Van annak valami jele, ha terhesség alatt hüvelyi
fertőzése van a kismamának?
Figyelt kérdés
Régebben volt gombám. Mióta terhes vagyok, semmi jele sincs annak, hogy valamilyen fertőzésem lenne, se szag, se színváltozás, bő fehér folyásom van, mint a kismamáknak általában. Nem viszket, nem csíp. Azorvosom nem vett kenetet, nem is tudom, hogy nálunk külföldön divat-e. Mindezek ellenére előfordulhat, hogy van valami fertőzésem? Olyan sokat olvasni arról, hogy mennyi kismamának van hüvelyi fertőzése! Törvényszerű, hogy legyen? Nektek volt?
21 hetes km
2009. szept. 14. 16:18
1/7 anonim válasza:
Nekem világéletemben mindig volt vmi ilyen bajom. Sajna gyenge bent a védekezésem, ezért folyton elkaptam vmit, hiába vigyáztam. Így volt a terhesség alatt is. Igaz akkor tényleg semmi folyás, semmi nem volt ahogy te is írtad. A doki a terhes vizsgálatnál mondta (hüvelyi ultrahang, meg amikor kézzel vizsgál), hogy akkor itt van vmi. Aztán adott rá vmi kencét, amivel kúráltam magam. És csodák csodája, 5 hónapja szültem és semmi bajom nincs.
2009. szept. 14. 16:38
2/7 anonim válasza:
elötte nekem is volt valami mindig,most nem tudom.nekem nem vettek kenetet,nincs is semmi tünet,csak a folyás,de az ilyenkor amugyis van.remélem nincs gond.lehet késöbb vesznek kenetet.a babára nézve csak a szülésnél okoz gondot,addig biztos kiderül.24 hetes kismama
2009. szept. 14. 17:23
3/7 A kérdező kommentje:
köszi szépen
2009. szept. 14. 19:06
4/7 anonim válasza:
Én 22 hetes vagyok és szerencsére még nem volt semmi ilyen problémám a terhesség alatt szokásos fehér bő folyáson kívül.
Nem tudom, hogy ez annak tudható e be, hogy a babatervezés előtt is egy Gynevac injekció kúrát kaptam (nőgyógyászati immunerősítő)( Kb 8 éve minden hónapban volt valami ilyen jellegű betegségem , de utána 2 évente kaptam a Gynevac kúrát és elmúlt)
Ezt csak azért írtam le, mert nem tudom, hogy enélkül is panaszmentes lennék e.
Bár szerintem nem mindegyik kismamának van fertőzése. Ebben sem, mint annyi másban sem vagyunk egyformák.
2009. szept. 14. 21:43
5/7 anonim válasza:
Én a múlt héten voltam a szokásos terhesrendelésen.Nem voltsemmi bajom,a doki meg észrevette,hogy van valami.Kaptam gyógyszert,most kúrálom magam.
2009. szept. 15. 09:23
6/7 anonim válasza:
én megyek 35 hetes vizsgálatra,és akkor vesznek vmi septococcus kenetet,vagy mit,és ha szükséges,az uccsó hónapra kap az ember antibiotikumos kezelést,mert ugye nyilhat a méhszály,és akkor már nem jo a fertőzés.
2009. szept. 15. 13:24
7/7 A kérdező kommentje:
én azt hittem, hogy csak a kenetvétellel lehet valóban megállapítani, hogy van-e valakinek hüvelyi fertőzése, vagy sincs. De látom, itt írjátok, hogy van, akinek a doki „észrevette”, ahogy ti fogalmaztok, hogy van. Ha semmi jelem sincs, nincs kedvem plusz pénzt adni csak azért, hogy kenetet vegyen
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!