Ki mennyit hízott terhesség alatt? Illetve mennyi idő
alatt "szaladt" le?
Figyelt kérdés
25+5 hetes boldog kismami vagyok, 63 kg-val kezdtem a terhességet, most vagyok 80 kg...
Elég soknak tűnik, de mindennek ellenére nem vagyok cukros, és minden a legnagyobb rendben van a pocak kislányommal is, és velem is (leszámítva a vizesedést, de ez más téma:)).
Személyes tapasztalatokat, bevált tippeket, tanácsokat kérnék :)
Szia! én az előző válaszolóhoz hasonlóan kezdtem. 171 cmhez voltam 60 kg, majd 82 vel mentem szülni (kb. 14 kg lehetett rajtam 25 hetesen). A szüléssel lement 7 kg (75 kg voltam ekkor). A babám most lesz a héten 5 hónapos és 66 kg vagyok, azaz még 6kgtól meg kell szabaduljak. Szoptatok amúgy, úgy látom ahogy érem el a súlyom lassul a folyamat. Odafigyelek a kajámra viszont étcsokit muszáj ennem pár kockát mindig mert nagyon kivánom szülés óta...Ha nem szoptatok és még van rajtam akkor majd elhagyom ezt is :-) Mostmár jobban el tudok menni melőle és a gerincproblémám kezd rendbejönni, így neki állok újra futni, ahogy azt tettem is a baba előtt. Nem zabáltam a terhesség alatt, de nem is vontam meg magamtól, amit megkívántam. Nem volt pl egyáltalán jellemző az édességevés rám a baba alatt mégis +22-vel szültem!Renegeteg gyümölcsöt ettem, de sajnos ez is cukor, vkinek másképpen reagál a szervezete!Nálunk anyum is mindig hízott míg várt minket nem is keveset!Sajnos nálunk ez genetika is. A cukordiétás étrendet ajánlom én is!Mikor én is próbáltam, akkor lassult a hízásom tőle! Nagyon nyomasztó ez ilyenkor tudom, engem is sokszor zavart, de ha nem eszel össze vissza és mértéket tartasz, és ennek ellenére hízol (és a leleteid rendben), akkor nem tudsz vele mit tenni. Legalábbis én bármit próbáltam, mindentől híztam! :-( Boldog babavárást neked! ;-)
2013. márc. 17. 21:34
12/19 anonim válasza:
szia
60 ról indultam és 72 kg voltam a szülés napján. 9kg azonnal lement és azt a 3kg-ot szenvedtem egy évig, mert szoptatás alatt nem hogy fogytam volna, hanem még híztam is rá.. szerintem is sok a 17 kg hízés, mert a java még csak most jön, nem bántásból írom de tényleg. Most 2. babával a 18. hétre van már rajtam 4 kg plussz ami azért aggasztó, mert az elsővel ilyenkor csak egy kilót híztam...
2013. márc. 17. 21:42
13/19 anonim válasza:
(11-es vagyok: nem annyira lényeges de utánanéztem a 25.héten rajtam 11 kiló volt nem 14, szóval így is még innen 11 kg feljött..)
2013. márc. 17. 21:51
14/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat ! :)
Egyébként, nem eszek sokat, sőőőt... itt csak azzal van a "gond" hogy az édességet kívánom...
De ha meg vissza fogom magam, teljesen, és nulla csoki meg egyebek, akkor meg csak szenvedek :)
Lehet viccesen hangzik ez a "szenvedek" kifejezés... de jelen esetben szó szerint értem...
Szóval nem azzal van a baj hogy mértéktelen vagyok, és csak tömöm magamba a finomabbnál finomabb dolgokat!
Várok további tanácsokat, és személyes tapasztalatokat :)
2013. márc. 18. 08:27
15/19 anonim válasza:
Elsőnél 65-80, másodiknál 61-77, harmadiknál 60-74, negyediknél 60-76, ötödiknél 61-77. Most 59-ről indultam, és már 65 vagyok (20 hetesen), pedig nagyon-nagyon vigyázok (nincs cukor és fehérliszt). Tudom, hogy kemény, ha az ember lemond az édességről (én is folyton azt ennék), de hidd el, muszáj, ha nem akarsz 30-40 kilót hízni... Mivel "függő vagy", pár napig kőkemény (de lehet fokozatosan is), aztán viszont könnyebb...
2013. márc. 18. 08:57
16/19 anonim válasza:
Még annyit, hogy én édesség helyett olyasmiket csinálok, hogy pl. natúr joghurt fagyasztott meggyel, természetes édesítőszerrel; zabkása (zabpehelyből) szintén term. édesítőszerrel; gyümölcs; túrókrém (túró, joghurt, citrom, édesítő). Ezek mind nagyon egészségesek, és nem hízlalnak! Utolsó
2013. márc. 18. 09:01
17/19 anonim válasza:
Én első babymnél 42kg val kezdtem 54-el fejeztem be,jelenleg 32hetes vagyok és 8kg-t híztam :) Pedig eszek rendesen,sőt :))
2013. márc. 18. 10:02
18/19 anonim válasza:
1. gyereknél 17 kg
2. gyereknél 13 kg
3. gyereknél (folyamatban) így 13 hetesen már 2 kilónál tartok.
Nekem mindig az utolsó 4-5 kg ment le nehezen, tornával és diétával sikerült. Most a harmadikat 2 kg "karácsonyi" plusszal kezdtem (57 kg), és 165 cm magas vagyok.
Most nekiáltam tornázni és igyekszem odafigyelni az étkezésre. Sovány húsok, több zöldségköret, több leves, nasi kerülése (nem mindig megy). Este vacsi után már inkább csak gyümölcsöt eszem a tv előtt. Szerencsére kívánom is.
2013. márc. 18. 10:20
19/19 Szundika20 válasza:
Én 26+3 hetes vagyok és eddig 15 kilót híztam bár rámfért!:)
48 kilóval kezdtem most vagyok 62-63 körül de mivel magas vagyok így eleve 55kiló lenne a normál átlagos súlyom:) Úgyx hogy nem látszik bár nagy hasam sincs!:) Remélem utána visszafogyok 55 körülire sose híztam semmitől 1 kilót se csak most...:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!