Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ikerterhes kismamák, tudnátok...

Ikerterhes kismamák, tudnátok segíteni? Akiknek megmaradtak és akiknek elment az egyik baba azok is.

Figyelt kérdés
6.hétben vagyok és kétpetéjű ikreket láttak,két szívhanggal.Nem mondtak semmi rosszat a dokik,én kérdeztem rá,hogy meddig van a kritikus időszak.A kérdésem a következő,nagyjából egyformák a képen a méretek,ilyen esetben is nagy a kockázat,vagy inkább csak akkor,ha nagy a méretkülönbség a kettő között?Nincsenek ikrek a családban,ezért teljesen lesokkolt a hír,de azt gondolom,ha már így alakult,ez egy igazi csoda lenne,ha megmaradna minkét pici!Köszi a válaszokat!
2013. márc. 8. 19:26
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Én 64 kg-ról indultam, de én nem emiatt aggódtam, hanem hogy csak 158 cm vagyok. Én 13 kg-ot híztam 35+5 hétre születtek simán a fiaim a nagyobb A baba 2500 gr 46 cm, kisebbik B babám (ő farosan jött)2000 gr és 44 cm voltak. Beindult a szülés, nem tudni miért, szerintem azért, mert ott nekem már nem volt hova nőni. Pedig nem volt nagy hasam, 106 cm volt körbe összesen. Mindenki le volt döbbenve hogy mekkorák lettek egy hónappal előbb. Mikor bementem a szobába átöltözni a kórházba szülés előtt, a szobatársak csak lestek hogy én minek mentem? :-) Mikor levettem a felsőm, akkor már azt mondták: Na jól van, azért látszik valami. Ezért hitte mindenki, még a dokik is hogy nagyon kicsik lesznek. Előtte 3 nappal uh alapján 1600 és 2000 gr volt a becsült súlyuk.

Ha egyforma a méretük nagyjából, akkor minden ok. Nekem 8 hetesen derült ki hogy ketten vannak egy petezsákban, szóval ők egypetéjűek. Egy méhlepény volt, de volt külön burkuk. Ők 8 hetesen 16 és 18 mm-ek voltak, 9 hetesen 19 és 21 mm-ek, félidőig a B baba volt a nagyobb, 20 hetesen kb egy méretek voltak, utána húzott bele A babám.

2013. márc. 14. 09:52
 12/20 Anita8401 ***** válasza:

Bocsi a késői válaszért most lett időm feljönni az egyik petrzsák ( amelyik elment 21mm volt ) a másik ( amelyikből egy gyönyörű fiunk született ) 34mm volt :) . Az a fura,hogy mind a kettőnek volt szívhangja csak a méret eltérés volt nagy :( és így sajnos a kicsi elment :( .

Remélem nálad minden rendben van és mind a két baba szépen fejlődik :) ?

2013. márc. 18. 07:30
 13/20 A kérdező kommentje:

Tegnap voltunk uh-on /8.het/ es mindenki a helyen van,meg mindig nem nagy kulonbseggel /crl:14 es 14,5/szerencsere.Szivhangok is rendben es meg mindig ugy nez ki,hogy ketpetejuek.

Az utolso valaszolotol megkerdezhetem,hogy ezek az ertekek hanyadik heten voltak?

2013. márc. 20. 09:03
 14/20 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező, de jó, hogy minden rendben. Mikor mész legközelebb?
2013. márc. 20. 12:42
 15/20 A kérdező kommentje:
A 12. heten /4het mulva/ kell ujra menni,a dokim az istenhegyit javasolta erre az uh-ra.Azt mondta ott a legtutibbak a gepek.Elozo terhesegnel nem javasolta,gondolom akkor most az ikrek miatt.
2013. márc. 20. 19:29
 16/20 anonim ***** válasza:
Én is odamegyek. :) Nekem is azt javasolták. Tipp: Időben kérj időpontot, mert sokan járnak oda. Mi majdnem lecsúsztunk, de szerencsére valaki lemondta.
2013. márc. 20. 19:54
 17/20 Anita8401 ***** válasza:

Nekem 8 hetesen ès 6 naposan voltak ezek az értékek és a 12 heti UH-n már a kicsi üres volt a nagy pedig tökéletes :) . Mivel a harmadik terhességem volt így viszonylag hamar túltettük magunkat a veszteségen és a megmaradt babóca úgy mond kárpótolt miket :) . De azért pár hétig gyászoltuk a picit sőt néha még most is eszünkbe jut,hogy mi lett volna ha megmarad és most négy gyönyörűségünk lenne :) . De így is jó van három szép kisfiunk és boldogok vagyunk :)) .

Nálad minden rendben lesz picike az eltérés biztosan megmarad mind a kettő írj majd hogy hogy vagytok ès mi újság nagyon boldog baba várást :) .

2013. márc. 20. 20:07
 18/20 A kérdező kommentje:

Sziasztok.

Csak jelzem jol vagyunk mindharman.Ket fiut mondtak az utolso 3 uh-on,ugyhogy a lanyrol lemondtunk mar:)Nincs koztuk nagy kulonbseg meg mindig es jok a meretek.Ami nem a legjobb,hogy az utolso vizsgalaton azt mondta a doki,hogy fel van puhulva a mehszajam,ezert pihenjek es ne emeljek.Ezt probalom betartani.Most vagyok a 22.hetben.

2013. jún. 25. 21:01
 19/20 anonim ***** válasza:
De jó, hogy minden rendben van veletek! Gratulálok a fiúkhoz! Nálunk két lány lesz! :) Hétfőn töltjük a 25. hetet!
2013. jún. 29. 09:05
 20/20 A kérdező kommentje:
Koszi.Es ti hogy vagytok?Rendben minden?Nekem nagyon sokat kemenyedik a hasam es ezert fekve vagy hatradolve ulve a legjobb.Csak nekem ennyire nehez vagy masoknak is?
2013. jún. 30. 09:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!