Hogyan mondjam el a munkahelyemen, hogy ha táppénzen leszek majd mert babát várok?
Irodában sem mindig egyszerű. Én is úgy terveztem, hogy 7 hónapos korig kibírom ott simán, aztán mégis közbe jöttek dolgok. Egyrészt, amikor felidegeltek, márpedig minden nap felhúzott a kedves főnökség valamivel, utána kicsit sűrűsödtem a görcseim és keményedéseim. Aztán a sok üléstől délután 1-2-re már úgy fájt a derekam, hogy nem tudtam a melómra koncentrálni. Ráadásul mikor kell mindent kifesteni és parkettázni? Természetesen ilyenkor, mikor van ott várandós. Így 5 hónaposan eljöttem. Nekem nem ér annyit, hogy bent kínlódjak. A baba fontosabb.
Szóval szerintem mindenkinek magának kell érezni, hogy mennyit bír és milyenek a körülmények. Ha megengedheti magának, és úgy érzi jobb otthon, akkor bizony menjen táppénzre.
Amúgy ha nem fontos, hogy helyettesítsen valakivel (azaz más is meg tudja csinálni a munkaköröd), akkor mindegy mikor szólsz. Csütörtökön vagy hétfőn. De ha kell helyetted embert szerezni, akkor szerintem ne csesszél ki velük. (attól, hogy ő tahó, ne legyél te is az)
szerintem mondd meg pénteken vagy csütörtökön a vizsgálat után! mert hétfőn már helyettesíteni kell téged, s akkor mégis csak rendes voltál, hogy időben szóltál.
kirúgni úgysem lehet, semmi rosszat nem tud veled tenni. ez az élet rendje :)
14 hetes múltam
igen az lesz a legjobb ha csütörtökön tudatom
pénteken ünnep persze van még évvégéig majdnem 3 hónap tehát úgy kell ember neki de ez már nem az én gondom
Szerintem is korrektebb elmondani személyesen. Utána meg vagy elmondod, hogy hétfőtől nem mész, vagy betelefonálsz, hogy kiírt a doki. De közölni szerintem mindenképpen személyesen kellene... Én végig akartam dolgozni, de nem bírta a derekam, meg persze a kollégák sem a legjobbak, de én csak 23 hetesen mondtam el, és másnap már nem mentem. Szerencsém volt a dokim miatt, mert engem a háziorvos tart táppénzen, és sokkal nyugodtabb vagyok, amit a baba is érez szerintem...
37hkm
Pedagógusként dolgoztam (most TGYÁS), és abban igazad van, hogy nagyon fárasztó.
Viszont én biztos, hogy szólnék az igazgatónak személyesen is, meg persze írásban is közölném, ha el szeretnék menni táppénzre.
Kb. hasonló időpontban estem teherbe tavaly, október végén született a kislányom. Én dolgoztam júniusig, a nyári szünetben pihentem, és szeptembertől állandó helyettesként dolgoztam, akkor már nem adtak osztályt, tudták, hogy okt. 1-gyel megyek TGYÁS-ra. Tettem ezt úgy, hogy nekem is van egy 4,5 éves óvodás gyermekem, akit minden nap én vittem-hoztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!