Az alábbi esetben hogy számolják a terhességi hetet?
A ciklus végén lévő ovunál sikerült a megtermékenyítés.
Ilyen esetben honnan számolják a terhességi hetet?
Ugyanúgy 4-5 hetesnek számít (ciklus első napjától) vagy kevesebbnek?
Ez függ a ciklus hosszától is?
mindig mindent az utolsó vérzés alapján
mindegy mit mond az ultrahang!
persze az is mérvadó,..
Én ezt értem, de ha normál 28 napos ciklust veszünk figyelembe, akkor ugye normál terhességi hétnek megfelelően fejlődik a magzat.
Viszont ha a ciklus 3-4. hetében fogan meg (tehát a végén), mert nem normál hosszúságú ciklusról van szó, akkor a magzat nem lesz 6 hetes (ciklus első napjától nézve) korában olyan fejlett, mint ahogy az orvosi könyvben írtak szerint kéne.
Szóval, emiatt 2-3 hetet simán "csúszik" a terhességi hét nem?
Pontosan, mindig az utolsó mensi elsö napjától.
Csak akkor nem ha nem volt mensi a közelmúltban.
A teesetedben lehetséges, hogy korrigálják de majd csak a 12-ik hét körül. Mond a dokidnak ezt.
Nezd, nagyon keves nonek van pontosan 28 napos ciklusa es pont a14. napon peteerese, de ez a protokoll. Valamihez viszonyitani kell es ezert kerik az utso menzesz elso napjat. Mert ezt azert nagyjabol mindenki tudja. Az ovut mar kevesebben.
Amugy meg idovel folyamatosan korrigaljak a szules varhato idopontjat, es persze az epp aktualis kort. De amugy neked is egyszerubb, ha ugyanugy szamolod, mint mindenki mas, mert abbol kevesebb a felreertes. Hivatalosan en is 18 hetes es 6 napos vagyok. Mondhatnam azt is, hogy 16 hetes, mert ha az ovut vesszuk, akkor kb annyi lehetek, de amugy meg mindenki mas 18 hetesnek hivja ezt a kort. Vannak vizsgalatok is, amik korhoz vannak kotve es ott is a hivatalos kort kell nezni. Ne adja eg, hogy neked is amniora kelljen menned. Azt csak a 16. hettol lehet elvegezni. Ha elkezdesz kavarni a szamokkal, akkor beleeshetsz abba a hibaba, hogy egy ilyen vizsgalatra tul koran mesz v kesel 2 hetet, ami rgy ilyen vizsgalatnal nagyon nem mindegy, plane, ha varni kell az eredmenyre 2-3-4 hetet.
Szerintem ne aggod tul. Hasznald a jol bevalt protokolt, a dokik is ezt hasznaljak es mindenkinek igy egyszerubb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!