Hogy tudassam, hogy elment a babám?
De igen, írhatod. Ha valóban barátokról van szó (és nyilván azok, különben miért mondtad volna nekik olyan korán, hogy babás vagy?), akkor megírhatod őszintén az érdeklődésre, hogy "nem, nem vagyok jól, a babáról pedig ne kérdezzetek, mert mert a terhesség már nem áll fenn sajnos", vagy hasonlót. A barátok pár szóból is értenek, és biztosan tapintatosak lesznek.
Sajnálom, és sok erőt kívánok!
sajnálom!! a "látod ezért nem kell korán elmondani" véleményekért mert kb. pofont osztogatnék, teljesen normális, ha egy kismama elmondja a hozzá közel állóknak, kérdező, nehogy már (még a veszteség felül) te érezd magad rosszul!!!
fel a fejjel, de tényleg, biztos vagyok benne, hogy a következő baba itt marad veletek!
a barátoknak írd meg, ha írnak, hogy gond volt, nem szeretnél róla beszélni, és kész.
Én is azt mondom, hogy írd meg nekik, ha nem akarsz rajta hosszan rágódni, akkor írd mindenkinek ugyanazt csak egy rövid mondatban, hogy nincs már baba, és most nem szeretnél róla beszélni. Biztosan tiszteletben tartják és békén hagynak.
Én megértelek, mi is mindenkinek szétkürtöltük az első terhességemet, amikor már volt szívműködés. Aztán elment a baba, és nagyon rossz volt magyarázkodni, amikor széles vigyorral az arcukon kérdezték, hogy hogy vagyUNK... A második terhességnél már kivártam a 12 hetet.
Szerintem írásban mindezt egyszerűbb közölni, ugyhogy használd ki, hogy nem kell élőben jópofiznod, csak röviden megírod, hogy mi van, és békén hagynak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!