A menzesz vagy az UH szerint számolják a terhességi heteket, mert az egyik szerint 10 a másik szerint 12 hetes vagyok?
Szia semmi gond ne aggodj habaj lenne mondanák!:-))
Nekem se 28 naposak voltak a ciklusaim volt hogy 29 volt hogy 43 késői pém volt nekem is.
Igy a babám kb másfél héttel kissebb de jól fejlődik stb.
Dokinak is mondtam hogy mikor jött össze a baba...de mondta is a 4d n a dokicsaj hogy ugye nem 28 naposak a ciklusok..hát nem ezért kissebb tényleg ne aggodj sokat aggodtam én is ezen de mindenki megnyugtatott hogy sok ilyen eset van!
Boldog babavárást!
Szia!
Én is ugyanebben a helyzetben vagyok. Mensi szerint most 29 hetes vagyok, uh szerint 27 hetes (12 hetes szerint). A kiskönyvembe az uh alapján írták be a szülés várható időpontját. Én sosem tudom, hogy mit mondjak ha megkérdezik, hogy hány hetes vagyok. Arra is kíváncsi leszek, hogy a baba mikor fog jönni?
Üdv
Sok orvos ezzel nem foglalkozik és végig mensi szerinti kort számít, még akkor is, ha te tudod, hogy nem a 14. ciklusnapodon volt mondjuk peteérés, hanem jóval később, mert mondjuk hosszabb a ciklusod. Valamiért sok doki görcsösen ragaszkodik ahhoz, hogy elvileg nagykönyv szerint mindenkinek 28 napos ciklusa van, ebben peteérés a 14. napon van, és így minden ideális.
Csak persze a gyakorlatban bőven lehet csúzsás.
Az én dokim az a fajta, aki a baba mérete alapján átkalkulál, de csak a 14. hétig mért ülőmagasság fontos a terhességi kor pontos megállapítására nála, utána már nincs jelentősége. Azt mondta, hogy kb a 14. hétig a magzatban inkább minőségi változások vannak, a genetikai méretbeli eltérés csak ezután látszik meg rajtuk. Épp emiatt ő mindkét babámat nagyon-nagyon precízen lemérte 12 hetesen és az alapján lőtte be a terhességi kort.
A fiam a 30. hétre már ehhez képest is két héttel nagyobb méretekkel rendelkezett, de akkor már nem módosítottak, mert azt mondta, hogy a gyerek nem idősebb, csak nagyobb.
Igaza lett, mert az általa megállapított 40. héten szültem és 4 kg-os, hosszú babám lett.
Sziasztok
4. válaszoló, az lenne a kérdésem, hogy akkor te milyen heteket mondtál a nőgyógyásznak, hogy hány hetes vagy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!