Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 6 hetes terhes vagyok és elég...

6 hetes terhes vagyok és elég nehéz fizikai munkát végzek 10-25 kilóig emelek szinte folyamatosan a 8 óra alatt. Ti elmennétek táppénzre? Vagy ha igen mikortól?

Figyelt kérdés

2013. márc. 8. 10:12
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
nem kell megválnod a cicától csak ne takarítsd az dobozát. ahogy lesz szívhangja a picinek jelentsd be akár írásban akár szóban és én a helyedben eljönnék táppénzre. én is eljöttem mert elég kemény fizikait végeztem én is.
2013. márc. 8. 11:22
 12/23 A kérdező kommentje:
jól van köszönöm:)és ha táppénzre megyek sokkal kevesebbet fogok kapni?jelenleg 114 ezer a havi bruttó fizetésem nettóba kb 75-80 at szoktam kapni.van valami állami segítség amit igénybe tudok venni táppénz mellett?
2013. márc. 8. 11:29
 13/23 anonim ***** válasza:

2. Vagyok! Nincs semmi tàmogatàs! És most 49.500 ft-ot kaptam! Annyit keresek mint te! Enny a tàppénz!!!

Csak vigyàzz!!!!!!!!!! Mert én ahogy elmondtam terhes vagyok rögtön ràjöttem hogy beszìvtam!!! Mert a szerződésem lejàr àprilisba és bizony közölték velem hogy nem lessz meghosszabbìtva! Egy hülye kifogàst talàltak és szevasz! Tenni semmit nem tudok mert nem kötelesek meghosszabìtani! Te milyen szerződéssel vagy?

2013. márc. 8. 11:43
 14/23 A kérdező kommentje:
ú te szegény...az nem semmi.hát én határozatlan időre kötöttem, szóval nekem nem jár le.de a pénz az nagyon kevés akkor.nincs semmi kiegészítő támogatás vagy valami?
2013. márc. 8. 11:45
 15/23 anonim ***** válasza:
A vérkép során csináltasd meg a toxoplazmózist is. Ha negatív lesz (mármint hogy termel a szervezeted ellenanyagot, és több mint egy éve átestél a fertőzésen), akkor még az alom takarítástól sem kell félned, mert védett vagy.
2013. márc. 8. 11:47
 16/23 anonim ***** válasza:
majd jön a táppénzhez egy kis családi adókedvezmény a magzat 91. napos korától. ez úgy tudom, havi 10 ezer forint
2013. márc. 8. 11:53
 17/23 anonim ***** válasza:

A családi adókedvezményt a munkahelyen lehet igénybe venni, tehát ahhoz dolgozni kell. Apuka dolgozik? Mert akkor ő igényelheti.

Szerintem ha jól érzed magad, dolgozz, amíg tudsz, és beszéld meg a főnököddel, hogy nem fogsz emelgetni, de minden mást el tudsz végezni.

Jó babavárást!

33hkm (még dolgozom, sörözőben)

2013. márc. 8. 14:01
 18/23 anonim ***** válasza:

Ha netán elmész táppénzre, csináld úgy hogy a nőgyógyásztól kérj ajánlást arra hogy veszélyeztetett terhes vagy, ami alapján a háziorvos felvesz 9-es kóddal!!!, folyamatos keresőképtelenség pl. veszélyeztetett terhesként. A bruttó béredből számolják a táppénzt, ha van 2 év folyamatos munkaviszonyod akkor a bruttó bér 60 %-a , ha ennél kevesebb a munkaidőd akkor a bruttó béred 50%-a a táppénz. Ha netán táppénzes időszakod alatt éred el a 2 év munkaviszonyt, onnan kezdve kezdve 60% a táppénz. 68400.-ra jön ki neked egy hónapra kb. , bár lehet hogy ebből vonnak még valamit. A családi (magzati) adókedvezményt a terhességed 90. napja után vehetitek igénybe, ez havonta 10 ezer ft, de ha te táppénzen vagy akkor értelemszerűen te nem tudod igénybe venni mert nem adózol, de a párod kérheti a munkahelyén az ügyintézést. A nőgyógyásztól kell kérni egy igazolást hogy betöltötted a 90 napot. Mi éppen most intézzük ezeket.

Nem ajánlom hogy nagyon nehezet emelj, nem éri meg. Csökkentett üzemmódban dolgozz szerintem.

2013. márc. 8. 15:39
 19/23 anonim ***** válasza:
18-as vagyok , a vérvételen érdemes kérni a toxoplazmózis (egysejtű parazita) vizsgálatot (cicák ürítik, kutya nem veszélyes), bár valahol automatikusan végzik a szűrést, nálunk Pilisvörösváron nem. A védőnőm írt fel 4 vizsgálatot amit külön kellett kérnem (tb alapon) , toxoplazmózis, CMV , Rubeola és Wassermann (szifilisz) bár azt hiszem ez utóbbit a nőgyógyász is beikszelte a beutalón. Ha pozitív lesz az IGG értéked, azt azt jelenti hogy átestél valamikor a toxo-n tehát védett vagy, és nem kell vigyáznod a macsekokkal, ha az IGG negatív, azt jelenti hogy nem estél még át rajta. Készül még IGM érték is, ez ha negatív akkor nincs friss fertőzésed, és vigyáznod kell a macskák ürülékével. Én ebben az esetben járok, mindig volt egyébként cicám mégsem estem át rajta, úgyhogy sűrűn mosok kezet és nem takarítok utánuk kakit. De nálunk ezek kinti-benti macskák, ha még nem fertőzöttek, bármikor azok lehetnek. Ha olyan cicád van aki csak lakásban tartózkodik és mondjuk nem estél még át a toxo-n, akkor érdemes a cicát megvizsgáltatni hogy egyáltalán benne van- ez a parazita. Mert ha nincs akkor nem is kell vigyáznod, nem is kaphatod el. Ezen kívül a zöldséget, gyümölcsöt kell jól megmosni, mert a fertőzött talajtól is el lehet kapni. + nyers hústól, és kertészkedésnél érdemes kesztyűt húzni mert ahová ürít a cica, ott 1 évig fertőzött a talaj ha parazitás. De ezek mind akkor fontosak ha még sosem estél át a toxon-n.
2013. márc. 8. 15:47
 20/23 anonim ***** válasza:
Menj táppénzre minél hamarabb, ne ezen múljon, vagy kérj könnyített munkakört, köteles átrakni olyanba!
2013. márc. 8. 17:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!