Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 21 hkm vagyok nagyon fajt a...

21 hkm vagyok nagyon fajt a fogam, el mendtem fogaszatra es gyökérkezelni kelett. Adtak érzéstelenitő injekciot. Ugy-e nem lehet baja a babának?

Figyelt kérdés
a fogorvos azt mondta nem ártalmas,de azért agoddom!
2013. márc. 22. 12:57
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem, csak helyileg hat. Még lidokaint is lehet (2 bölcsességfogamat műtötték terhesen), de sok fogorvos azt nem adja (én azt kaptam). De van spec érzéstelenítő is kismamáknak, az meg pláne nem árt. De mondom, akármit is kaptál, nem árt.
2013. márc. 22. 12:59
 2/5 anonim ***** válasza:
Nem ártalmas
2013. márc. 22. 13:08
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem ártalmas, valóban van néhény érzéstelenítés fajta, ami ártalmas lehet, de a fogorvosok azokat nem adják a kismamáknak. 1-es, az igaz, hogy helyi érzéstelenítésnek hívják, de bekerül a véráramba, tehát átjuthat a placentán is elméletileg, ezért van néhány olyan "helyi" érzéstelenítő szer, ami káros lehet a magzatra.

De nem árt, kedves kérdező, a fogorvos tudja ezeket és mondta, hogy ártalmatlan érzéstelenítőt használt.

2013. márc. 22. 14:03
 4/5 anonim ***** válasza:

Ne aggódj! Nem ártalmas a babára! Terhesen is lehet fogászati kezeléseket csinálni.

35 hkm - fog. asszisztens

2013. márc. 22. 14:33
 5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönom a válaszokat!!!
2013. márc. 22. 16:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!