Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 15 hetes terhes vagyok és a...

15 hetes terhes vagyok és a down -kór szűrés eredménye 1 :30 lett! Kétségbe vagyok esve, magzatvíz vételre megyek. Volt vki-nek ilyen eredménye? Magzatvízvétel milyen?

Figyelt kérdés
2009. szept. 16. 17:43
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Szia!Örülök hogy semmi gond nem volt és egézséges a kisfiad!De jó lenne ha én is ezt írhatnám majd vissza!Köszi a biztatást!Ha meglesz az eredményem mindenképp írok!
2009. szept. 17. 07:57
 12/26 A kérdező kommentje:

Szia,örülök hogy egézséges a kisfiad!Remélem nálam se lesz baj,bár most még lelkileg megvisel nagyon.Köszi hogy drukoltok nekem,bár én is örülhetnék a végén!

Megírom mi lett az eredmény!

2009. szept. 17. 08:00
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Teljesen együtt érzek Veled! Nekem is pontosan 1:30 volt a kombinált eredményem.

A 12. heti uh. tökéletes, orrcsont, nyaki redő 1,7 minden okés volt. A genetikai uh-n is minden a legnagyobb rendben.

Ott mondta is a szonológus, hogy nem indokolt az amniocentézis. Viszont az én szülészem a korom miatt ragaszkodott hozzá, hogy megcsináltassam. 40 éves vagyok, a 3. babát várom. Túl vagyok a beavatkozáson 17 hetesen végezték el, nem volt épp kellemes, de ki lehetett bírni, viszont nekem utána 2 napra rá elkezdett keményedni és alul fájni a hasam, azóta szedem a MagneB6 vitamint, valamivel jobb, de szerintem már nem fog elmúlni szülésig.

A beavatk. után 1 hétig szigorúan feküdnöm kellett, majd 2 hét teljesen pihentető életmód, no hajolgatás, no cipekedés. 4 hét után lett meg az eredmény, az még egy idegörlő idő volt, mert nagyon izgultunk, hogy minden rendben lesz-e. Hála istennek makk egészséges kisfiút várunk a két nagy lány után. Én azt mondom, hogy érdemes megcsináltatni, mert Neked sem mindegy, hogy a 9 hónapot ideggel töltöd el vagy tudod azt, hogy egészséges babát vársz. Egy a lényeg utána tényleg pihenni kell!!!

Szorítok Neked, tudom mit érzel, írj majd, hogy mi volt, hogy viselted és az eredmény, bár az később lesz.

26 km.

2009. szept. 17. 09:36
 14/26 A kérdező kommentje:

Szia!Köszi hogy írtál és örülök hogy nálad minden rendben!!!!Jövő héten megyek Pestre a Bajcsy kórházba genetikai tanácsadásra,ott uh majd kapok egy időpontot aminora.én 34 éves vagyok,van egy 10 éves fiam és egy 3 éves lányom,egézségesek!!

Tegnap nagyon kiborultam,de remélem nálam is rendben lesz minden,csak olyan lassan megy az idő...:)Írok majd hogy mi volt:)

2009. szept. 17. 11:38
 15/26 anonim ***** válasza:

Szia, én pont egy héttel ezelőtt voltam a Bajcsyban chorion biopszián. Szerintem te is arra fogsz menni, tudomásom szerint a magzatvíz mintavételt nem csinálják már. Ne izgulj, én is nagyon be voltam tojva előtte, de valóban túl lehet élni. Pár perc az egész maga a mintavétel, utána lehet feküdni fél napot. Beszélgettünk a szobatársakkal, hipp hopp elrepült az idő. Azóta sincs semmi bajom, remélem nem is lesz. Az eredmény tényleg sokára lesz meg, kb 1 hónap. Ja, nagyon kedves mindenki a genetikus hölgy és a doktor úr is aki az uh-ot végzi, és majd ő veszi le a mintát is.

Ne izgulj, minden rendben lesz.

2009. szept. 17. 12:10
 16/26 A kérdező kommentje:
Köszi hogy írtál a vizsgálatról!Én is be vagyok tojva,de ha ezen múlik hogy megnyugodjak,vállalom!Jó hogy írtad hogy bent kell feküdnöm egy fél napot utána,nem tudtam.Igen azt mondták hogy nem csinálnak magzatvízvételt,hanem méhlepényből vesznek mintát.Igaz ezt ma tudtam meg.Nekem jövő kedden kell mennem,aztán megmondják mikor végzik el.Mennyit kell várni?Napokat,heteket?Előre is köszi a segítséget.
2009. szept. 17. 16:47
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Szóval...

1.Szerintem jó korán menj kedden, mert rengetegen vannak. Én 4-re mentem és utolsó előttiként fél 9-kor végeztem:( Be lehet jóval a rendelés előtt is jelentkezni, az okosok így csinálják. Akkor csak pár óra és sorra kerülsz:)Ja, vigyél enni innivalót mert büfé hamar bezár és olvasnivalót is.

2. Szerintem neked már a jövő héten megcsinálják, mert már a 15. héten tartasz. Nekem 2 hetet kellett várnom, így lett a 16. héten a vizsgálat.

3. Az AFP-t vetetsd le előtte, mert a genetikus szerint ha a biopszia után végzik akkor 2 hétig megváltoztathatja az eredményt.

4. A kórházba a vizsgálatra reggel 3/4 7-re kell menni. Papírmunka, ágyak kiosztása, stb. Én másodikként kerültem sorra, így 9-kor már fekhettem a szobában az ágyban. Ide is vigyél enni innivalót, könyvet. Ebédet adnak - nagyon finom volt - 2-kor a záróval hazamehetsz. Vinni kell kórházi cuccot, papucs, pizsi vagy kényelmes melegítő ( nem ragaszkodnak a hálóinghez ),köntöst. Ebben a cuccban lesétáltok a kisműtő elé mint a verebek és sorra szólítanak.

5. Bent le kell vetkőzni, csak a fölső marad rajtad. Először méhszáj vizsgálat, után jön a szúrás. Látod folyamatosan a monitoron és mondja is a doki, hogy épp hol tart. Nekem néha beúszott a képbe a babám is:) Volt akinek integetett:) Maga a mintavétel kb 4-5 perc, nem a legkellemesebb, de ki lehet bírni és amint kihúzza a tűt a doki, már semmit nem is éreztem. Aznap szigorú fekvés egész nap, pár nap múlva lehet már sétálni, de két hétig kímélő életmódot kell élni, no szex, no torna, stb.

Nyugi nem lesz semmi baj, nagyon értik a dolgukat mindannyian és vigyáznak nagyon a babára és rád! Ha hallottál rémhíreket azokkal ne foglalkozz, ezek terjengenek minden felé.

2009. szept. 17. 18:02
 18/26 A kérdező kommentje:
Köszi szépen hogy megírtad a vizsgálat menetét,így nagyjából tudom mire számitsak.Nem tudom mi lesz az afp-vel,nőgyógyászom azt mondta várjuk meg mit javasolnak a genetikán,ezért nem adott beutalot sem.Szerintem kedden biztos mondják majd hogy menjek el előtte,kiderül.Szeretnék már túllenni rajta és nyugodtan tölteni a várandós heteket.:)Köszi a sok biztatást,és a gyors választ!:)
2009. szept. 18. 08:20
 19/26 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Tegnap voltam genetikán,ultrahang rendben,de koromnál fogva (34)megcsinálják a chorion biopsziát,azaz a bolyhokból vesznek mintát.

Szept 1-én csütörtökön kell mennem,szorítsatok nekem nagyon!

Bent kedvesek voltak,tényleg sokan voltak,remélem minden rendben lesz!

2009. szept. 23. 07:46
 20/26 anonim ***** válasza:

Szia, én vagyok az aki túl van már rajta!

Gondolom okt. 1-ét akartál írni:) Akkor majdnem találkozunk így ismeretlenül, mert én aznap fél 3 körül megyek vissza az eredményért. Ne izgulj, minden rendben lesz, hamar túl leszel rajta és el is felejtheted az egészet! Sok sikert!

2009. szept. 23. 16:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!