6 hetes terhes vagyok és elég nehéz fizikai munkát végzek 10-25 kilóig emelek szinte folyamatosan a 8 óra alatt. Ti elmennétek táppénzre? Vagy ha igen mikortól?
2. Vagyok! Nincs semmi tàmogatàs! És most 49.500 ft-ot kaptam! Annyit keresek mint te! Enny a tàppénz!!!
Csak vigyàzz!!!!!!!!!! Mert én ahogy elmondtam terhes vagyok rögtön ràjöttem hogy beszìvtam!!! Mert a szerződésem lejàr àprilisba és bizony közölték velem hogy nem lessz meghosszabbìtva! Egy hülye kifogàst talàltak és szevasz! Tenni semmit nem tudok mert nem kötelesek meghosszabìtani! Te milyen szerződéssel vagy?
A családi adókedvezményt a munkahelyen lehet igénybe venni, tehát ahhoz dolgozni kell. Apuka dolgozik? Mert akkor ő igényelheti.
Szerintem ha jól érzed magad, dolgozz, amíg tudsz, és beszéld meg a főnököddel, hogy nem fogsz emelgetni, de minden mást el tudsz végezni.
Jó babavárást!
33hkm (még dolgozom, sörözőben)
Ha netán elmész táppénzre, csináld úgy hogy a nőgyógyásztól kérj ajánlást arra hogy veszélyeztetett terhes vagy, ami alapján a háziorvos felvesz 9-es kóddal!!!, folyamatos keresőképtelenség pl. veszélyeztetett terhesként. A bruttó béredből számolják a táppénzt, ha van 2 év folyamatos munkaviszonyod akkor a bruttó bér 60 %-a , ha ennél kevesebb a munkaidőd akkor a bruttó béred 50%-a a táppénz. Ha netán táppénzes időszakod alatt éred el a 2 év munkaviszonyt, onnan kezdve kezdve 60% a táppénz. 68400.-ra jön ki neked egy hónapra kb. , bár lehet hogy ebből vonnak még valamit. A családi (magzati) adókedvezményt a terhességed 90. napja után vehetitek igénybe, ez havonta 10 ezer ft, de ha te táppénzen vagy akkor értelemszerűen te nem tudod igénybe venni mert nem adózol, de a párod kérheti a munkahelyén az ügyintézést. A nőgyógyásztól kell kérni egy igazolást hogy betöltötted a 90 napot. Mi éppen most intézzük ezeket.
Nem ajánlom hogy nagyon nehezet emelj, nem éri meg. Csökkentett üzemmódban dolgozz szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!