szerinte meg a folsav is felesleges, ha eszek heti 2x olyan etelt, ami jellemzoen tartalmazza pl brokkoli. En ugy dontottem, folsavat szedek, mert az bizonyitott, hogy gaz, ha nincs es tenyleg tolom az egeszseges kajakat, bar ez eddig is igy volt. Vegulis lorugas c-vitamint szedek meg, az orvos javaslatara, mert az verzescsillapito (sokat vezek). Es ha erzek valami gorcsfelet akkor MagneB6. Ha nem tudnek rendesen enni (emelyges, hanyas, undor), akkor szednek komplex keszitmenyt.
2013. márc. 23. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!