Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az alábbi esetben hogy számolj...

Az alábbi esetben hogy számolják a terhességi hetet?

Figyelt kérdés

A ciklus végén lévő ovunál sikerült a megtermékenyítés.

Ilyen esetben honnan számolják a terhességi hetet?

Ugyanúgy 4-5 hetesnek számít (ciklus első napjától) vagy kevesebbnek?

Ez függ a ciklus hosszától is?

2013. márc. 9. 20:37
 1/7 anonim ***** válasza:
91%
Minden esetben az utolso menzesz elso napjatol szamoljak.
2013. márc. 9. 20:40
 2/7 anonim ***** válasza:

mindig mindent az utolsó vérzés alapján

mindegy mit mond az ultrahang!

persze az is mérvadó,..

2013. márc. 9. 20:43
 3/7 A kérdező kommentje:

Én ezt értem, de ha normál 28 napos ciklust veszünk figyelembe, akkor ugye normál terhességi hétnek megfelelően fejlődik a magzat.

Viszont ha a ciklus 3-4. hetében fogan meg (tehát a végén), mert nem normál hosszúságú ciklusról van szó, akkor a magzat nem lesz 6 hetes (ciklus első napjától nézve) korában olyan fejlett, mint ahogy az orvosi könyvben írtak szerint kéne.

Szóval, emiatt 2-3 hetet simán "csúszik" a terhességi hét nem?

2013. márc. 9. 20:44
 4/7 anonim ***** válasza:
88%

Pontosan, mindig az utolsó mensi elsö napjától.

Csak akkor nem ha nem volt mensi a közelmúltban.

A teesetedben lehetséges, hogy korrigálják de majd csak a 12-ik hét körül. Mond a dokidnak ezt.

2013. márc. 9. 20:45
 5/7 anonim ***** válasza:
21%

Nezd, nagyon keves nonek van pontosan 28 napos ciklusa es pont a14. napon peteerese, de ez a protokoll. Valamihez viszonyitani kell es ezert kerik az utso menzesz elso napjat. Mert ezt azert nagyjabol mindenki tudja. Az ovut mar kevesebben.

Amugy meg idovel folyamatosan korrigaljak a szules varhato idopontjat, es persze az epp aktualis kort. De amugy neked is egyszerubb, ha ugyanugy szamolod, mint mindenki mas, mert abbol kevesebb a felreertes. Hivatalosan en is 18 hetes es 6 napos vagyok. Mondhatnam azt is, hogy 16 hetes, mert ha az ovut vesszuk, akkor kb annyi lehetek, de amugy meg mindenki mas 18 hetesnek hivja ezt a kort. Vannak vizsgalatok is, amik korhoz vannak kotve es ott is a hivatalos kort kell nezni. Ne adja eg, hogy neked is amniora kelljen menned. Azt csak a 16. hettol lehet elvegezni. Ha elkezdesz kavarni a szamokkal, akkor beleeshetsz abba a hibaba, hogy egy ilyen vizsgalatra tul koran mesz v kesel 2 hetet, ami rgy ilyen vizsgalatnal nagyon nem mindegy, plane, ha varni kell az eredmenyre 2-3-4 hetet.

Szerintem ne aggod tul. Hasznald a jol bevalt protokolt, a dokik is ezt hasznaljak es mindenkinek igy egyszerubb

2013. márc. 9. 21:08
 6/7 anonim ***** válasza:
79%
Nekem az első ultrahangon volt egy szűk hét különbség a méretben, pár nappal hosszabbak is a ciklusaim, és az orvos egyből korrigálta a szülési dátumot, és 5 nappal későbbi időpontra tette az utolsó menstruációt is. Azóta azzal számolunk, nagyjából stimmel is a dolog. De szerintem elég ritka lehet, hogy ilyen kis eltérést módosítanak, mert még senkitől sem hallottam ilyet.
2013. márc. 9. 21:26
 7/7 anonim ***** válasza:
Az utolsó mensi első napjától számolják, de ha az első ultrahangon eltérés van, akkor a doki módosítja a terhességi kort és a szülés várható időpontját (az uh szerinti korra).
2013. márc. 10. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!