Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kinek lett alacsony az AFP-je?...

Lues kérdése:

Kinek lett alacsony az AFP-je? Mi történt utána?

Figyelt kérdés
Nekem 0,7 helyett 0,69 lett. Kaptam beutalót genetikai tanácsadásra. 26 éves vagyok első baba és nagyon megijedtem. A doki azt mondta nincs gond, csak kötelező küldeni.
2013. márc. 13. 09:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
0.46 lett, elmentünk uh-ra, minden rendben volt. sokszor ad téves rossz eredményt ez a vizsgálat,ne ijedj meg
2013. márc. 13. 09:09
 2/11 anonim ***** válasza:

Azért a 0,69 nem olyan alacsony!

Nekem 0,6 volt, és a doki azt mondta, hogy a 12 hetes uh nagyon fontos. Ha akkor rendben volt minden, feltehetően most sincs gond. A 18 hetes uh ezt megerősítették, szépen fejlődő babám volt.

Most már 2,5 éves és nagyon jól van, semmi baja. :)

Sógornőmnek 0,5 lett az eredmény, és neki is van egy makk egészséges 1,5 éves lánya.

Tehát az afp valóban sokszor ad rossz eredményt, elavult vizsgálat, és így utólag látom, hogy csak arra jó, hogy a kismamák megijedjenek.

Én is teljesen kikészültem, de most már így belegondolva, lényegtelen vizsgálat az afp! Az uh eredményt vedd komolyan!

2013. márc. 13. 09:13
 3/11 frászkarikaborsó ***** válasza:
nekem is kb ilyen alacsony lett, a doki nem küldött sehová mert előtte a kombinált tesztem viszont tökéletes lett. Nekem azt mondta az orvosom hogy az a mérvadó, neked nem volt kombinált teszted?
2013. márc. 13. 09:37
 4/11 anonim ***** válasza:

Nekem is 0,46 lett, és makkegészséges a fiam. Önmagában az alacsony AFP SEMMIT nem jelent. Ha baj van, akkor annak egyéb jelei is vannak.

A Bajcsy genetikáján kiröhögtek, mikor mondtam, hogy alacsony AFP miatt küld hozzájuk a terhesgondozó.

A 12. heti ultrahangon rendben volt minden, volt orrcsont, nem volt túl nagy a tarkóredő?

Kombinált tesztet csináltattál? Ha igen, milyen kockázati arány lett az eredménye?

2013. márc. 13. 09:38
 5/11 A kérdező kommentje:
Kombinált tesztem nem volt. A 12. heti ultrahangon minden rendben volt. Nyakiredő a megfelelő tartományban volt és az orrcsont is megvolt. Remélem, hogy ha 110 km-t utazok nem fognak kinevetni, hogy 0,7 helyett "csak" 0,69 lett az AFP-m és jöttem genetikára.
2013. márc. 13. 09:47
 6/11 anonim ***** válasza:
Engem nem nevettek ki, csak megnyugtattak, hogy ez nem is olyan alacsony érték, és nincs baj.
2013. márc. 13. 09:50
 7/11 anonim ***** válasza:

Időpontot kérjél azért, csak úgy ne állíts be a genetikai tanácsadásra. :) Lehet, hogy kérni fogják a 18. heti genetikai UH eredményét is majd.

Az fura, hogy nem csináltak neked kombinált tesztet.

2013. márc. 13. 09:52
 8/11 A kérdező kommentje:
Most töltöttem a 17. hetet. Nincs genetikai uh-m. Rá is kérdeztem a nődokinál, ő erre azt mondta, hogy majd ők csinálják meg azt is. Kérni akarok időpontot, ez természetes. Bár a nődokit megkérdeztem és azt mondta, hogy nem kell kérni, csak menjek, mert megvan a beutaló. Azért nem szívesen utaznék potyára 110 km-t!
2013. márc. 13. 10:04
 9/11 anonim ***** válasza:
Csörögj oda mindenképp! Ha a Bajcsyba vagy a SOTE I. női klinikára kell menned, akkor oda 100%, hogy kell időpont.
2013. márc. 13. 10:13
 10/11 anonim ***** válasza:
A Bajcsyba genetikai tanácsadásra nem kell időpont!! Viszont a sima genetikai uh-ra igen.
2013. márc. 13. 10:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!