Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 12 hetes kismama vagyok és...

12 hetes kismama vagyok és tegnap kihúzták a fogamat, be lehet gyulladva a helye?

Figyelt kérdés
Sziasztok!Tegnap fogorvosnál voltam és sajnos ki kellett húzni az egyik fogamat. Nagyon nehéz foghúzás volt, miután hazaértem, be is lázasodtam, és az arcom is feldagadt, a fog helye is úgy fájt, hogy majd meg bolondultam. Estére a lázam le ment, már a seb sem fáj annyira, viszont a duzzanat még mindig nem múlik az arcomról. Mit tegyek?Be lehet gyulladva a fogam?Árthat ez a kisbabámnak? Tudok ilyenkor valamit szedni? Foghúzás után az orvos nem mondott és nem is írt fel semmit. Előre is köszönöm a válaszokat, amelyek remélem gyorsak lesznek mert nagyon aggódom.
2013. márc. 19. 17:44
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha pl eleve gyulladásban volt, akkor előfordulhat a duzzanat. Ha nem múlik, akkor menj vissza, de mindenképp hívd fel.
2013. márc. 19. 17:48
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia.

Próbáld meg jegelni az arcod. Nekem is tegnap kihúzták a fogam és a doki azt mondta, ahogy hazaérek tegyek az arcomra hideg zséles parnacskat(nem tudom mi a rendes neve).

Azért szerintem hívd fel a dokit és kérdezz rá, mert az a biztos és akkor te is megnyugodhatsz!

2013. márc. 19. 18:28
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Jegeld az arcodat(akár egy konyharuhába csavart mirelit zödborsóval, vagy ami van otthon).A duzzanat teljesen normális ilyenkor. Még akár be is lilulhat az arcod(mint akit jól megvertek:) ) Ami fontos, hogy tejterméket, csokit néhány napig ne fogyasszál, mert ezek jó táptalajok a baciknak, és könnyen begyulladhat a seb( a fog helye). Ha nagyon fáj, algopirint bevehetsz. Ha 4-5 nap múlva újra elkezd fájni(elég erősen), rossz ízt érzel a szádba, kellemetlen a szaga, akkor kell visszamenni a fogorvoshoz, mert begyulladt a fog helye, ki kell tisztítani. jobbulást!

egy fogászati asszisztens, 2 éves kisfiú anyuája

2013. márc. 19. 20:39
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!Sajnos nem volt itthon algopyrin, ezért algoflexet vettem be 1 szemet, remélem nem lesz baja a babámnak.
2013. márc. 20. 10:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!