Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A magas koleszterin és triglic...

A magas koleszterin és triglicerid szint, illetve a vérszegénység árt a babának?

Figyelt kérdés

34 hetes kismami vagyok. Teljes vérképre küldött a háziorvosom, ahol kiderült, hogy az eddig normális értékek most háromszorosára nőttek. Gyógyszert nem írt, mert terhesen nem lehet. Azt mondta diétázni sem szabad terhesség alatt. A vérszegénységemre meg csak Gravidát javasolt.

Nem nyugodtam meg. Járt már valaki így,mik a tapasztalatok! Segítség!

2009. szept. 15. 21:11
 1/2 anonim ***** válasza:

Túl vagy paráztatva. Ezek nem MÉRGEK, normálus anyagok, amikre szüksége van a szervezetnek. Most kicsit felborult az egyensúlyod, kicsit több van ezekből, de van ilyen. A babádnak valószínűleg amúgy is szüksége van ezekre, hiszen ezekből építi fel saját magát (a sejtmembrán alkotó részei).

A koleszterin és triglicerid szint által okozott ártalmak akkor alakulnak ki, ha a probléma évekig fennáll. A gyereked pedig 9 hónap alatt különválik tőled.

2009. szept. 15. 21:20
 2/2 anonim ***** válasza:
A magas koleszterin és triglicerid szintre nem tudok mit mondani, de a vérszegénység veszélyes is lehet ha túl alacsony. Nekem már a 12. heti vérvételnél kiderült, hogy borzasztóan vérszegény vagyok. A minimum érték 120, az enyém ekkor 106 volt, és azóta 98, 102, 95, 98... stb. A tied mennyi? (A vérvétel papíron olyat keress, hogy HGB, az mennyi?) Azóta kb, 3-4 hete belgyógyászatra járok, folyamatos vérvételre és nagyon sok vasat kell szednem. Mert azt biztos tudod, hogy a vérszegénység ugyanaz mint a vashiányos állapot. Aktiferrint és neo-ferro-folgammát szedek+ c-vitamint. És még emellett is sok vastartalmú ételt kell ennem (szeder, sóska, máj, cékla...stb) Úgyhogy szerintem mindenképpen kérdezd meg újra erről az orvosod, mert ha te nagyon vérszegény vagy, akkor fenn állhat annak a veszélye, hogy a babád nem kap elég oxigént. De azért ne ijedj meg, mert csak a 80 körüli értéknél fordulhat elő.
2009. szept. 16. 07:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!