12 hetes kismama vagyok és tegnap kihúzták a fogamat, be lehet gyulladva a helye?
Szia.
Próbáld meg jegelni az arcod. Nekem is tegnap kihúzták a fogam és a doki azt mondta, ahogy hazaérek tegyek az arcomra hideg zséles parnacskat(nem tudom mi a rendes neve).
Azért szerintem hívd fel a dokit és kérdezz rá, mert az a biztos és akkor te is megnyugodhatsz!
Jegeld az arcodat(akár egy konyharuhába csavart mirelit zödborsóval, vagy ami van otthon).A duzzanat teljesen normális ilyenkor. Még akár be is lilulhat az arcod(mint akit jól megvertek:) ) Ami fontos, hogy tejterméket, csokit néhány napig ne fogyasszál, mert ezek jó táptalajok a baciknak, és könnyen begyulladhat a seb( a fog helye). Ha nagyon fáj, algopirint bevehetsz. Ha 4-5 nap múlva újra elkezd fájni(elég erősen), rossz ízt érzel a szádba, kellemetlen a szaga, akkor kell visszamenni a fogorvoshoz, mert begyulladt a fog helye, ki kell tisztítani. jobbulást!
egy fogászati asszisztens, 2 éves kisfiú anyuája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!