Második babátok mennyivel született gyorsabban?
A kislányommal 10 órát vajúdtam. Azon gondolkodtam, hogy ha most már tudom, hogy mit kéne ahhoz csinálni, hogy gyorsabban táguljak (csak az utolsó 3-4 órában jöttem rá), akkor lehet, hogy nem csak kb. 2 órát, hanem talán többet is "tudok gyorsítani" a 2. babámnál? Vagy ez a 2 óra is csak ezért van? (Abban az utolsó 3-4 órában tágultam 2 ujjnyit, előtte csak kb. felet...)
Köszönöm a válaszokat!
Szia kedves kérdező!
Azt hiszem kezet foghatunk én is félek :)
nekem 1 hetem van már és én is a 2. babámat várom.Az első 14,5 óra volt nagyon nehezen tágultam.Én fekve vajúdtam,bár lehetett volna sétálnom.Én is azon gondolkodtam,hogy most össze szedem az összes energiám és amig lehet sétálva vajúdok,hogy jobban táguljak.Bár már 1 ujjnyira ki vagyok nyílva,de messze még a vége.
Te mikorra várod a picit?
Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a válaszát!
11-es, nekem is a víz fojt el a lányomnál, és úgy vajúdtam 10 órát, de nekem hála Istennek, természetesen született. :) Remélem, hogy ha fájásokkal kezdődik a szülés, akkor tényleg gyorsabb! Legalábbis ezt látom mindenütt. Ez tényleg lehet, hogy így van?
13-as, ne aggódj, hamar meglesz a második gyerkőc! Érdekes, de én annyira nem félek most sem, inkább csak kíváncsi vagyok, lányomnál sem féltem, és azt a 10 órát nem is éreztem olyan soknak! Inkább csak utólag visszagondolva ijesztő, hogy ennyit kéne majd másodszor is küzdeni... Remélem, hogy fájásokkal kezdődik, és talán gyorsabb is lesz. És most olvastam néhány dolgot, hát az első előtt kellett volna... :S :) De nem baj, nem késő, 4 gyereket tervezünk! :)
Ja, egyébként nekem a szülésig még nagyon sok van, csak 5 hetesek vagyunk. :)
Mindenkinek szép, könnyű szülést! :)
Első gyerek az első fájástól számítva 14 óra után lett meg, a második 38 óra után. De érdekes módon ez a második, hosszabb vajúdás sem volt megterhelő, olyan szép fokozatosan erősödtek-sűrűsödtek a fájások. Maga a megszületés, a kitolási fázis viszont sokkal gyorsabb volt a másodiknál (igaz, kisebb is volt súlyra is meg fejkörméretre is), gyakorlatilag csak megtámasztanom kellett, nyomni nem is, így is rakétaként robbant ki. Alig tudta elkapni a szülésznő. :)
Gátvédelemmel ment mindkettő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!