Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit egyek illetve ne, hogy...

Mit egyek illetve ne, hogy nem legyen gond?

Figyelt kérdés
Hajlamos vagyok a hízásra.Nagyon gyorsan ragadnak rám a kilók. Tudnátok segíteni mit egyek/ne egyek, hogy normális ütembe hízzak,ne pedig mint egy disznó,hirtelen és sokat.
2013. márc. 22. 19:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Egyél úgy ,mint egy cukorbeteg, azt szokták ilyenkor ajánlani.
2013. márc. 22. 19:33
 2/12 A kérdező kommentje:
Igen ezt már hallottam.De pl amit olvastam étrend abba natur joghurt van.Ehetek gyümölcsöset azért?
2013. márc. 22. 21:00
 3/12 anonim ***** válasza:
Ehetsz gyümölcsöt, de ne banánt és ne szőllőtt, majd az őszibarackot is kerüld. ehetsz sajtot, sonkát, husokat natur semmi panírban, tojást, ezekben nincs szénhidrát. kerüld a kenyeret és a fehér lisztes meg tésztás kajákat. salátát s friss zöldséget minden mennyiségban ehetsz. gyümik amik jók, eper, málna, alma, grapefruit, narancs, sárgabarack, ... érted ne a túl édeseket . főtt kajából ami tuti befutó mert én cukors voltam, az a zöldségleves némi tésztával nyugodtan mehet, töltött paprika, rakott zöldséges kaják némi rízzsel, sült husok minden menniységben, Ami tilos az a burgonya, az angon durván hízlal és főleg krumplisali formában meg pürében :-(. természetesen semmi sós és édes nasi, annak lőttek most. sok sikert
2013. márc. 22. 21:37
 4/12 A kérdező kommentje:
Az édességet nem kívánom már rég.Köszönöm!Ez sok segítség!Talán meg fogom álni,h.mit lehet mit nem! :-)
2013. márc. 22. 21:41
 5/12 anonim ***** válasza:

Bocsi az esetleges OFF-ért, de én is hízásra hajlamos vagyok, mégsem aggódtam, azt ettem, amit éppen megkívántam, persze nem kilószámra, és nem mértéktelenül, mondjuk nem is vagyok képes nagyobb adagokat megenni, mint nem terhesen. Szerintem a lényeg az, hogy többször egyél kevesebbet, NE 2 helyett, mert ugye nem kettő helyett kell enned, hanem valahol olvastam, hogy az első trimeszterben 1 banánnak megfelelő kalóriával kell többet enned egy nap. Persze lehet hogy ez hülyeség, nem tudom, mondjuk én néha az ételre sem bírok ránézni, pedig 38 hetes terhes vagyok... Kivéve a nasi, de az menne minden mennyiségben, ha nem tudnám kontrollálni.

Na szóval, azt akartam kihozni, hogy gyümölcsök...Nekem sokat segített étkezések előtt egy alma és egy pohár víz az emésztésben, és persze a, hogy nem vontam meg azt, amit megkívántam...

Boldog babavárást :)

38hkm

2013. márc. 22. 23:42
 6/12 Kelemen Szabina ***** válasza:

Én is nagyon hajlamos vagyok a hízásra, 61 kilóról indultam 18 hetes vagyok és most 66 kiló vagyok. de ha rámnéznek sokkal több látszik! Én úgy szoktam, hogy : reggel ha felkelek kicsivel utána 7-8 óra körül eszek egy kiflit vagy zsemlét ( sonkával, vagy főtt tojással, vagy májkrémet nagyon szeretem)paradicsommal, vagy joghurttal, vagy 1 pohár tejjel.

10 óra körül én gyümölcsöt szoktam, alma, banán, ananász mind1.

Dél ebédre bármi jöhet sok leves, kevés második.

3 óra körül megint gyümölcs, vagy zöldés.

És végül vacsira 6-7 körül, egy tányér müzli, tejberizs, tejbegríz, vagy valami könnyű kaja :)

2013. márc. 23. 08:03
 7/12 anonim ***** válasza:

Illetve mozogj. Sétálj nagyokat,ha eddig nem mozogtál, ha igen akkor kismama tornára fel. :) Igyál bő folyadékot és többször egyél keveset.

Én mivel 3dikon lakunk és nincs a házban lift így a munkahelyem,ne is lépcsőn közlekedek még. Bár ha nagyon elfáradok tuti váltani fogok. :D

Ma töltöttem a pocaklakommal a 20 hetet és kb olan 1-2 kgnál tartok szerintem ez így egész reális. Illetve igyál sok sok vizet, mert akkor a székeléssel nem lesz gond.

Ha méred a súlyod akkor hetente csak egyszer mindig ugyan abban az időben mérd és lehetőleg ugyan olyan vastagon öltözve. Én reggel éhgyomorral meztelenül szoktam a reggeli fürdőszobai látogatásom során.

Egyél lassan mert akkor kevcesebb étellel is hamarabb telítődsz. Illetve a szénhidrátoknál figyelj arra, hogy milyen a felszívódási indexe. (ezt glikémiás indeksznek hívjuk) Mert szénhidrátra is szüksége van a szervezetnek. Minnél lassabban szívódik fel annál jobb, mert annál tovább telít és később leszel éhes. Ha gondolod nyugodtan írj én is figyelek mit edzek és hogyan nem csak a hízás miatt hanem, hogy fitt maradjak a két éves lánykám mellett. :D

2013. márc. 23. 08:49
 8/12 Kelemen Szabina ***** válasza:
és egyépként a banán nagyon fontos! mert sok vitamin van benne!
2013. márc. 23. 09:18
 9/12 anonim ***** válasza:
Igen csak sok benne a szénhidrát és ráadásul a gyorsan felszívódó. Ezért nagyon hamar megemeli a vér vércukor szintjét ami hamar éhség érzetet okoz.
2013. márc. 23. 09:27
 10/12 anonim ***** válasza:
De viszont érdekes, mert a banánban is van vas, amit eddig nem is tudtam... És a vas mint tudjuk, kell a szervezetnek :D
2013. márc. 23. 12:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!