Nagyon magas afp érték, valaki volt már így? (bővebben lent)
Ma hívott a védőnőm, hogy 149,8az afp-m és a MOM 3,9. Azonnal hívtam a dokim, hogy holnap megyek hozzá de azért ez az érték eléggé nyugtalanít. Védőnő mondta, hogy genetikai uh- ra kell mennem.. A dokim aszisztense azt mondta ők csinálnak genetikait de egyik ismerősöm mondta, hogy mindenképpen pestre menjek arra a helyre ahol kifejezetten ezzel foglalkoznak.
Még annyit hozzá tennék, hogy mikor voltam afp-t csináltatni aznap voltam a dokimnál is és ő mondta, hogy a gerince és a koponyája rendben van de a védőnőm azt mondta, hogy ez a magas érték a gerinc és a koponya csontosodási rendellenessége általában.
Ha valaki járt így leírná a tapasztalatait? Előre is köszönöm:)
Az AFP nagyon gyorsan változik a terhességi korral. Nekem 2,35 lett a MOM, az orvos csóválta a fejét, hogy ugyan még a normális értéken belül van, de eléggé közel jár a határhoz. Aztán mondtam, hogy betöltött 17 hetesen voltam - azt mondta, hogy akkor viszont teljesen jó. Az uh-on is alaposan átnézte a gerincet, koponyát, rendben találta.
Ikrek, testsúly, meg egy csomó minden befolyásolhatja az eredményt, és lehet, hogy nem is pontosan annyi idős a magzat, mint amennyinek számolják. Remélem, hogy holnap jó hírrel jössz fel.
(Bocs, hogy nem tudtam érdemben hozzászólni.)
Ha van rá mód, járj ide.
Győrfi Mátyás szonográfus: nőgyógyászati- terhességi 4D ultrahangvizsgálat
Örülök, hogy nem találtak semmi bajt!
Persze az igazi, teljes megnyugvás csak születés után jön - legalábbis nekem így volt. De azért már kicsit jobb, gondolom. A következő UH után még könnyebb lesz a szíved, hidd el!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!