Terhesség alatt másnak is huzza a gorcs a lábát éjjelente?
Figyelt kérdés
2013. márc. 22. 18:55
1/12 anonim válasza:
Nekem eddig 2x fordult elő,hogy éjszaka arra keltem fel,húúú de nagyon rossz volt.Pedig napi 4-6 szem magnerotot szedek,szóval magnézium hiányom tuti nincs.Viszont okozhatja kálcium hiány is,ezt olvastam.Pedig napi szinten eszek tejterméket is,de akkor ezek szerint nem eleget :/
33+3 hkm
2/12 A kérdező kommentje:
én a 27.hét-ben vagyok de ez már 2hete minden éjjel elofordul és tobbszor is én is szedek magnéziumot a tejtermék is napi szinten ugy hogy nem tudom mi lehet.
2013. márc. 22. 19:03
3/12 anonim válasza:
Mennyi magnéziumot szedsz? Úgy értem hány mg-ot?
4/12 A kérdező kommentje:
60mg de csak 1tabbletát mert nagyon alacsony a vérnyomásom igy is és az orrombol gyakran jon a vér és azt mondták hogy az a sok magnéziumtol van.
2013. márc. 22. 19:18
5/12 anonim válasza:
Igazából a 60mg nem sok. Sokan 500mg felett szednek már félidőtől. Viszont ha neked azt mondja az orvos, hogy orrvérzés miatt ne szedd, akkor vele beszéld meg, hogy mit kéne szedned. Alapból amúgy 375mg a szervezet magnézium igénye, ez terhesség alatt csak növekszik!
6/12 anonim válasza:
Nekem görcsökre a kálciumot ajánlotta a doki. Magnéziumot szedtem amúgy is, meg ezerfelé írják, hogy ugye az jó görcsökre is, de a doki szerint kell mellé a kálcium is.
Viszont ez terhességi tünet, és nem mindenkinél lehet bogyókkal eltüntetni. Majd szülés után jobb lesz. Tudom sovány vigasz, de nekem így volt.
7/12 anonim válasza:
Ca és Mg is kell. Nekem is állandóan görcsölt a vádlim, már a terhesség előtt is szenvedtem a lábikragörcsöktől, ráadásul még a szülőágyon sem kíméltek. Iszonyú rossz volt!
8/12 anonim válasza:
Én is gyakran felébredtem az utolsó hetekben éjszakánként erre, de akkor már nem javasolták a magnéziumot.
Átérzem, mert nagyon rossz tud lenni.
9/12 A kérdező kommentje:
és a kalciumot szedhetem magamtol vagy szolni kell a dokinak?az utolso hetekben már nem szabad szedni a magnéziumot sem?
2013. márc. 23. 07:14
10/12 anonim válasza:
Nekem eddig egyszer fordult elő, kérdeztem az orvost, hogy segít-e, ha több Mg-ot szedek. Azt mondta, meg lehet próbálni, de egyáltalán nem biztos. Megváltozik a sejtközötti állomány összetétele is, azt mondta, az esetek nagy részében ez okozza a lábgörcsöket, és nem a Mg-hiány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!