Van itt olyan, aki érzéstelenítő nélkül szült?
Én így szeretnék,mert úgy hallottam,hogy így sokkal hamarabb meg lesz a baba,az epidural csak lelassítja az egész folyamatot. Persze lehet,hogyha majd jönnek a fájások egyből másképp fogom gondolni,de addig is tapasztalatokra,élményekre lennék kíváncsi.
köszönöm,ha megosztjátok velem!
Hát, igen nekem az epidurál lelassította a szülést, már 5 órával hamarabb meg lett volna a lányom.
Következő szülésemnél biztos nem kérek.
Különben mikor vajúdtam azt hittem hogy nincs ennél nagyobb fájdalom azért is kértem epidurált, aztán mikor meglett a lányom és kiderült hogy maradt bennem egy kis darab a méhlepényből és azt szedegették kifelé, na akkor el kelt volna egy érzéstelenítés, végig ordítottam.
Szia én kétszer szültem már mindenféle fájdalomcsillapítás nélkül sőt a második fiunknál oxitocin kellett mert nem éreztem a 2 perces fájásokat :-) . Nagyon fáj ez igaz de ki lehet bírni èn mindkétszer arra gindoltam,hogy hamarosan megláthatom a kicsikénket :-) és ez bejött . Az elsò fiam 3,5 óra alatt megszületett az a szülés nem volt vészes a második már nehezebb volt 13 óra :-/ .
Most a harmadik babánkat várjuk aki decembet 11-èn születik majd meg és reméljuk ő is simán megszületik mert nem akarok császárt :-) .
Remélem tudtam segíteni :-)
Boldog baba várást és könnyű szülést :-)
20 hetes kismama
Három babát már.
Volt egy hosszú, nehéz, egy közepes és egy könnyű szülésem. (Bár a könnyű fájt talán legjobban, csak rövid volt).
Fel sem merült bennem hogy kéne fájdalomcsillapító. amúgy az első előtt részt vettem egy előadáson a felkészítőn, ami a fájdalomcsillapító eljárásokról szólt. Az epidurálnak még a gondolatától is rosszul lettem...
Ja, a gátvarráshoz kaptam helyi érzéstelenítést (első szülésnél kellett), de igazából meg sem kérdezték hogy akarok-e, csak döfték, és még jó...
Évezredeken át így szültek a nők, szerintem nem kell hozzá.
Szia!
3x szültem,nekem sem adtak semmit,nem is kértem :-) Nagyon könnyű és gyors szüléseim voltak-amikor meg úgy éreztem hogy nem,akkor arra gondoltam,hogy mindjárt a karomban tartom a bébinket :-) Gondolhatná az ember,hogy genetika,de nálunk a családban senki nem szült ilyen gyorsan és könnyen!
Boldog babavárást,könnyű szülést és egészséges kisbabát!! :-)
Üdv: 3 lányos,11hkm
Októberben lesz 2 éves a fiam. 12 órát vajúdtam vele. Epidurális érzéstelenítést nem kértem (akkor még nem tudtam, hogy később már nem lehet), gázt ajánlottak fel, azt elfogadtam, de többet rontott a helyzeten, mint használt, mert hányingerem lett tőle, úgyhogy inkább nem használtam. Nekem is bekötötték az oxitocint, azután egy örökkévalóságnak tűnt, mire meglett a fiam. Úgyszólván "kinyomták" belőlem, 2 jól megtermett szülészorvos. Bennem is csak az tartotta a lelket, hogy mindjárt találkozunk végre. Ő elég nagy baba volt, 4680 gramm és 56 cm, vákuumot is használtak, hogy végre kint legyen, de nem sokon múlott, hogy császár legyen belőle, mert én elfáradtam, az ő szívhangja meg kezdett gyengülni.
Most tervezzük a másodikat, remélem, ő kisebb lesz valamivel, az én dolgom meg könnyebb.:)
26/N
én szerettem volna kérni bármilyen fájdalomcsillapítást de nem kaptam
a reggeli órákban szültem és valószínű altatóorvos még a világon sem volt akkor.
pedig brutál fájdalmaim voltak pedig 5 óra alatt meglett a baba kis rásegítéssel
szóval minden fájdalmat éreztem az elejétől a végéig. sajnos..
Mind az 5-öt érzéstelenítés nélkül szültem, az utolsó 2 indított szülés volt, majdnem végig kaptam az oxit is.
Mivel az első oxis szülésem azért keményebb volt a simáknál, az utolsónál gondoltam az epi-re, de annyira nehezen tudtak fájásokat generálni, hogy a doki nagyon nem javasolta. Így Ő is simán született.
Teljesen kibírható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!