Mennyivel gyorsabban gyógyul egy vegetáriánus annál, aki nem az?
Mondjuk, ha gyulladása van. Nem vegán, csak vegetáriánus. Illetve lehet-e úgy vegetáriánus lenni, hogy szegény vagyok, és nincs pénzem mindenféle készítményekre, meg szójakajákra, hanem csak zöldséget, gyümölcsöt, sajtot, tojást, babféléket, rizst, kölest, kukoricát ennék.
Vagyis a húsmentes életmódhoz hozzácsapva egy búzalisztmentes életmód.
Zöldség, gyümölcs is drága és a sajt még a húsnál is drágább, szerintem a köles sem olcsó, tulajdonképpen a vegán életmód talán még drágább is, mint a húsos.
Nem hiszem, hogy gyorsabban gyógyul bármelyik is, szerintem az immunrendszertől függ, az meg lehet jó annak is, aki húst eszik.
Gondoljatok bele. A vegák minden nap zöldséget-gyümölcsöt fogyasztanak. A dögevők által bevitt ásványi anyagok és vitaminok sokszorosához jutnak hozzá naponta.
Egyértelmű, hogy erősebb az immunrendszerük, és gyorsabban gyógyulnak.
Én idén 10 éve, hogy vega vagyok. Ez alatt az idő alatt 2x voltam lázas, 2 és 3 napig. Az utóbbi betegségemet egy barátnőm is elkapta, ő 2 hétig szenvedett vele. Nem mondom, hogy ez mérvadó, de azt látom magamon, hogy amikor mindenki náthás, tüsszög, nekem semmi bajom. Amikor az ismerőseim fele 1 hétig az ágyat nyomja valami vírus miatt, nekem még hőemelkedésem sincs.
És ez a többi vega ismerősömre is igaz. Tökéletes vérkép, és szinte sosem vagyunk betegek...
Miért? Mert odafigyelünk arra, hogy ne együnk olyan mérgeket, mint egy döglött állat teteme...
Én ismerek olyat embert, aki 12 évig volt vegetáriánus, mikor teherbe esett a kötelező vizsgálatok során kiderül, hogy 8-as a koleszterinszintje. Szigorú diétára fogták, így lement neki 7,6-ra... Később a baba miatt elkezdett halat és csirkét enni, a koleszterinszintje 7,8 lett. Doktorált gyógyszerész, természetgyógyász végzettsége van, szóval tudja, miből mennyit kell juttatni a szervezetébe, és azt is tudja, hogy ezeket miben találja meg. Mégis gyakran volt beteg akkor is, mikor vega volt.
Édesapám húst hússal eszik, anyukámmal már 35 éve házasok, és anya nem emlékszik rá, hogy apa valaha is beteg lett volna.
Konklúzió: nem azon múlik az egészség, hogy valaki vegetáriánus-e vagy sem, hanem egyrészt a genetikán, másrészt azon, hogy minden fontos tápanyagot bejuttat-e a szervezetébe a kellő mennyiségben (annyit amennyire a szervezetnek szüksége, van, se kevesebbet, se többet). Mindegy, hogy vegetáriánus vagy húsevő az ember, ha erre odafigyel. A különbség abban áll, hogy a vegetáriánusok többsége jobban odafigyel erre (de ott sem mindenki). De ha ilyen téren rosszak a génjei, akkor teljesen mindegy. Ha meg nagyon jók a génjei, akkor akár tartósan táplálkozhat helytelenül anélkül, hogy megbetegedne - pl. ilyen édesapám is, akire sokszor külön főzünk, mert nem hajlandó megenni a főzeléket, vacsorára rendszeren szalonnát eszik kolbásszal, megborítja sóval az ételeket, stb., közben meg kisgyerek kora óta nem volt beteg, 55 éves, most volt teljes kivizsgáláson, minden eredménye jó. Én ilyen táplálkozás mellett már rég teljesen tönkretettem volna a szervezetemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!