Mi alapján számolják a terhességi heteket, ez változhat? Kicsit összekavarodtam.
Nekem sem egyezett az UH a számításaimmal. Én magamnak számoltam ki. Tudtam mikor maradtam terhes, és , ha jól emlékszem, a megtermékenyüléstől számított 263-ik napon kell megszülessen. Nekem 13-án telt le, és 10-én szültem.
Amúgy egy anya tudja a legjobban. Az, hogy az UH-on nagyobb/vagy kissebb babát mondanak, az azt jelenti, hogy a "vele egykorúaknál" fejlettebb vagy éppen nem. De nem lehet minden baba egyforma. Ezért nem kell aggódni.
Attól még lehetsz 23 hetes, mert a méretei 24 hetesnek megfelelőek.
Ez nem baj. nekem a 16. héttől mindig két héttel nagyobb volt a babám, mégis a mensihez képest még túl is hordtam egy héttel. Tehát ha az uh-t nézzük, akkor már 3 hete meg kellett volna szülnöm.
Az első UH a legmegbízhatóbb, utána már egyre nagyobbak az egyéni difik.
Nekem a 6 hetes UH kiadta a kiírt (és tény) szülésem napját, utána már kezdett is elszállni..
21 hetesen pl 23 hetes méretei voltak, 28 hetesen 32 hetes, 35 hetesen 37 hetes...
Ezekkel már nem kell foglalkozni.
Így van, a 12. hét előtti ultrahangok tudják csak megadni pontosan, hány hetes vagy. Utána már beleszól a genetika. Nekem a 19. hétig egy-két nap eltéréssel stimmelt a fogantatással, utána pedig egy-másfél hetek is voltak akár pluszba/minuszba.
Tehát 23 hetes vagy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!